Riigikogus arutatakse, kuidas jõuda piirangutevaba Eestini?

Riigikogu istungitesaal. Foto: Riigikogu

Riigikogus toimub täna Keskerakonna fraktsiooni algatatud olulise tähtsusega riikliku küsimuse “Kuidas jõuda piirangutevaba Eestini?” arutelu.

“Keskerakonna fraktsioon on pilgu suunanud tulevikku ja otsib võimalusi ühiskonda avada. Tänasel päeval on COVID-19 vastu vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud või selle läbi põdenud üle 70 protsendi täiskasvanutest. Kui jõuame 70% tasemele kogu elanikkonnas ja 85%-ni riskirühmade seas, saame hakata ühiskonda avama,” ütleb Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Ettekande teevad tervise- ja tööminister Tanel Kiik, Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst ja COVID-19 teadusnõukoja liige professor Peep Talving, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor ja COVID-19 teadusnõukoja juht Irja Lutsar ning Riigikogu liige Andrei Korobeinik. Ettekanded puudutavad vaktsineerimise hetkeseisu ja peamisi väljakutseid aga ka vaktsiinikahjustuste fondi loomist.

Riigikogu täiskogu istung algab kl 10, kui üle antakse 2022. aasta riigieelarve seaduse eelnõu. Olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu algab orienteeruvalt kl 11 ja seda saab otseülekandena jälgida Keskerakonna Facebooki lehelt: https://www.facebook.com/keskerakonna

1 Kommentaar
  1. Mis 2 nädalat ago
    Reply

    siin arutada? Tuleb piir kinni panna, kolded sisse piirata ja iga sissesõitnu 2-ks nädalaks puuri pista. Kui testid nakkust ei näita, saab ta 14 päeva pärast vabaks.
    Siis teab igaüks, kes välja liigub, et naastes peab ta 2 nädalat puuris istuma, et ta enam nakatamisohtlik pole.
    Ja hiljemalt kuu ajaga saaksime nakkusest ja haigusest vabaks ning elu siin liiduvabariigiks läheks mühinal edasi nagu eelmistel sajanditel. Ei mingeid piiranguid. Ja iga maskiga tänaval liikuja saaks kaikaga üle küüru.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.