Svet: Rail Balticu terminali ehitus peab arvestama naabrite huvidega

Rail Baltic

Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet rõhutas, et Ülemistele Rail Balticu terminali ehitamisel tuleb kindlasti arvestada ümbruskonna inimeste huvidega. 

Kolmapäeva õhtul arutas Lasnamäe linnaosavalitsus Peterburi tee paarisnumbriga majade korteriühistute esindajatega Ülemistes Rail Baltica terminali ehitamist. Enamasti huvitasid elanikke ehitusdetailide, müra, ühistranspordile juurdepääsu, parkimise ja fassaadide väljanägemisega seotud küsimused.

“Tore, et lähiaastatel kerkib Lasnamäele multifunktsionaalne Rail Baltica terminal, mis hõlmab rongi- ja bussijaama ning loob mugava ligipääsu lennujaamale. Siiski on vajalik, et sellise suuremahulise rajatise ehitamisel arvestataks naabruses asuvate majade elanike huvidega. Loodan, et suudame avatud dialoogi käigus jõuda lahendusteni, mis maksimaalselt rahuldavad kõiki osapooli,” ütles Svet.

Kohalikud elanikud väljendasid muret tulevase ehituse teatud aspektide pärast, mis muudavad oluliselt olemasoleva Ülemiste jaama ümbruse ilmet. Eriliselt märgiti kortermajade lähedal parkimise küsimusi, ehitusest ja transpordist tulenevat müra, ühistranspordipeatustele juurdepääsu parendamist ning müraisolatsiooni võimalikke lahendusi.

Eraldi huvitasid majade esindajaid ehitamise ajal tekkivate võimalike kahjude hüvitamise põhimõtted. Rail Baltica esindajad kinnitasid, et enne ehituse algust uuritakse ümberkaudseid maju, fikseeritakse olukord ja kui ehituse käigus tekib mingeid kahjustusi, kannab arendaja nende eest viie aasta jooksul vastutust. Samuti huvitasid elanikke Peterburi tee sisehoovide ja linnaruumi korrastamise võimalused.

“Avaliku ruumi kvaliteeti on vaja parandada ja linnakeskkonda arendada nii, et selles oleks mugav liikuda jalakäijatel, jalgratturitel, lastekärudega vanematel ja erivajadustega inimestel. Töötame selle nimel, et tulevane Ülemiste jaam vastaks neile põhimõtetele. Seoses uue terminali ehitamisega paraneb ühendus lennujaama ja Lasnamäe vahel,” lisas Svet.

Samuti märkis ta, et vaja on täiendavalt arutada müraisolatsiooni võimalusi ning detailplaneerimise viimases etapis korraldada eraldi koosolekud ning arutada ehitusprojekti.

Viimasest mitteametlikust veebiarutelust tulevase terminali kohta võtsid osa korteriühistute Peterburi tee 4, 8, 14, 14b, 16 esindajad. Samuti osalesid arutelus Tallinna linnaplaneerimisameti, Rail Baltica Eesti meeskonna, projekteerijate ja Lasnamäe linnaosa valitsuse esindajad.

Rail Baltica terminali ehituse esimest etappi Ülemistes on kavas alustada 2022. aasta kevadel.

BNS

1 Kommentaar
  1. Matilde 3 aastat ago
    Reply

    Kinnisvaraärikad, tasuta nõuanne! Makse100 EUR Sveti pangankontole ja asi lahendatud selle naabruses asuvate majade elanike huvidega

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.