Keskerakond korraldab Eesti tulevikku vaatava majanduskonverentsi

Jüri Ratas

Eesti Keskerakond korraldab homme, 24. augustil esindusliku majanduskonverentsi “Meie valik – millist Eestit tahame?”, mis keskendub viiele olulisele teemale: milline on majanduslikult edukas riik, maksupoliitilised probleemid ja lahendused Eesti majanduses, Eestimaa elu väljaspool Tallinna ja Tartut, energeetika ja rohepöörde uued sammud ning uue majanduse väljakutsed.

“Eesti on jõudnud tänu meie inimeste ja ettevõtjate pingutustele heaoluriikide nimekirja. Võrreldes tabeli tipus olevate riikide maksusüsteemi Eesti omaga näeme suuri erinevusi,” ütleb Keskerakonna esimees Jüri Ratas. “Arenenud riikides panustatakse oluliselt enam tervishoidu, haridusse ja madalapalgaliste inimeste toetamisse. Kui Eesti riik soovib praeguste teenustega jätkata, siis muutub surve riigieelarvele erakordselt suureks. Mitmete asjatundjate sõnul tuleb Eesti maksusüsteem põhjalikult üle vaadata pilguga, mis lubab meil heaoluriikide hulgas kanda kinnitada ja oma positsiooni veelgi parandada.”

Majanduskonverentsil astuvad muuhulgas üles AS Tallink Grupp juhatuse esimees Paavo Nõgene, AS Silmet Grupp nõukogu esimees Tiit Vähi, Aasta Põllumees 2020 ja MTÜ Eesti Noortalunikud juht Kaja Piirfeldt, majandusinimene Raivo Vare, Flowit Estonia juhatuse liige Juhan-Madis Pukk, ettevõtjad Indrek Neivelt ja Väino Kaldoja ning Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson. Arutelude moderaatoriteks on Keskerakonna juhtivpoliitikud Tanel Kiik, Yana Toom, Taavi Aas, Anneli Ott ja Andrei Korobeinik.

“Eraldi pöörame tähelepanu rohepöördega seotud küsimustele, mis puudutavad nii energeetikasektorit kui ka transpordivaldkonda,” lausub Jüri Ratas. “Elame suurte muutuste ajastul ning meil tuleb teha nutikaid otsuseid, et olla uute lahenduste leidmisel veduriks. Muudatuste tegemisel on oluline säilitada Eesti riigi atraktiivsus nii olemasolevatele kui ka nn uue majanduse ettevõtjatele. Peame hoidma latti kõrgel ja tegema kõik endast oleneva, et Eesti oleks jätkuvalt maailma juhtivaid digiriike. Usun, et rohepöördega kaasnevad väljakutsed pakuvad meile sellega seoses veelgi avaramaid võimalusi.”

Keskerakonna majanduskonverents toimub Tallinna Teletornis algusega kell 11, kohapeale on oodatud kutsetega külalised ja ajakirjanikud.

Kõik huvilised saavad konverentsi jälgida Keskerakonna Facebooki vahendusel. Vaata lisainfot: https://cutt.ly/uQ5sEvx

5 kommentaari
 1. Tahaks 7 kuud ago
  Reply

  kangesti teada, mis aastat peetakse tuleviku all silmas. Kess teeb ja mida ja millal ja kuidas teeb ja kes vastutab?
  Kuni selliseid vastuseid pole, ei usu ma Jurka ühtegi sõna. Ülim ebamäärasus ja vaht tähendavad kasuteguri 0.

  • Ratas ei räägi sellest, 7 kuud ago

   et NATO LAGUNEB. JÄNKID VAATAMATA NATO LIIKMETE SUURTELE KULUTUSTELE SAID AFGAANIDELT PEKSA. NÜÜD TEAVAD KJÕIK, ET AMEERIKA ON SIIANI OKUPANT. SÜÜDISTAB AGA SIIANI VENEMAAD.

 2. Nojah 7 kuud ago
  Reply

  Keskerakond hoolib meie riigis heaolu saavutamisest ja on seda alati teinud.

 3. Eve 7 kuud ago
  Reply

  Kuhu on kadunud Maali Maalt oma õiglaste kommentaaridega. Kas tema kommentaare võiks lugeda kuskilt mujalt ehk.

 4. Keserkond tahab 7 kuud ago
  Reply

  ennast saastast puhtaks pesta. Ärge nende lubadusi uskuge. Ratas käib puss varrukas ja otsib kellele jälle puss selga lüüa. See on kesk omane tegevus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.