Sotsiaalkomisjon käsitleb avalikul istungil probleeme isikukaitsevahendite kasutamisel

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab tänase istungi avalikus osas COVID-19 haigust ennetavat käitumist ja isikukaitsevahendite kasutamist. Istung tõlgitakse viipekeelde.

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka ütles, et viimasel ajal on viiruse tõrje ja kaitsevahendite kasutamise ning kasulikkuse kohta kõlanud palju vastakaid sõnumeid. „Seetõttu on ka inimestel keeruline otsustada, millistest allikatest lähtuda. Ja see on vaieldamatult probleem. Soovime avalikul istungil selgust ja ülevaadet reeglitest, kuidas isikukaitsevahendeid õigesti kasutada ning kuidas riik ise käitub ja soovitab teistel käituda, et me ei satuks uuesti tervisekriisi,“ rääkis Kotka.

Istungile on kutsutud Riigikantselei strateegiabüroo direktor Henry Kattago, Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ja nakkushaiguste osakonna nõunik Irina Dontšenko ning Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Sille Pihlak.

Avalik virtuaalne istung algab kell 15 ja on jälgitav veebist.

5 kommentaari
  1. Kas 3 aastat ago
    Reply

    Siret julgeb avalikustada ka seda, palju meil on varuks ostetud gaasimaske? Järgmine satikas võib nõuda just nende kandmist.

    • AstraZeneca koroonavaktsiini kahtlustatakse 3 aastat ago

      AstraZeneca koroonavaktsiini kahtlustatakse Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas HUS kokku kolme ajutromboosi põhjustamises, üks inimene suri.

      HUS kinnitab surmajuhtumit, aga ei avalda hukkunu vanust ega sugupoolt. Samuti ei avaldatud seda, kui mitu päeva peale vaktsineerimist inimene suri, vahendab Ilta-Sanomat.

      AstraZeneca koroonavaktsiin põhjustab teadaolevalt väga harvaesinevat aju siinustromboosi ehk koljusiseste veenide ja veenisiinuste ummistumist, millega kaasneb vereliistakute vähesus. Seda on kinnitanud Euroopa ravimiamet EMA.

  2. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Probleem on see et inimesed kogunevad ikka avalikes kohtades, ei hoia pikivahet, Bussid ja trollid on rahvast täis isegi pühapäeviti kui võiks kodus istuda, mitte kõik ei kanna maske. Ma ei saa üldse aru kuidas vanemad inimesd nakatuvad.ega ei pea kogu aeg kodus istuma võib ju jalutada kus on vähem inimesi.Kui ei ole inimest kes tooks toiyu ukse taha siis minna lähedalasuvasse poodi ja panna mask ette. Mina kannan kahte maski Aga ju nii ei tehta ja siis on teised süüdi.

  3. USA ametivõimud soovitavad peatada 3 aastat ago
    Reply

    USA haiguste tõrjekeskus CDC ja ravimiamet FDA edastasid soovituse peatada Johnson & Johnsoni koroonavaktsiini kasutamine.

    USA-s on selle vaktsiini kasutajatel tuvastatud kokku 6 „harvaesinevat ja tõsist” tromboosi juhtu. Nimetatud juhtumid on esinenud USA-s manustatud 6,8 miljoni doosi puhul, vahendab CNN.

    Kõik 6 juhtu olid naistel vanuses 18-48 eluaastat. Sümptomid ilmnesid 6-13 päeva peale vaktsineerimist. USA haiguste tõrjekeskus CDC kutsub homseks kolmapäevaks kokku nõuandva komisjoni, et arutada vaktsiini kasutamise küsimust. Kuni selle ajani soovitatakse ettevaatusabinõuna peatada vaktsiini kasutamine.

  4. Vaktsineerimise poolest edukas Ungaris sureb koroonasse rekordarv inimesi ja 3 aastat ago
    Reply

    Ungari on vaktsineerimise poolest praegu üks edukamaid riike maailmas, aga ometi nakatub seal koroonasse ja sureb rahvaarvu arvestades kõige enam inimesi Euroopas.

    Teisipäeva, 14. aprilli seisuga oli ligi 10 miljoni elanikuga Ungaris kokku registreeritud ligi 24 000 kroonasurma. Iga päev lisandub tuhandeid uusi nakatumisi ja 200-300 koroonasurma.

    Põhjus, miks Ungaris on nii suur suremus võib olla asjaolu, et palju nakatumisi jääb tuvastamata. Või siis on meditsiin ülekoormatud. Ungari suure koroonasuremuse põhjuste kohta selgest vastust pole, sest ametivõimud on keelanud arstidel sellest rääkida. Ukraina ajakirjanduse esindajad on avaldanud avaliku kirja, milles peavad hullu olukorra põhjuseks salatsemist.

    Haiglatesse pääsevad ainult riigimeedia esindajad. Ungari valitsuse pressikonverentsidel ei vastata sõltumatu meedia küsimustele, vahendab Yle.

    Ajakirjanikud arvavad, et valitsus ei taha olukorra kohta infot anda, kuna siis tuleks välja, et Ungari meditsiin on väga kehvas olukorras. Ungari valitsuse esindaja polnud nõus intervjuud andma ka Soome Yle esindajale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.