Erakonnad ootavad Tallinnas Keskerakonnalt kutset võimukõnelustele

Valimistel Tallinna linnavolikogusse pääsenud erakonnad ootavad pealinnas valimised võitnud Keskerakonnalt initsiatiivi koalitsiooni moodustamiseks ja leiavad, et ilma keskparteita uut linnavõimu olema ei saa, kirjutab Postimees. 

Reformierakonna linnapeakandidaat Kristen Michali sõnul peaks koalitsiooni moodustama erakond, mis võitis valimised. «See on riigi tasandil nii ja peaks olema nii ka Tallinnas. Sotsid on sisuliselt välistanud koostöö EKRE-ga, seega linnavalitsust ilma Keskerakonnata ei tule,» ütles Michal.

Eesti 200 linnapeakandidaat Marek Reinaasa sõnul otsustas erakonna juhatus täna hommikul, et nad välistavad koostöö Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ja seda parteid Tallinnas võimule ei lase.
Ka EKRE Tallinna linnapeakandidaat Martin Helme leiab, et initsiatiivi koalitsiooni moodustamiseks peaks üles näitama Keskerakond.

«Juhul kui Keskerakond tuleb jutuga, et tuleb kaasata EKRE Tallinna juhtimisse, siis me kaalume seda. EKRE soov oleks, et abilinnapea kohad jaguneks erakondade vahel pooleks ja võimuliit tuleb moodustada võrdsetel alusel,» ütles Helme.

Ka sotside linnapeakandidaat Raimond Kaljulaid peab loogiliseks, et uue võimuliidu moodustamiseks peab initsiatiivi üles näitama valimised võitnud Keskerakond.

BNS

9 kommentaari
  1. Vaene Miša 3 aastat ago
    Reply

    Oli ka olümpia maskott!

  2. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Tore et Keskerakond võitis. Soovitan kutsuda Sotside seas on palju tublisid poliitikuid kuid Kaljulaid nende hulka ei kuulu. Samuti Nichal on end pidevalt halvast küljest näidanud. Linnavolikogus peaksid olema peamiselt keskerakondlased. Minu arvates on Martin Helme parem poliitik kui Mical või Kaljulaid.

  3. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Tore et Keskerakond võitis. Soovitan kutsuda Sotside seas on palju tublisid poliitikuid kuid Kaljulaid nende hulka ei kuulu. Samuti Nichal on end pidevalt halvast küljest näidanud. Linnavolikogus peaksid olema peamiselt keskerakondlased. Minu arvates on Martin Helme parem poliitik kui Mical või Kaljulaid.

  4. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Oleks hea kui linnavalitsuses oleksid vaid keskerakondlased sest teised vaid segavad.

  5. Nüüd 3 aastat ago
    Reply

    peab keskbande leidma omasuguse varga, et teineteist segama ei hakataks. Sobivad kõik peale konservantide.

  6. Enn 3 aastat ago
    Reply

    Kahjuks pole teist sellist erakonda kus poliitikud saavad hääli tublidelt inimestelt tubli töö eest. Kahju et enam pole Rahvaliitu. Teised erakonnad saavad hääli peamiselt laimates segajaid teel võimule, leiutades valesüüdistusi või karjudes plats puhtaks ja kõike seda ilma töötulemusteta.Jah parim erakond on alati olnud Keskerakond.

  7. peab hoolikalt mõtlema 3 aastat ago
    Reply

    enne kui otsuse langetate. Sotsid olid vist kunagi varem ka koalitsioonis, aga miskipärast see lagunes, enam ei mäleta mis põhjusel, aga esimesena pakuks ka sotse. Isamaa välistas ise end ja see oli nende kõige suurem viga, samas nagu aru sain, siis valitsuses olles Keski ja Isamaa vahel nii suuri lahkhelisid ei olnudki. Elu on näidanud et igasugused välistamised ja vastandumised ei ole head kaaslased poliitikas. Pole küll Tallinna elanik, aga pigem eelistaks Keski ja Isamaa koalitsiooni, aga Reinsalu peaks sellisel juhul pealtvaatajaks jääma, tema ikkagi ebaõnnestus täiega. Rumal ja läbimõtlemata kampaania ja valija andis sellele ka hinnangu.

  8. uskmatu-toomas 3 aastat ago
    Reply

    Suur tükk ajab suu lõhki “EKRE soov oleks, et abilinnapea kohad jaguneks erakondade vahel pooleks ja võimuliit tuleb moodustada võrdsetel alustel ” ? Võib olla aga peaksid kõik valitud erakonnad saama abilinnapea koha – neid abide kohti võib ju juurde teha ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.