Siret Kotka: täpsustatud NETS-i eelnõu on inimlikum ja lihtsamini mõistetav

Siret Kotka

Riigikogus läbis teise lugemise Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) eelnõu. “Tulime vastu ühiskonna ootustele ja täpsustasime vastakaid arvamusi tekitanud punkte, millega muutsime eelnõu inimlikumaks ja lihtsamini mõistetavaks. Keerulisi seadusi tuleb paremini selgitada,” lausus Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka.

Keskerakonna fraktsiooni liikme Siret Kotka sõnul aitavad sisse viidud muudatused vähendada bürokraatiat ja hoida kokku kulusid. “Terviseamet on väga väike asutus ning seetõttu on mõeldamatu, et ta oleks võimeline kogu järelevalve ise tegema. Seetõttu on mõistlik, et järelevalve osas abistavad Terviseametit teised asutused. Oluline on tähele panna, et korrakaitseorganit saab kaasata üksnes epideemiaga seotud häda- või eriolukorras ning selle kaasamise peab otsustama valitsus,” rõhutas Siret Kotka.

“Terviseametile lisandub ainult üks järelevalvemeede,” lisas Siret Kotka. “See tähendab, et kui teistele ohuks olev nakkushaige inimene ei püsi kodus ning nakatab teisi, siis ametil on õigus ta näiteks kaubanduskeskuses kinni pidada ja koju viia. Seda õigust seni ei olnud.”

Siret Kotka ütles, et eelnõu täpsustamisel arvestati lisaks ühiskonna tunnetusele ka teiste erakondade seisukohti. “Rahva ja riigi vahel peab olema usalduslik suhe ning sellest oleme seadusloomes ka lähtunud. Samuti näitab antud menetlus sisulist koostööd parlamendierakondade vahel. Meie eesmärk on jätkuvalt see, et iga Eesti kodanik end turvaliselt tunneks,” rääkis Siret Kotka.

Lisaks vähendatakse uuenenud eelnõus varasema versiooniga võrreldes trahvimäärasid ja paika jäävad praegu kehtivas seaduses olevad määrad nakkushaiguse epideemilise leviku tõkestamise nõuete rikkumise eest. Füüsilist isikut karistatakse seaduses toodud nõuete rikkumisel rahatrahviga kuni 100 trahviühikut (varem 200) ja juriidilist isikut rahatrahviga kuni 13 000 eurot (oli 32 000).

6 kommentaari
  1. Nüüd 3 aastat ago
    Reply

    on siis EKREst saanud ühiskond.

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Tore et S.Kotka võtab Kesknädalas sõna. Väga meeldiv, õiglane ja hooliv inimesne parimate keskerakondlaste seas.

  3. uskmatu-toomas 3 aastat ago
    Reply

    Elame huvitaval ajal kui ümberringi möllab covid,inimesed vaesuvad kuna töötus kasvab aga meie teeme plaane – ehitame uue muuseumi Tartu,ehitame suurhaigla Tallinna,ehitame ERSO`le kontsertsaali,ehitame Pärdi maja,teeme Estoniale suurema juurdeehitise kui olemasolev jne. Osaleme ülemaailma sõjalistes missioonidel,teeme rohepööret riigivõlga suurendades ja ehitame Rail Balticat ?
    Kas covid on tekitanud meie hulka Napoleone,Caesar`e ja muid suuri tegijaid kes tänapäeval peaksid istuma ühes kindlas kohas ?

  4. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Siretikene oli kunagi nii tubli. Kui vabamüürlased tegid hiljuti Eesti aastapäeva nime all filmi, millega püüdsid eeskätt läbi kaasaja Euroopas elaniku kohta kõige popimat poliitikut avalikult lõplikult mõnituste ja laimu alla maha matta ja lasid seal esineda vaid mõnel, kes teda tunnustas.

    Tunnustas ka Heimar Lenk, aga pisaraid poetas ainsana mitte Lenk ja mitte Konju kitsekari vaid Siret Kotka. Toona tundus, et siiraid.

    Aga nüüd…

    On arusaadav, et kui N.W.O.-G.O.D.-A.D.L. nüüdseks võib-olla enamik Maailma juutlast, 46 000 000, hakkasid Rocefelleri Keskusest 2010 Maailma lukkukeeramist plaanima ja on jõudnud nüüdseks oma “covid-19” peamiselt pan-meedia etendustega selleni, et interneti electron-maakaartidelt paistavad Maa põlisrahvaste tapmiseks Uus-Meremaale juba massiliselt paigutatud hiiglaslikud valged (ÜRO peavabamüürlase, Guterrese) tarastatud konteiner-koonduslaagrite linnakud,

    siis 5 Riigikogu erakonna kokku tuhatkond juhtvarast ja ehk veel mõni veel omaarust mittevaraski, kes pole õpetanud viimase 101 või 30 aasta vältel süsteemselt Eestis ugrisid meie 800-aastasest orjapõlvest vabanema ega loonud selle jaoks taristut, vaid on me endise tööstuskasumi viimase 30 aasta jooksul kinkinud kokku 260 000 000 000 euro ulatuse võõrsile ja jätnud viimase 7 aasta jooksul me 15 600 000 000 eurot oma jõukudele ESMi,

    need rahvusreeturid teevad nägu, nagu oma rahvus peaks end maskiga lämmatades, pma DNA-d ei tea milleks muutvaks vaktsineerudes või lihtsalt koju, hullumiseks vangistudes ära tapma.

    Samal päeval Siretikese esmaspäease esinemisega Riigikogu sotskomisjoni 1-naisena hakkas see rahvust tappev tema jutt juba tööle, nagu meile “covidiga” sotsiaalvangistusega pealesurutud tapmist juba aastaid ettevalmistavad elevate surnute seriaalid.

    Nimelt RSR-ikas Igor Kravtsenko juba üritas Riigikogu ees esmaspäeval 03.05.2021, märtsis Keskerakonnast välja heidetud Tanel Grabtsenkot oma maasturiga mõrvata, kui too parajasti politseinikuga juttu rääkis ja ilmutas niisuguse poliitmõrva ohu suhtes niisugust ettevaatamatust, et seisis auto poole seljaga, teades ise väga hästi mida Keskerakonna auesimehega teha kavatseti ja mida tehti Artur Sirgu ja Hardo Aasmäega ning kuivõrd sisult Mossadi Gladio-B poolt rahvust tapma on valmis näiteks Elmar Vaher, Pärtel Preinvalts, Valdo Põder või nüüd, Vabaduse väljakul 11.04.2021. tõestatult, ka Kristjan Jaani.

    Vaid 1 fakt Siretikese esinemisest 3.05.2021. Riigikogus, mida meie rahvuslaste, samaanide ja ükskõik mille eest vabana ära jooksvate seltskonnale, otse Riigikogu ette platsile, mögafoni kaudu üle kanti:

    Grünthal või muu EKRElane küsis selget vastust Siretilt sellele, et väitis, et 25 objektiivse PCR testi tsükli asemel on Terviseamet lubanud “covid-19”-ga nakatumise määramiseks

    (teadaolevalt ei saa PCR testiga eristada, kas see ei määra hoopis mingit teist covid-viirust või näiteks lihtsalt grippi, sest seni pole avalikkusele selgelt ja üheselt teada antud, kas selles testis kasutatavad 3 määramisainet suudavad neid viiruseid eristada)

    määrata, “covid-19” jääkide tõendamiseks testitava organismis, seda kuni 42 tsuklise testi tegemise teel, mis tõstab poliitplaanitud pettusena valelt tesiti positiivseid tulemusi eksponentsiaalselt ehk kordades iga tsükli kohta ja naitab vastuseid 100-1000 korda tegelikult rohtemaarvulisena

    (ja selle põhjal ei saa väita, et Eestis on pandeemia, vastavalt pole põhjendatud ka need poliitkuriteod, mida Riigikogu üritab oma rahvuse hävitamiseks juba aasta vältel teha ja nüüd ka järjekindlalt seadustada – A.G.).

    Siretikene ei vastanud selle küsimuse peale, et kas nii on või ei ole, ei ütelnud küsijale ka, et oot-oot, mina olen Eestis poliitiliselt praegu, Sots-komisjoni 1-naisena, Eestis rahvuste teravise, 1 324 000 inimese eest kõige rohkem vastutav isik ja ma ei luba mingil juhul võtta niisugust rahvusetetapu seadust vastu, kuni pole teinud endale asja selgeks ja seda teie ja avalikkuse ette toonud, veendudes, et need med-järeldused, mida aasta aja jooksul poliiiliselt rahvuse vangistuseks, vigastamiseks ja suretamiseks ette on võetud, ongi minu peamine poliitiline kohustus ja pärand.

    See ei ole oma mõnekümne kitse või mõne lapse imetamise kohustus, et kui ei tule välja, siis olengi ära teeninud, et nii rumala inimese sugu hääbub, see on vastustus kogu rahva ees ja Siretikese poolt kõikidele Eesti rahvustele näkku sülitamine, sisult samasugune inimeste mõrvakatse, millise Kravtsenko üritas autoga sooritada vaid Grabtsenko vastu.

    Peaks olema selge, et peale seda ei leia Siretikene enam mingit põhjendust Hundisilmale läheneda. Ja kui peaks, siis kohtab uksel Keskerakonna auesimehe poolt sama sooja vastuvõttu nagu Ligi läpaka kaamera Kaleva (Taanilinna) volikogu varjulisemas ruumis.

    Igatahes meie, kes me 347 SE 1.-l Ja 2.-l lugemisel Riigikogu ees viibisime, nägime selle poolt hääletanud “seakarja” liikmeid oma rahvuslikus vaimusilmas juba sellistena, nagu meiega platsil koos “kaasa elanud” endise mägiveise praegust pead.

  5. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Kui jõudsin esimest korda 5.04.2021 Toompeale, 347 SE vastu protestile, siis läksin võimalusel joonelt Grünthali man, tutvustasin end Konservatiivide Klubi liikmena ja uurisin, et miks EKRE on leidnud SDE(ga?) tehtud 26.11.2018. Riigikogu ees EKRE miitingul “Tarandipeksmise” lavastuse järgselt endale VÄGA MUGAVA põhenduse, et enam üldse mitte avalikke proteste rahastada, kuigi varem ta rahastas neid umbes korra kvartalis. Kui EKRE ministrite, riigikogulaste ja ametnike palk on olnud 2019. aastal vähemalt 4 000 000 eurot suurem, kui 2018.

    Grünthal püüdis seletada, et tema poolt rahastatuna oleks niisugune meeleavalduste või paramilitaarsete rahvaüksuste ülalpidamine korruptsioon, mis päädiks Riigikogust väljaheitmisega ja, nähes Martin Helmet Riigikokku sõitmas, lasi jalga tollega tähtsat juttu ajama. Ilmselt enam ei kuulnud, kuis tahtsin talle seletada, et liberite poliittankist, Elmo Ant väidab, et Nõmme 500-st poliitilisest MTÜ-st on 300 Keskerakonna omad (Anti pole küll võimalik uskuda, sest ta laimab tegelikult kõiki poliitikuid, kes ilmutavad rahvus- või rahvameelsust, aga poliitiliste MTÜ-de hulk on kahtlemata sadades) ja ka kõigi teiste suuremate erakondade poliit-raha-MTÜ-de arv on ilmselt sadades.

    Eriti sellepärast, et Siretikene nüüd siinses artiklis kiidab, et EKRE on (sisult koos muude rahvusvaenlastest erakondadega) 347 SE vastuvõtmisel käitunud mõistlikult, et on oma laviini parandusettepanekuid asendanud riigivangistusseaduses VAID MÕNE TÄHTSUSETU KOMPROMISSIGA, selle seaduse vastuvõtmise nimel,

    võib kindalalt väita, et EKRE on praeguse seisuga samane pandeem-juutla-vabamüürla Soiniga (kes valmistas oma äraandmist aastaid ette Põlissoomlaste erakonna algatajana), nagu see juba peale 26.11.2018. selgemalt ilmnema hakkas.

    Mulle sots-teadlasena on olnud juba peale 2017 jaanuari imelik pidada EKREt eesti (ugri) maarahvust Eestis ainsana kaitsvaks erakonnaks,

    kui ta suur avalik konverents Rahvusraamatukogus kätkes endas 3 esineja poolt marksismi materdamist, mitte EKRE rahvusluse poliitika plaanide avaldamist, kusjuures marksismi kritiseeriti põhiliselt USA ebaadekvaatselt mitte-marksilike alavoolude näidete najal ja rääkimata kõigist umbes 26-st marksismi ala-voolust.

    Peale selle on EKRE umbes alates 20.09.2020. kustutanud KÕIK oma uueduudised.ee kommentaarid, olnud Riigikogus Eesti vajaduse korral ühe peamise regional-poliitilise liitlase, Lukashnka, üks peamine materdaja,

    teeb avalikustatava ideoloogilise infoga seoses tihedat koostööd Objektiiviga (mille SA PTK Varro on selle aasta jooksul püüdnud oma korraldatud avalikkudel pikettidel minust väga vabaneda, peale seda kui olen läinud tema käest küsima, et miks Objektiivi ekraanil on vabamüürlaste lõvimärk, samane, mida näitas Maailma esisionist oma käelabaga peale seda kui oli pidanud 1998 sionistide maailmakonverentsil kõne, kus tundis head meelt selle üle, et 100 aasta jooksul on sionistid saavutanud kõikide riikide valitsemise ja pannud valge mehe häbenema omasuguseid järglasi saada.

    EKRE uudistes on vähemalt 1 alaline vabamüürlaste sümbol, uueduudised avaldas Marilyn Kerro (kelle kodulehe päises on ehtne vabamüürlaste 3-nurk) video, milles too kirjeldas oma nähtavaks Eesti presidendiks sisult sama rabi, Tarmo Soomeret, kelle suhtes vabamüürlased on omaarust juba kokku leppinud ning keda on esitlenud 20.08.2020 Roosiaias rahvusvaenlane Kaljulaid, 3-6-nurkadega vabamüürlaste saade Plekktrumm ja kes pasundab teaduskonverentsidena (sygiskool.ee/2014) oma Tiit Pruuli mantrat, et Eesti peab võtma otse vastu 7 600 000 tulnukat, kuna Ida-Aasia upub varsti ära (Konservatiivide Vaba Sõna, 4/ 2018-10).

    Kui Grünthal tuli 3.05.2021. õhtul taas viimase mohikaanlasena meile Riigikogu ette teatama, et tal EI OLE EMAM KEDAGI (RIIGIKOGUST) USALDADA, siis mulle sai niisugusest phjuse-tagajärje mitte nägemisest ja mitte meile esitlemisest villand, ning sammusin otse ta külje alla ning esitlesin talle oma plakatil olevat avalikeesti, nr 3, lk 6-7, eesti päritolu Kanada majandusprofessori väidet, et Riigikogu on 7 viimase aasta jooksul varastanud Eesti lisandväärtuse tootjatelt 15 600 000 000 eurot ESM-i ning sealhulgas ka tema koos EKRE fraktsiooni ja Riigikoguga jätkab seda vargust järjekindlalt 190 000 000 euro ulatuse skuus.

    Ütlesin otse, et kui ta soovib, et 347 SE jms rahvushävituslikud seadused jäetaks vastu võtmata, siis ta peab Riigikogus alaliselt koos EKRE-ga nõudma ESM-ist selle hiigelvarguse tagastamist, sest alates 2020 pan-juutla tekitatud majandus kriisist on see ainuke võimalus (mitte Martini poolt Eesti rahvustele juudipankadest hiigellaenude pealesurumine ja seda vaid varastatust 1/3 osa tagastusena ja koos %-nõudega). Et nõudku siis vaid EKRE või vaid tema häälekalt Riigikogus selle vältimatut tagastamist, sest selle eest tahetaksegi osta meile Riigikogu vabamüüri käpikute poolt sisse 7 600 000 tulnuk-orja, ehitatakse neile magalaid ning saadakse meile esitleda misiganes “covid”-enesevangistuse vajaduse seadustamist, kuna me oleme juba oma rumalusest selle eest ettemaksu rahvusvaenlaste kätte jätnud.

    Kuulamise ja 347 SE Eestis pühjustanud poliitrahastusse süvenemise asemel rääkis Grünthal meile maha mingi niigi teada reklaamteksti sellest, et vaid EKRE seisab selle seaduse vastu, talus kannatlikult ära mõned protestijate kallistused ja tuiskas minema.

    Igatahes kindle on see, et nii 347 SE jm pan-juutla poolt vangistusseduste poolt hääletavatele riigikogulastele ja ka Grünthalile on nüüdseks tagatud see, et nad on sunnitud tundma end Toompeal sama ebakindlalt, kui on nüüd seda sunnitud Igor Kravstenko, kes tõestas ka oma auto abil, et on juba valmis poliitmõrtsukas.

  6. Siretike. 3 aastat ago
    Reply

    Kitsekarjasena oled tõhusam.
    Oma arvamusi kirjutades kasutad teiste artikleid ja ka ütlusi, Neid esitad oma mõtete pähe.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.