Tallinn teeb valitsusele ettepaneku hüvitada ka esimene haiguspäev

Koroonaviirus. Foto:: Vikipeedia

Tallinna linnavalitsus teeb COVID-19 viiruse leviku pidurdamiseks valitsusele ettepaneku hüvitada töötajale ka esimene haiguspäev.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul väärib tunnustust valitsuse otsus juba teisest päevast kompenseerida töövõimetuslehel viibivale töötajale saamata jäänud sissetulek. “Samas levib viirus jätkuvalt töökohtades ja just väiksema sissetulekuga inimeste puhul võib ka ühe päeva eest saamata jäänud tasu mõjutada oluliselt terve perekonna toimetulekut,” ütles ta..

Abilinnapea lisas, et madalama sissetulekuga inimesed on sunnitud tihti mõtlema esmajärjekorras igapäevasele toimetulekule ja see on ka põhjuseks, miks esimeste lihtsamate haigusnähtudega inimesed veel koju ei jää. “Valmidus haigustunnustega või lähikontaktsena kohe koju jääda on aga oluline tegur viiruse leviku tõkestamisel,” nentis ta.

Beškina märkis, et praeguses olukorras on vajalik mõelda sellele, kuidas toetada väiksemat töötasu teenivaid tööinimesi olukorras, kus nad peavad tegema valikuid kergemate haigusnähtude korral töötamise ja haiguslehele jäämise vahel. “Räägime siin ju ka niinimetatud eesliinitöötajatest nagu müüjad, kassiirid, puhastusteenindajad, ühistranspordi juhid, kes oma töö käigus puutuvad kokku väga paljude inimestega,” ütles ta.

3 kommentaari
  1. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Rahandusminister on reformierakomdlane ja ei tea kas raatsib anda. Välisminister jaotab raha teistele riikidele ja tunneb kaasa mitmetesse riikidesse saadetud mässude organiseerijatele.

  2. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Väga õige. Hoolitsus inieste eest on praegu väga tähtis. Kõik mis võimalik tuleb teha ka koroonaviiruse leviku tõkestamiseks. Olen kuulnud et Venemaal on juba kolmas vaktsiin ja see toimib nii hästi et ei vaja teistkordset vaktsioneerimis. Aga me ei saa seda sest me pole vabad vaid uleme liidus ja peame Brüsseliat tulevaid käske täitma.

  3. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased on alati hoolitsenud eestimaalaste heaolu eest ega pole raisanud aega laimukampaaniaks et võimule saada . Keskerakondlased saavad hääli tubli töö eest. Aga kahjuks on mulle arusaamatu tegevus mida harrastab Ratase poolt määratud välisminister kes saadab meie maksumaksja raha teistele riikidele ja tunneb kaasa mõnedesse riikidesse saadetud lõhestajatele ja mässude organiseerijatele. Tahaks teada mida ta on teinud koroonaviiruse leviku takistamiseks ja kas sel raskel ajal peaks vihavaenu jätma ja mõtlema inimeste tervise peale. Loodan et ta ei astunud Keskerakonda sest ta ei sobi sinna. peaaegu kõik keskerakondlased on hoolivad, ausad ja ei levita vihavaenu Venemaa vastu sest praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud vaid tahab aidata ka oma hea ja kõrvaltoimeteta vaktsiiniga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.