Kõlvart tõrjus kriitikat Tallinna kehva kommunikatsiooni osas

Mihhail Kõlvart

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ei nõustu valitsusliikmete kriitikaga, nagu ei oleks linnavõim suutnud tõhusalt korraldada covidi kommunikatsiooni ja seda eriti venekeelsete elanike hulgas. 

Kõlvarti sõnul said kõik teisipäeva õhtusest peaministri pöördumisest teada, et olukord koroonarindel on halb ning on oht, et see ei parane ka suveks. 

Ühtlasi märkis Kõlvart, et Tallinna linnale on korduvalt ette heidetud, et viiruse kontekstis pole pealinnas kommunikatsioon olnud piisav. “Nii ma hakkasingi mõtlema, et mida me siis oleme valesti teinud. Ja mulle tundub, et ma sain isegi aru, kus on viga tekkinud. Oleks olnud vaja teha Facebooki postitus, et kommunikatsioon oleks olnud süsteemne lähtuvalt kriisiolukorrast,” oli Kõlvart irooniline. 

“Ja kui ma oleksin selle teinud, siis tõenäoluselt oleks olnud linna roll sellega täidetud, eriti, mis puudutab venekeelset kommunikatsiooni. Kui aga rääkida tõsiselt, siis kui alguses ma arvasin, et tegemist on poliitilise retoorikaga, siis nüüd tundub, et ongi selline usk, et probleem on rahvuspõhine ja omavalitsused, antud juhul Tallinna linn, pole piisavalt teinud, et probleemi sisu ja olulisust kommunikeerida,” ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on talle vastuvõetamatu lähenemine, et avaliku võimu esindajad pöörduvad enda valijate poole, mitte tallinlaste või Eesti elanike poole. “Minu arvates pole ka see arusaadav, et me pöördume eraldi eesti ja vene inimeste poole. Ja kõige suurem probleem on, et pole sisulist arusaama, kus on tegelikult probleemid ja ei ole oskust luua ka vajalikku süsteemi, et probleeme lahendada,” rääkis Kõlvart. 

Selleks, et midagi arvata ja otsustada, tuleb kasutada statistilisi andmeid, märkis linnapea. “Ja need näitavad, et pole suurt vahet, kuidas praegust olukorda tajuvad eestikeelsed ja venekeelsed inimesed meie riigis. Pole suurt vahet, millised on infoallikad, mille kaudu teavet tarbitakse,” ütles Kõlvart.  

Ka vaktsineerimise osas pole Kõlvarti sõnul rahvuspõhist suurt vahet – eestlaste hulgas on vaktsiiniusku 62 protsenti, venelaste seas 53 protsenti. “Jah, venelaste hulgas on see näitaja veidi väiksem, kuid see pole eksistentsiaalne vahe,” ütles Kõlvart. 

Ta meenutas, et Tallinna linn alustas covidi kommunikatsiooni juba septembris ning linna lehed on seda teemat käsitlenud peaaegu igal nädalal. Ka on viiruse teema pidevalt laual linna pressibriifidel, mida kannab üle ka ETV+. Ühtlasi korraldab Tallinn kõigile linlastele kampaaniaid, näiteks maskide jagamise kampaaniaid. “Kõik see oli kommunikeeritud mõlemas keeles ja just seda võib nimetada süsteemseks kommunikatsioonis,” rõhutas Kõlvart. 

BNS

1 Kommentaar
  1. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Peab arvestama et laimu ja ärapanemistega sai reformierakond võimule ja nüüd on kätte jõudnud järjrkordselt aeg ihalusobjekt meie pealonn üle võtta. Seda on tehtud palju aastaid ja väga alatult. Mida kõik ei mõeldud välja et Savisaarest lahti saada kes oli suurepärane linnapea. Ratas alistus kergelt ja reformierakondlased said võimule. Loodan et praegune linnavalitsus suudab kõik valesüüdistused ümber lükata ja mitte alla anda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.