Kesklinna lapsevanemate virtuaalloengud on nüüd kõigile kättesaadavad

Kesklinna valitsuse ja Kadrioru Saksa Gümnaasiumi koostööna sel hooajal peetud virtuaalloengud lapsevanematele on kõigile huvilistele kuu jooksul järelvaadatavad.

“Hooaja loengusari, mille eesmärk oli toetada lapsevanemaid, soodustada hoolivaid suhteid vanemate ja laste vahel ning tugevdada perede toimetulekut, lõpeb maikuus. Kuid juba tänasest anname kõigile lapsevanematele ja ka teistele huvilistele täiendava võimaluse vaadata järele sügisel alanud loenguid. Nüüd saab seda igaüks teha omas tempos ja endale sobival ajal Kesklinna valitsuse YouTube’i kanalil. Videod on seal kättesaadavad 30. aprillist kuni lastekaitsepäevani,” ütles linnaosa vanem Monika Haukanõmm. 

Virtuaalloengud on jälgitavad https://clck.ru/UZtSK. Käsitletud teemad ulatuvad laste vaimsest tervisest füüsilise aktiivsuse ja tervisliku toitumiseni. Räägiti ka isa rollist lapse kasvatamisel, nutiseadmete mõjust lapsele, teismelisega suhtlemisest ja tema toetamisest. Nii eesti- kui venekeelne loeng käsitles lapsega suhtlemist alkoholi, tubaka ja uimastite teemal.

“Projekti tugevusena annab loengusari ülevaate erinevatest kooli ja last puudutavatest teemadest, mis võiksid olla igale lapsevanemale vajalikud teada kogu kooliaja jooksul. Loengud ei keskendu ainult lapsele, vaid käsitlevad vanemaks olemist laiemalt. Laps tunneb end koolis turvaliselt ja mugavalt, kui tal on tugev kodupoolne toetus. Meil on hea meel, et saime panustada, toetamaks lapsevanemaid ja õpetajaid – ilmselgelt palju rohkemaid kui ainult meie kooli omi,” lisas Kadrioru Saksa Gümnaasiumi direktor Imbi Viisma.

Alates mullu oktoobrist toimus veebi vahendusel üheksa loengut, mida jälgis üle 630 lapsevanema. YouTube’is kogusid loengud enam kui 3400 vaatamist, mis kinnitab valitud formaadi mugavust nüüdistingimustes. Ees on veel üks eestikeelne loeng: 12. mail kell 18 räägib psühhoterapeut ja koolitaja Merit Lage teemal, kuidas suhelda teismelisega. Registreerida saab tavapäraselt Kesklinna valitsuse FB ürituse lehel “Virtuaalloengud lapsevanematele”.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.