Kiik: AstraZeneca kasutamisea alandamine pole põhjendatud

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul pole AstraZeneca vaktsiini kasutamisea alandamine põhjendatud, kuna teisi vaktsiine jõuab Eestisse üha rohkem ning nendega saab inimene vaktsineeritu staatuse kiiremini.

Kiik ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et AstraZeneca vaktsiine on Eestisse jõudnud rohkem, kui on ära kasutatud. Kiige sõnul eeldab nooremate inimeste AstraZeneca vaktsiniga kaitsepookimine nõustamist ja teadlikku valikut. 

Ministri sõnul ei ole aga AstraZeneca valtsiini vanusepiiri muutmine aga põhjendatud, sest teiste vaktsiinide tarned kasvavad. Ta selgitas, et vaktsineeritu staatuse saab inimene siis, kui talle on tehtud kõik ette nähtud kaitsesüstid ning lisaks on viimasest süstist möödunud teatud aeg. AastraZenecal on kahe doosi vaheline aeg 12 nädalat ning vaktsineeritu staatuse saab inimene kaks nädalat pärast viimast süsti ehk siis alles 14 nädalaga. 

“Teiste vaktsiinidega saab inimene vaktsineerituse staatuse kiiremini,” nentis Kiik.

Kiik tõi ka esile, et langustrendis on nii nakatumisnäitajad kui ka positiivsete testide osakaal. Ka on langustrendis haiglaravi vajavate inimeste hulk. Ta lisas, et vaktsineeritute osakaal kasvab ligi 20 korda kiiremini kui nakatunud inimeste hulk. 

BNS

6 kommentaari
 1. Tahtsin 10 kuud ago
  Reply

  end samuti sappa panna aga ei näinud võimalust, et saaksin ise mitmest süstist sobiva valida. Kuna asun kaugel, siis pean silmas 1-kordset Tsonssonit. Seda aga ei pakuta. Tehke Astra 1-liseks, lepin ka sellega.

 2. uued tüved 10 kuud ago
  Reply

  Kena kõik, aga ikka ei saa aru, mis sünnib kui LAV ja BRASIILIA ja INDIA TÜVED levima hakkavaad. ja SEDA NAD TEEVD, sest hotellide, lenuufirmade, kruiiside, restode rahakoti pärast on piirid lahti. Või nemad ei saa ilma
  restosjäimata elada, ei oska enesega midagi peale hakata ! Äkki ei saa mehele või saagi üheöösuhet jälle !Vaadake neid poolt vaesest elanikkonnast, eriti vanainimesi, kes üldse kusagil ei käi, sest pole raha ega riideid.Ihuüksinda maailmas elavad, ilma et oleks ühtki
  tuttavat, sõpra ja keda petised piiravad. Kes ei suuda isegi lemmiklooma pidada -RAVIKULUD- kuigi tahaks ja MURE LOOMA TULEVIKU PÄRAST VAEVAB PIDEVALT. HIRM omaenese suremisviisi ees, mida VALIDA EI LASTA.
  Hirm nende KINNIMAJADE elik “PANSIONAATIDE ” EES, kust mõned põgenevad , kui saavad ja jälle kinni püütakse.
  Ei aita OMAVALITSUSED NEID KUIDAGI JA KUI, SIIS IKKA RAHA EEST jA VÄGA VÄHE NING NAGU AMETNIKELE SOBIB.
  EHK TULEB KOGU EESTI ELU – MAJANDUS JA HALDUS ÜMBER KUJUNDADA.

  KA LEVIMA NAD HAKKAVAD, SEST OLEMASOLEVAD VAKTSIINID KAITSEVAD VAID ALGSE TÜVE VASTU /mida enam vist polegi,sest BRiti tüvi tõrjus sele älja?/ ja BRITI TÜVE VASTU.
  10x väheneb praeguste vakts,kaitsevõume? Kas uued tüved tõrjuvad BRITI välja? Miks SEDA EI OLE SELGITATUD ?

 3. lugeja 10 kuud ago
  Reply

  BRICS
  B-rasiilia
  R-ussia (tyvi veel tulemas)
  I-ndia
  C-hina
  S-outh of Africa
  Kas on veel kysimusi???

 4. to lugeja 10 kuud ago
  Reply

  On küll VEEL küsimusi.
  KAS UUED TÜED TÕRJUVAD BRITI VÄLJA? On see viirustele omane käitumisviis? Sellelele viirusele?
  Vaktsiinid loodud Britile ja algtüvele. KUI PALJU NAD SIIS MEID KAITSEVAD KUI BRITLASE AEG OTSAS KUSAGIL AUGUSTIS ARVAN HAKKAB LANGEMA UUTE EES.
  SELLEST TULEB RÄÄKIDA, MITTE MAJANDUSHARUDE OMANIKE KANNATUSTEST , MIS ON KAOTAMAS-KAOTANUD OMA MÕTTE TULEVIKUOLUKORDI SILMAS PIDADES. JUHINDUDA UUEST ELUSTIILIST.MIDA EI OSATA, TAIBATA OTSIMAGI VEEL HAKATA. INIMESTE SELLISE EETIKATASANDI JUURES ONGI SEE VÕIMATU-
  INIMKOND TAPAB ENNAST ISE OMA LOLLUSEGA,HOOLIMATUSEGA, TEGELEMISEGA VALEDE ASJADEGA,
  PRAGMATISMI KUMMARDAMISEGA.

 5. to to lugeja 10 kuud ago
  Reply

  ei saa aru su mõtteult pikast ajuvabadusest

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.