Keskerakonna Põhja-Tallinna esinumber Yana Toom: meie oponentide ideoloogia on ehitatud etnilisele vastandumisele

Põhja-Tallinn

Eesti Keskerakond kinnitas sel nädalavahetusel oma Põhja-Tallinna valimisnimekirja, mille esikolmiku moodustavad Euroopa Parlamendi liige Yana Toom, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Keskerakonna aseesimees, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütleb, et Keskerakonna juhtimisel on pealinn väga palju arenenud ning just tervise- ja sotsiaalvaldkonda panustanud. “Riigi ja linna koostöös tuleb edasi liikuda selle sajandi olulisema terviseprojekti ehk Tallinna Haigla rajamisega ning ühtlasi tagada kodulähedane esmatasandi arstiabi kõigis linnaosades,” lausub Tanel Kiik. “Sama oluline on pakkuda vajalikke sotsiaalteenuseid ja -toetusi abivajajatele ning jätkata eakate täiendavat toetamist.”

Yana Toomi sõnul on näha, et need valimised tulevad teistsugused. “Meil justkui puudub vastane, sest ükski erakond ei julge pakkuda sisulist alternatiivi Keskerakonna poolt ellu viidud lahendustele, olgu selleks tasuta ühistranport, pensionilisa või linnajuhtimise struktuur. Vastupidi – käib omamoodi enampakkumine ja meie vanad rivaalid muudkui promovad Keskerakonna programmilisi punkte, mida ise kirusid 4 ja 8 aastat tagasi,” kommenteerib Yana Toom.

“Miks see nii on?” arutleb Yana Toom. “Sest kõik, kes on vastandunud meile Tallinnas, on alati saanud lüüa, nii et täna me veel oleme olukorras, kus meid üritatakse surnuks kallistada. Samas peab olema pime, et mitte näha – plats puhtaks ehk kambakas ei ole pelgalt ühe erakonna slogan, vaid kõikide konkurentide unistus. Olla võimul sõltumata ideedest, sõltumata poliitika sisust – see on nende programmipunktid üks, kaks ja kolm. Nii et Keskerakonnal valikut ei ole – meil tuleb taas võita enamus Tallinna volikogus!”

Me ei tohi unustada hetkekski, kes meie vastas tegelikult seisavad – jõud, kelle ideoloogia suures osas on üles ehitatud etnilisele vastandumisele, rõhutab Yana Toom. “Keskerakond on endiselt ainus poliitiline jõud, kes seisab eesti ja vene emakeelega inimeste eest nii sõnades kui tegudes. Ja Tallinnas, kus meil on ainuvõim, ei jagata inimesi omadeks ja võõrasteks – kõik meie inimesed, olenemata nende emakeelest ja passi värvist, on Tallinna kodanikud. Ja nende eest peab seisma,” räägib Yana Toom.

4 kommentaari
 1. Paras 1 aasta ago
  Reply

  bande.

 2. Baabajaanalt 1 aasta ago
  Reply

  lõpuks õiged sõnad: ei mingit vastandumist – vsjoo naaše!

 3. Eve 1 aasta ago
  Reply

  Olen nõus.Toom on ais, tüükas ja õiglane.

 4. Triin 1 aasta ago
  Reply

  Väga iseloomulik pilt meie (või siiski juba vabastajate) pealinnast…kolm venelast (Kõlvart ju vaatamata eestlasest isale läbinisti venelane, läbiimbunud suurrahva ülbusest ja domineerimisvajadusest) ja üks õnnetu Kiige nimeline äpu, kes ministritoolist veriste küüntega kinni hoiab, endal taevani kisendav patukoorem õlgadel. Nii me eestlased kaotame ühe linna teise järel, sest venelaste voorid ju ei vähene Venemaalt siia. Sm. Toom aitas ka kaasa, vedades läbi oma isikliku korteri üle 3000 Donbassi separatisti ja nende perekonna Tallinna ja otse LOOMULIKULT seda linnavalitsus ka lubas….hää kui venelasi aina juurde tuleb, ainult varsti on ka pealinn samasugune vene gloaak, kui Venemaa enda linnad on. Maitsetud, hallid, ülepakutud, räpased ja lärmakad. Valid kesikud valid ühe kauni linna taaskordse hävitamise.Ega ainult pommid ei hävita, vaid ka sünnipärane hoolimatus enda ümbritseva suhtes.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.