Ministrid Eva-Maria Liimets ja Kristian Jaani astusid Keskerakonna liikmeteks

Keskerakonna juhatus kinnitas välisminister Eva-Maria Liimetsa ning siseminister Kristian Jaani avaldused liitumaks Keskerakonnaga. Ministrite soovitajateks erakonda on Jüri Ratas, Tanel Kiik ja Jaak Aab.

Erakonna esimees Jüri Ratas avaldas heameelt, et erakonda on ministrite näol lisandunud veelgi tugevat kompetentsi nii sisejulgeoleku kui ka välispoliitika küsimustes. “Ma tänan mõlemat ministrit, et nad võtsid vastu väljakutse ja vastutuse minna valitsusse. Kahtlemata oli see suur samm, kuid ka otsus liituda erakonnaga näitab, et mõlemad ministrid soovivad poliitikas kaasa lüüa ning toetada Eesti arengut just Keskerakonna ridades,” rääkis Ratas.

Välisminister Eva-Maria Liimetsa sõnul on tal siiralt hea meel, et Keskerakond on tema seniseid kogemusi välisteenistuses kõrgelt hinnanud ning kutsus teda oma valitsusdelegatsiooni liikmena Eesti välis- ja julgeolekupoliitika küsimustele kaasa mõtlema. “Välis- ja julgeolekupoliitika on riigi jaoks üks võtmevaldkondi, millesse panustamine aitab saavutada kõiki teisi meie rahva jaoks olulisi ning põhiseadusesse kirjutatud eesmärke. Hindan kõrgelt võimalust esimese Keskerakonna nimetatud välisministrina töötada tõsiselt nende sihtide saavutamise ja ka kindlustamise nimel ning lüüa lisaks kaasa nende valdkondade arendamisel ja tugevdamisel erakonna sees,” lausus Liimets.

Siseminister Kristian Jaani ütles, et erakonnaga liitumine on ministriametis vajalik ja ka selline lubadus oli antud, kui Keskerakond pakkumise ministriametiks tegi. “Tänan selle väljakutse võimaldamise eest Keskerakonda ning hindan seda, et erakond peab siseturvalisuse küsimusi väga olulisteks ning soovib seda valdkonda arendada ja tugevdada,” ütles Jaani.

Ta sõnas, et Keskerakond on teinud samme parandamaks poliitilist kultuuri. “Tehtud on vajalikke otsuseid, kuid näen, et erakond peab näiteks veelgi konkreetsemalt panema paika, milline on erakonna reaktsioon süüteos süüdi mõistetud liikmete osas. Või milline on väärtuspõhine käitumine nii erakonna kui erakonnaliikme poolt süüteomenetluse ajal. Need põhimõtted tuleks fikseerida põhikirjas,” selgitas Jaani.

Jaani lisas, et vastavad mõttevahetused on ka toimunud ja see on saanud ka toetavat tagasisidet. “Ideaal on muidugi see, et midagi sellist ei peaks üldse arutlema,” tõdes ta.

7 kommentaari
 1. Kui 6 kuud ago
  Reply

  ärkasin, tundsin kohe mingit vastikut haisu.

  • New report: UK WEAPONS AND ISRAEL’S USE OF FORCE AGAINST CIVIVLIANS

   Israel’s latest bombardment of the Gaza Strip has brought into sharp focus the perpetual violence and insecurity created by occupation and siege. Between 10 May and 20 May 2021, over 230 Palestinians were killed in the Israeli attacks on Gaza, over a quarter of them children; thousands more have been injured, and over 90,000 people displaced.

   https://www.palestinecampaign.org/…/UK-Israel-arms-trade-br…

 2. Nii 6 kuud ago
  Reply

  LIIMETS EI SOBI KESKERAKONDA SEST ON EBAÕIGLANE JA TEGELEB VALEDE ASJADEGA.. Välisministri koht anti keskerakondlastele aga Ratas ei hoolinud sellest et ta polnud keskerakondlane.

 3. Eve- 6 kuud ago
  Reply

  Parimad, aisamad, hoolivamad keskerakondlased olid siis kui Keskerakonna esimees oli Edgar Savisaar. Parim ajaleht Kesknädal oli siis kui peatoimetaja oli Urmi Reinde. Siis võtsid sõna keskerakondlastest ajakirjanikud ja nende arvamus oli tähtis, samuti lugekirju oli palju. Inimesed avaldasid oma arvamust. Aga nüüd on lagedal oma arvamustega Liimets kes seni polnud isegi keskerakondlane. Ma juba ei loe tema või temas kirjutisi sest ta on ebaõiglane ja tunneb kaasa riikidesse saadetud rahurikkujatele, topib oma nina teiste riikide siseasjadesse jne. Eesti jaoks ta küll midagi head ei tee.

 4. Jah 6 kuud ago
  Reply

  Tuleb välja küll nii et Keskerakonda satuvad inimesed kes sinna ei spbi. Aga mida kõike ei tehta karjääri huvides. Mul oli hea meel kui Ratas tegi julge sammu ja võttis valitsemise Reformierakonnalt üle. ta oli tubli peaminister ja tegi väga palju meie riigi ja rahva heaks. Ma mõtlesin hirmuga et millal reformierakondlaste valesüüdistused jõuavad Rataseni Ja nii juhtuski. ega teda poleks rahule jäetud ja ta andis alla. Ehk muidu oleks teda oodanud Edgar Savisaare saatus. Aga suur viga oli arvustada Mart Helme ütelusi sest meil peaks olema sõnavabadus vale oli määrata välisministriks inimene kes polnud isegi keskerakondlane ja imelik oli tema meelemuutus välispoliitika suhtes mis pole keskerakondlasele kohane.

 5. Mõlemad 6 kuud ago
  Reply

  on selles vastu oma vaba tahtmist, seega liigne ballast, mis tuleb visata üle parda.

 6. Anna 6 kuud ago
  Reply

  mulle ministrikoht ja ma tulen su vastikusse bandesse. Selline mõtteviis valitseb meil.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.