Keskerakonna fraktsioon otsib asjatundjatega võimalusi kaotada COVID-19 piirangud

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon arutab kolmapäeval, 15. septembril peetaval seminaril asjatundjatega, kuidas jõuda COVID-19 pandeemia tingimustes piirangutevaba Eestini.

“Praegune olukord annab võimaluse arutada piirangutest loobumist – vaktsineerimise teel, aga ka läbipõdemisel saavutatud kaitse tase on kõrge,” ütleb Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid. “Taanis on täielikult vaktsineeritud üle 70 protsendi kogu elanikkonnast ja see andis neile võimaluse loobuda alates 10. septembrist kõikidest koroonapiirangutest. Samuti liiguvad piirangute leevendamise kursil Soome ja Rootsi. Taanlaste, soomlaste ja rootslaste eeskuju võiks olla eesmärgiks ka Eestile – ühiselt pingutades saame nautida tavapärast elukorraldust,” lausub Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Keskerakonna aseesimehe sõnul on Eestis vaktsineerimisvõimalusi oluliselt laiendatud ning see on taganud parema kättesaadavuse. “Vaktsineerimine annab kõige tõhusama kaitse koroonaviiruse vastu. Vaktsineerimisbusside kasutuselevõtt, kaubanduskeskuste tuur ja vaktsineerimisvõimaluste loomine koolides on teinud süsti saamise mugavaks. Kindlasti arutame, kas vaktsineerimise kõrval on ka muid meetmeid, mis aitaksid piiranguid kaotada. Eesmärk on meil kõigil ühine – naasta harjumuspärase elukorralduse juurde,” räägib Jaanus Karilaid.

Riigikogu konverentsisaalis toimuval seminaril teevad ettekande ja osalevad arutelus valitsuse teadusnõukoja liikmed Irja Lutsar, Krista Fischer, Andero Uusberg ja Andres Merits, samuti Riigikogu esimees Jüri Ratas ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Ajakirjanikud saavad seminari kohapeal ja video vahendusel jälgida.

PÄEVAKAVA

10.00-10.15 Riigikogu esimees Jüri Ratas (avasõnad)

10.15-10.45 Tervise- ja tööminister Tanel Kiik

10.45-11.15 Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar

11.15-11.45 Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer

11.45-12.45 Paneeldiskussioon “Piirangutevaba Eesti – kuidas selleni jõuda” (valitsuse teadusnõukoja liikmed).

12.45-13.00 Kokkuvõtted – Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Üritust modereerib Jaanus Karilaid

3 kommentaari
 1. Sisuliselt 6 kuud ago
  Reply

  tähendab see seda, et otsitakse tuntud inimesi, kes kaasa karjuks ja siis toetaks, et inimesed veelgi enam nakatuks ja sureks. Seda pakutakse kui heategu teistele ja selle heateo kirjutab keskbande enne kohalikku valimist enda nimele.

 2. vana 6 kuud ago
  Reply

  Seda ettepanekut tuleb arutada kui kuritegu ühiskonna eluvõime kestmise vastu!

 3. Eve 6 kuud ago
  Reply

  Keskerakond on Eestimaa parim erakond ja teist sellist pole. Väga palju head on nad teinud sisepoliitikas. Aga ma arvan et teatud piirangud peaksid jääma ja maski tuleb kanda. Olen 2 korda vaktsioneeritud aga kannan siiski maski sest kui ma kergemini haiguse läbi põen olen haiguse ajal ikka teistele nakkusohtlik. Suuri kogunemisi ei peaks ikka olema sest inimesed haigestuvad ju. Ravimit pole leiutatud. Vähihaigusega on kergem sest see pole nakkusohtlik ja paistab et ravimit pole keegi tahnud leiutada ja inimesed surevad sellesse. Paljud haigused vajaksid ravi aga arstidel ei jää muud üle kui leevendada haigusi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.