Jüri Ratase pöördumine

Jüri Ratas

Kallid eestimaalased!

Meie seis on keeruline, me seisame katastroofi äärel. Eestimaa elu toimimiseks vajame täna iga inimese pingutust ja meil tuleb üksteisega arvestada.

Viimastel päevadel on tulnud Eesti haiglatest raskeid sõnumeid, et plaaniline ravi on mitmes kohas suuresti suletud ja meditsiinipersonal kurnatud. Iga päev kaotab keegi ema või isa, vanaisa või vanaema, õe või venna, poja või tütre. See on traagika sellele perekonnale, nende tutvusringkonnale, kogu ühiskonnale. Pingutus muutuseks sõltub meist igaühest – Sinu käes on pereliikme, sõbra, naabri ja Sinu enda elu.

Vikatimeest saame tagasi lüüa läbi elanikkonna vaktsineerimise. Meil ei ole teist, paremat teed. Kooli lahtiolekut saame samuti tagada just läbi kaitsesüstimise. Meie leib laual sõltub töökohast, mida saame hoida läbi vaktsineerimise. Eestimaa rahva füüsiline, vaimne tervis ja inimeste heaolu, aga ka majanduse ja ettevõtluse käekäik sõltub kriisi ületamise kiirusest. Aitäh kõigile, kes on juba end selle raske haiguse vastu kaitsnud.

Kohtusin hiljuti Taani Kuningriigi ametikaaslasega, kellega arutasime ka koroonaolukorda. Praegu on seal COVID-19 patsiente haiglates kordades vähem kui kevadel. Taanis, aga ka teistes Põhjamaades on kahe doosiga vaktsineeritud täiskasvanuid 80-90%, mis võimaldab inimestel elada avatud ühiskonnas. Soovin, et ka Eesti saaks olla nagu nemad. Terve. Avatud. Optimistlik.

Lähtun oma töös sellest, et olen Riigikogu esimees kõigile Eestimaa inimestele. Nii neile, kes tegid alles oma esimese vaktsiini või said tõhustusdoosi, kõigile tervishoiutöötajatele, kes pingutavad võimekuse piire ületades kui ka neile, kes on veel vaktsineerimata ja piirangute vajaduses kahtlevad. Saatused on erinevad, valikud on erinevad, aga meid ühendab üks – kõik me tahame sellest olukorrast välja pääseda.

Usun, et Eestimaa inimeste ühtsus on tugevam kui viirus. Rääkigu nad kodus seda või teist keelt, olgu vaktsineeritud või veel vaktsineerimata ükskõik millises Eestimaa paigas.

Eesti on erilises olukorras ning seis on kahjuks kiiresti halvenenud. Vajame viiruse leviku tõkestamiseks selgeid ja konkreetseid meetmeid kuni eriolukorra kehtestamiseni välja. Meil tuleb ühiskonnana koonduda ja ühiselt pingutades see kriis ületada. Haiglaravi vajavate patsientide arv on kiirelt tõusmas. Keegi meist ei soovi, et tema ravimiseks ei jaguks arste, õdesid, palateid, voodeid. Meil kõigil tuleb kanda ohvreid eeskätt oma mugavuste arvelt. Seda kõike selleks, et mitte kanda suuremaid ohvreid inimeludes. Sest elu hapnikumaski all või juhitaval hingamisel on hullem kui mis iganes piirangud.

Vajame igaühe pingutust. Meil on vaja järjekindlalt kasutada isikukaitsevahendeid ja viia miinimumini kokkupuuted teistega. Kehva enesetunne korral tuleb kindlasti püsida kodus ja pöörduda arsti poole. Sel koolivaheajal on hea jätta lapsed vaktsineerimata vanavanemate juurde viimata. Tasub teha võimalikult palju kaugtööd. Õige on peatselt konsulteerida tervishoiutöötajaga ning end võimalusel kindlasti vaktsineerida.

Tugevat vaimu ja raudset tervist! Hoiame üksteist ning oleme hoitud!

24 kommentaari
  1. Kuidas uskuda 3 aastat ago
    Reply

    Ekret reetnud kohtu all olevat parteid? Korruptsioon!

    • Soome ühistranspordi ettevõtted loobuvad maskikohustusest, otsus jõustub kohe 3 aastat ago

      Soome raudteefirma VR ja Helsingi piirkonna ühistranspordi ettevõte HSL andsid teada, et loobuvad koheselt ehk tänasest 25. oktoobrist maksikohustusest.

      Maski on soovitav jätkuvalt kanda, aga pole enam vastavat sundust. Seoses maskikohustuse kadumisega kaob ka VR-i Ekstra klassis maskikohustus ja piletihinnale lisanduv maski maksumus. Ekstra klassi piletihinna sees on aga jätkuvalt tühi kõrvalistekoht, vahendab Iltalehti.

    • Soome kaubandusketi omanik eitab holokausti ja kritiseerib presidenti 3 aastat ago

      Soome kaubandusketi Kärkkäinen omanik Juha Kärkkäinen eitab sotsiaalmeedias holokausti. Ühtlasi kirjutas ta president Sauli Niinistö esinemise kohta Malmös holokausti foorumil: „Sale on Nwo kätyri”. Nwo tähendab ilmselt New world order vandenõuteooriat, mille puhul leitakse, et maailmas tahetakse luua ebademokraatlik ja totalitaarne „maailmavalitsus”.

      Juha Kärkkäinen ei soovinud teemat Iltalehtile kommenteerida. Kärkkäinen on varem 2014. aastal kohtulikult karistatud viga õhutamises rahvusgrupi vastu seoses juudi-vastaste kirjutistega. Kärkkäinen sai ise trahvi 90 päevamäära ulatuses ja tema ettevõttele mõisteti karistus 45 000 eurot.

      Viimasel ajal on Juha Kärkkäineni kontol Facebookis jagatud palju koroona ja vaktsiinide vastaseid tekste ja linke.

  2. oleme jah 3 aastat ago
    Reply

    NUIDUGI OLETE KATASTROOFI LÄVEL. KOHE OLEKS TULNUD SULGEDA TERVE MAAILM JA IGA RIIK ERALDI
    AGA MAJANDUSE ST.RAHA NIMEL SEDA EI TEHTUD. NEED MÕNED MAAD, MIS SEDA TEGID, SUUTID TAGADA NAKKUSVABADUSE SENIKS -KUNI MÕNEST TEISEST RIIIST TULI VÕI NAASES KODANIK, KUS EI HOOLITUD ELUDEST SAMAPALJU KUI RAHAST. SKP- MAJAMDUS -RAHA. SELLELE ÜLES EHITATUD GLOBALISEERUNUD,
    TEAB MITMENDAL ASTMEL JUBA SIGIV MAAILM ON KADUMAS. ON SEE BIOLOOGILINE SÕDA ?ISEGI KUI TEATAKS, KES SELLE MEEEGA ALUSTAS EI JUGE ÜKSKI RIIK SEDA VÄLJA ÖELDA, SEST SIIS TULEB KUUM SÕDA, ENNE OLI KÜLM…
    JAH, MA TEAN, ET TEIE EGA ILMSELT KEEGI EI OSKA, TAHA VÕI TOHI TEISTSUGUST MAAILMA, POSITIIVSEMAT TEKITAMA HAKATA, EI OSKA SEDA ISEGI ETTE KUJUTADA, EI VIITSIGI. SEEGA SÜNNIB NAGU ON ENNUSTATUD.
    VAKTSINEERIMINE VÕIB JU MINGIL MÄÄRAL AIDATA-EELKÕIGE MEIE JUBA VAREM NÕRGESTATUD MEDITS.SÜST. ARSTIDE VÄHESUST JA PEREARSTIDE KOOLITAMIST ERIARSTIDE ASEMELE ODAVUSE PÄRAST -RAHAKURAT!!! AGA EI SUUDA PEATADA VIIRUSE MUUNDUMIST UUTEKS TÜVEDEKS, SEDA ERITI AVATUD ÜHISKONNAS = ET KÕIK IKKA LAHTI OLEKS JA KÜLASTAJAD MAKSAKSID. KUI VAKTSINEERITU ON VÕIMELINE MINGILGI MÄÄRAL LEVITAMA VIIRUST JA ÜHISKOND ON LAHTI JA GLOBAALNE, SIIS TOIMUVAD KA MUTATS.

  3. järg 3 aastat ago
    Reply

    MIS VIIRUSED JA TÜVED VEEL TULEVAD? KUI NAD SEL VIISIL LEVIDA SAAVAD, LEVITATUD SAAVAD. RAHVAS
    TAHAB AGA OMA LÄBU-LÕBU, NÕUAB LAUSA.KATSU SEE TALT VÕTTA, ÄKKI EI SAAGI VALITSEMISETOOLILE..
    LOODUS ON SEADNUD MITMEID VIISE LIIKIDE LIIGSE SIGIVUSE VÄHENDAMISEKS. ÜKS NEIST ON VIIRUSED.
    MIKS TA SIIS ÜLDSE LASEB NEIL KASVADA NII SUUREKS? JU OTSIB MUTATS. KAUDU TÄIUST ?
    INIMESEL PEAKS MÕISTUST OLEMA AGA EI OLE,ON HIMU. SEDA SAAB KÜLL RAHULDADA KA JÄRGLASI SAAMATA, KUID PRAEGUSES MAJANDUSSÜSTEEMIS ON VAJA SELLE TÖÖSHOIDMISEKS NOORT VERD, UUSI TÖÖLISI, KEDA VALIDA SAAB = VÕIMU ALL HOIDA. KELLELE KAUPU MÜÜA, KES VANU ÜLAL PEAKSID.
    UUSI MAJANDUSSUUNDI JA POSIT. TEADUSLIKKE ARENGUID EI ABISTATA, SEST VANAD KONTSERNIDEÜLESED SIDEMED HOIAVAD VANADE VIISIDE JUURES. ALLES SIIS KUI HÄDA KÄES JA LAINE LÖÖB ÜLE PEA HAKATAKSE RÄÄKIMA JA IMEPISIKESI JÕUETUID TEGUSID TEGEMA:

  4. järg 3 aastat ago
    Reply

    TAGASI EESTI PRAEGUSE OLUKORRA JUURDE: MIDA SIIN VEIDIGI TEHA ANNAKS, SEDA EI TEHTA, SEST AMETNIKUD ON “ISE TARGAD”.
    1, busside uksed tuleb avada olenemata kas on sisenejaid või väljujaid. ET BUSSI TUULUTADA.! Aga transpordiamet teadis, et neil sellist seadust pole.=ei tohi lahti teha. KAS SEADUST MUUTA EI SAA ???
    Lätis pidada TRANSPORDIVAHENDID JUBA LAHTISTE AKENDEGA SÕITMA . Meie bussidel pole avatavaid aknaid
    ja ventilats väga kehv. NO TEHKE SIIS UKSEDKI LAHTI VAHEPEAL !!!
    ÜHISTRANSPORDIS HINGATAKSE SISSE PRAKTIISELT TEISTE POOLT VÄLJAHINGATUD ÕHKU JU!
    2. VÄIKEBUSSID TULEKS LIINIDELT VÕTTA JA ASENDADA SUURTEGA. EI SAAVAT, SEST NEED ERALIINID JA
    NEED EI JAKSA SUURI OSTA. ISSAND, ANNA KANNATLIKKU MEELT!!! KUTSUGE RIIK APPI JA HOIDKE ROHKEM SUURI BUSSE PIKEMAT AEGA TÖÖS JA LISAGE RONGE. KAHJUMLIK? AGA SUREMINE POLE KAHJUMLIK? Ei ole tõesti kui kokku arvutada.
    3. TOIDUKAUPLUSTE TÖÖTAJAD EI KANNA MASKE.ON AVATUD LETID TOODETEGA, MIDA EI KUUMUTATA, LAHTISE TOIDUGA, VORSTI TÕSTETAKSE MNELPOOL ISEGI PALJA KÄEGA ! VASTIK. KUI NEID SUNDIDA MASKI KANDMA TEEVAD TAGARUUMIS IKKA MIS TAHAVAD. NÄGIN, KUIS VANAINIMENE TULI JA OSTIS LAHTISEST LETIST TOORSALATIT. Ju ta usub, et keegi tema eest mõtleb ja kontrollib ja teeb “puhast” toitu.
    ON RÄÄGITUD, ET TOIDUGA VIIRUS EI LEVI . MIKS KÜLL? KUI TA PESEMATA KÄTEGA SÜÜES OMETI LEVIB.

  5. järg 3 aastat ago
    Reply

    3. MEILE ON RÄÄGITUD, ET PABERIL, RAAMATUTEL PÜSIB VIIRUS VAID 2 ÖÖPÄEVA. VALE JUTT! OLENEB PABERISORDIST. SEDA ÜTLES HIINA PEAARST ISIKLIKULT, KES TEGELES PANDEEMIA LIKVIDEERIMISEGA.
    MEIE EI DESINFITSEERI MASKE, MIS ETTE PANEME. TULEB DESINF. VEDELA DESINFIK. JA KALORIFEERIL KUIVATADA. JUBA PAKKI AVADES LASTA ÕUES NÖÖRIL TUULDUDA. AGA MASKIS ON TEHISLIKKU MATERJALI
    JA SEDA EI TEA KUI KUA SEAL ELAB. PABERILIIGID MIS SISALDAVAD TEHISMATERJALI KANNAVAD VIIRUST 3,5 KUUD. ütles hiina arst. KUI TE OSTATE VOODIPESU, SIIS PESETE JU SELLE ÄRA ENNE KUI TARVITATE?
    SAMAS EI DESINF. MASKE, MILLE LÄBI HINGATE. ANNATE NEID KÄEST HAIGLAUKSEL jm.PAKSU ÕHU SEES.
    ET ETTE PANNA. AMETNIKU VASTUS OLI, ET TULEVAD TÖÖSTUSLIINILT JA KÕIK EI TULE HIINAST. KUIDAS TA TEAB MIS JA KUIDAS NENDE MASKIDE KÄITLEMISEGA VAHEPEAL OLI? TAHTLIKULT VÕI TAHTMATULT?

  6. järg 3 aastat ago
    Reply

    4. MEIE APTEEGIKETTIDEL POLE KULLEREID v.a. Südameapteek, mida ma ei kasuta, sest seal pole mulle sobivaid toidulisandeid.EUROAPTEEK jA BENU AGA VASTAVAD, ET NEMAD EI SAA MIDAGI TEHA, SEST ÜLEMUSED KEL LEEDUS, POOLAS, LÄTIS jne. KES SIIS SAAB? SELLEKS ET SAADA VAJALIKUD TOIDULISANDID
    TUEB MUL SÕITA TERVE TUND BUSSIS, HINGATA LÄBI MASKI TEISTE VIIRUSTEGA SAASTATUD ÕHKU JA KÄIA LÄBI MÕLE;AD APTEEGID. SEST ÜHES POLE ÜHT JA TEISES JÄLLE TEIST TOIDULISANDIT MULLE POLE ÜKSKÕIK,MILLIST OSTA-NAD ON MULLE RAVIMI EEST JA SEE ON JÄRELE PROOVITUD JA TUNDA.
    APTEEGID EI SAA AGA MIDA RIIK SIIS SAAB JA TOHIB TEHA ERIOLUKORRAS, KATASTROOFI LÄVEL.???
    5. KULLERTEENUSED MAALE ON VAID SELVERIL, KES SEDA SIIS KA ÄRA KASUTAB JA E-POEST MÜÜB KALLIMAID KAUPU .SENI OLI KULLERTASU 5-euri AGA SEE VÕIB TÕUSTA. RIIK, KONTROLLI JA TULE OMETI APPI! KELE ASI SEE ON?
    COOP OSUTAB KULLERTEENUST VAID MAAKONNALINNA PIIRES JA LÄHEDAL. MIKS RIIK EI KOHUSTA KATASTROOFI LÄVEL SEDA TEKITAMA? EI TOHI? MIDA TA SIIS ÜLDSE TOHIB?
    5. MAVALITSUSED ON TEINUD TASULISEKS TOIDU KOJUTOOMISE TEENUSE. RIIK ANNAB PENSKARILE ÜLETULEVAL AASTAL 20 EURI, AGA OMAV. VÕTAB JUBA 10 TOIDUTOOMISE EEST. AGA APTEEGITEENUS.
    TOOVAD KÜLL SOTS.TÖÖT. POOLT PALGATUD ISIKUD RETSEPTIRAVIMID JA TOIDU LÄHIMAST KOHAST
    AGA MAAKONNALINNA SINU TOIDULISANDITE PÄRAST EI SÕIDA.PEAN IKKA ISE SÕITMA JA VIIRUSE SAAMA, ISEGI KUI KORD KUUS SÕIDAN.
    VAAT SELLISED PROBLEEMID, HÄRRASED .PALUN TEHKE KA MIDAGI NENDE ASJADE LAHENDAMISEKS
    KATASTROOFI LÄVEL. SEE POLE TEIE VALDKOND. AGA KELLE SIIS? EI SAA MINA JU PALKA SELLE EEST ET
    TRANSPORDIAMETILE, KAUPLUSTELE, OMAV. APTEEKIDELE PEALE SUNDIDA VAJALIKKE TEENUSEID VIIRUSESÕJA AJAL. SAATE TE SELLEST ARU ???

  7. järg 3 aastat ago
    Reply

    VENTILATS.SÜST. KOOLIDES jne. EI OLE KÜLLALT HEAD. KINDLASTI KA VÄIKSEMATES HAIGLATES PEALE KLIINIKUMI JA P-REGION. AGA KODUDES? EAKATELE ÜKSIKPENSIONÄRIDELE SUNNITI KÜ POOLT PEALE SOOJUSTAMISED jms. MIS POLNUD NEILE JÕUKOHANE. NII NAD NÄRVUTASID ENNAST OMA VILETSAST PENSIONIST, ET EHTIDA MAJA JÕUKAMATE SOOVIDE JÄRELE, MIDA NEILE ENAM TARVIS POLE, SEST NAD SUREVAD VARSTI ÄRA. MAKSID OMAST TASKUST KINNI SELLE, ET OMAV. SAAKS ODAVALT NEED KORTERID ÄRA MÜÜA JA OSTJAKS TÕENÄOLISEMALT ,ERITI VÄIKELINNADES JA MAAL KOHALIKUD SUURMIKUD-TÖÖANDJAD,KELLE KÄPA ALL KÄIB KOGU ELU. AGA VENTILATS. KUI ÜLDSE TEHTI UUS SAI KEHVAKE, KES SEDA VEEL MAKSTA JÕUDIS !!! JA NÜÜD, KAS KORTERITE VENTILATS. EI LEVI VIIRUS???RÄÄKISIN SELLEST JUBA SIIS 2 a EEST KUI COVID ALLES ALGAS. NÜÜD SIIS ON SEE TEATAVAKS VÕETUD.
    AGA KES SEDA MAKSTA JAKSAB? AGA VANAKESED ELASID TOIMETULEKU PEAL JA KAS KÜTE LÄKS ODAVAMAKS ?ALGUL EHK NATUKESEKS, AGA NÜÜD JA NÜÜD TULEB MAKSTA KA VÕLAD. PALJUD VANAD JÄID KODUTUKS EHK PAIGUTATI VANADEKODUSSE = UUS KODUTUSE LÜLI MEIE HARJUNUD KETIS. SELLEKS, ET JÕUKA;AD NENDE KODUD ENDALE SAAKSID. KA SOTS.KORTER ON LÄBISÕIDUHOOV – SELLEST VÕIB OMAV. SIND ALATI VÄLJA VISATA VÕI VANADEKODUSSE PANNA. IGA 3 a JÄREL TULEB KOHALIKU VOLIKOGU SUURNIKEST KOMISJON VÕI NENDE TUTTAVATEST JA OTSUSTATAKSE KAS JÄÄD SINNA EDASI VÕI EI. LISAKS TULEB TEHA SANITAARREMONTI ,MAKSTA OMANIKUTASU – MILLEST KÜLL! NÕDRAKSTEHTUD, PIDEVAS STRESSIS JA VAESUSES IMMUUNSÜST: EI SUUDA KONTROLLIDA ENAM KRONILISIGI HAIGUSI RÄÄKIMATA COVID.
    OLEKS VÄIKSEMAID PENSIONE SUURENDATUD 2 KORDA, OLEKS KA RAHA RINGLUSSE TOOJAID ÜHA ROHKEM.KOPIKASABAST KINNIHOUDMINE MIDAGI PAREMAKS EI TEE: SUURENDAB RAVIKULUSID JA TOETUSI, MIDA KA EI ANTA VAJALIKUL MÄÄRAL.
    ON SEE ARUSAADAV ???

  8. Triin 3 aastat ago
    Reply

    LP. Jüri Ratas! Mis “ÜHTSUSEST” te siin enam räägite, kui olete otsene kaasssüüdlane rahva lõhestamisel, (toimiva, kuigi perutava valitsuse kukutamine ja seda äärmiselt inetute meetoditega) tuues selle ühtsuse võimualtarile. Hilja on nüüd soiguda, kui alles nädal tagasi käis pidu ja pillerkaar ja võidukarjed. Kui vaktsiinid toimiksid, siis miks on haiglapersonal (eeldatavalt KÕIK VAKTSINEERITUD) skafandrites, mis kindlasti raskendab tööd? Miks ei ole püütudki tagasi kutsuda Soomest oravate poolt ära aetud arst, õdesid tagasi. Kindlasti mingi osa oleks tulnud, kui vastav palk oleks neid rahuldanud. Miks ei ole tehtud koostööd meditsiini õppivate tudengitega, miks ei ole palutud appi vana kaadrit, kindlasti oleks neid, kes oleks appi tulnud, aga ei oravatele omane ülbus, andmete salastamine, valetamine ja sõna otseses mõttes totaalne saamatus on põhjustanud sellise olukorra. Esimest korda lugesin PL “Juhtkirja”, kus ometi on otsesõnu süüdistatud saamatut “Päiksekuningannat!”. Mina olen saanud kaks Astra-Zeneka süsti….kas vaktsiin oli kvaliteetne? (hästi ei usu selle inetu “külmlao” afääri pärast), kas sellel vaktsiinil üldse oli antikehade tekke mehanismi?, miks enamus riike loobus sellest vaktsiinist, aga Eesti ostis juurde=??? Mina “vaktsineerituna” võin käia “tõend oma ohutusest” näpus mööda kõrtse ja teatreid, kuid terve noor seda teha ei tohi, sest tal puudub tõend. Olete kaassüüdlane, et Eesti inimesed on jagatud oravate õhutusel meediaimpeeriumi poolt A-“õiged” ja B-“valed” inimesed ja nüüd ajate oma tegemata töö inimeste kaela. Mäletate kuidas inimesed tulid kaasa iga eelmise valitsuse korraldusega, aga nüüd on totaalne tõrge ja ärge ajage valitsuse tegematajätmist (vaktsineerituid üle 50%, mitte 80-90%—mitte ilmaski ei usu, et üle 40% on antivakserid) inimeste süüks

    • Triinukesele 3 aastat ago

      Palun Triinukesel lisada kasvõi üksainuski fakt sellest, kuidas Jüri Ratas lõhestab ühiskonda. Millal ometi EKRE tulihingelised pooldajad hakkavad nägema reaalsust. Kas peale EKRE valitsusse võtmist pidanuks see erakond jäämagi võimule IGAVESEKS? Mis teil viga on? Ka see valitsus on legitiimne, meeldib see teile või mitte. Vaktsineerimisega ongi nii, et see on valikute küsimus. Valiku tegemine on vaba ja kui inimene otsustab mitte vaktsineerida, siis ta langetabki otsuse, millega kaasnevad teatud piirangud kuni töökohalt vallandamiseni välja(kui töökoht on selline kus tuleb pidevalt inimestega kokku puutuda). Mis siin mõistetamatut on? Ja veel, palun ära võrdle eelmise valitsuse ja praeguse valitsuse tegevusi, sest neid ei saa võrrelda…olukord trastiliselt muutunud. Küll aga toob see eriliselt vastikult välja ühe erakonna karjuva silmakirjalikkuse(enne suleti Saaremaa, nüüd ei tohi midagi piirata). See mis laupäeval Vabaduse väljakul toimus on põlastamist väärt. Demonstratiivsed gruppikallistamised, EKRE esimees esineb valitsust kukutavate üleskutsetega(kutsub legiitimset võimu kõrvaldama). Kes siin lõhestab? Seal Vabaduse väljakul oleks pidanud protesteerima vaktsineeritud inimesed, sest vaktsineerimata inimesed on hõivanud haiglates 70% koroonahaigete kohtadest, plaaniline ravi on suletud või sulgemisel, meditsiinitöötajad on läbipõlemise piiril ja ma pole veel kordagi kuulnud et Helmed oleks oma valijaid vaktsineerima kutsunud. Mina küsin ka Triinult …….Miks sa arvad et mitte midagi pole tehtud(tundengid juba töötavad haiglates)? Miks sa üldse nii negatiivne oled, Sa ei usu mittemidagi, miskipärast ainult seda mis tuleb populistliku ja silmakirjaliku EKRE juhtidelt. Miks üks erakond käitub nii vastutustundetult ja poliitiliste punktide nimel ollakse valmis kõigeks (ka eesti rahva hävitamiseks), kusjuures need juhtfiguurid on ise vaktsineeritud. Küll tuleb neile ka nüüd tagasilöök, julgemad EKRE pooldajad julgevad seda ka tunnistada, aga paadunud fännidel ei jõua mittemiski kohale, ikka otsitakse õigustusi. Ei ole mitte ühtegi õigustust sellele, mida Vabaduse platsil korraldati ja ülejäänud ühiskond on selle peale väga kurjaks saanud.

    • Ma 3 aastat ago

      pole küll Triinuke, kuid Ratta Jurka lõhestab ühiskonda nii, et kiidab kuulekalt takka Kaja igasugsutele lollustele. Näiteks pimeusule maskide kaitsevõimesse ja süstidesse, millest iga 3. on praak.
      Kui keegi astub selle vastu, peaks Jurka asuma just tema poolele, mitte toda hukka mõistma ja toetama teisi pimeusklikke.

  9. Maakera 3 aastat ago
    Reply

    pöörduvat itta, Jurka pöördub ei te akelle poole. Ja milleks selline ila? me ju näeme, et mida rohkem meil süstitakse, seda kõrgemale ronib nakatumisnäitaja. Iga 3. süst on sõna otseses mõttes P R A A K ! Ja meie oleme katsejänesed.
    On ainult 1 lahend: piir kinni, kolded sisse piirata ja nende vahel ei mingit liikumist! kes sisse tuleb, peab 2 nädalat istuma valve all. Meil laevu ja võõrastemaju küllaga, las kükitavad valve all seal ja tasuvad oma väljamaa ja lälamise lõbud ise kinni.
    Satikavabas piirkonnas aga jätkub elu vanaviisi ja ilma igasuguste totakate maskideta. Ning kui kolle saab samuti satikavabaks, liidetaks eka see vabaliikumise piirkonda.
    Ainult A H N U S ja P U G E M I N E toitvate ärikate ees on see, mida klikk meil kardab. Sellepärast on peagi juba 1500 mõrvatut nende silmis ka õigustatud. Et aga haied ei saa selle lohakuse tõttu ravi, on just Jurka, Taneli ja Kaja S Ü Ü !

    • isver 3 aastat ago

      Kuidas saab inimene nii rumal olla? Pane iseennast lukutaha kui sul meeldib seal olla, aga jäta mind mängust välja. Kui maskikandmine 15 min toidupoes on nii ületamatu raskus, siis pole sellise inimesega isegi millestki rääkida. Selle asja nimi on AJUPESU ja mõne indiviidi peal on see hästi toiminud.

    • Sa 3 aastat ago

      isver oled lollist lollim. Luku taha tuleb panna iga sissetulnu oma satikatega, mitte siin. Siin tuleb just kõik vabaks anda, kus satikas hävitatud. Me ei saa nende 15 minutitega 2 või 10 aastat lolli mängida. Satika hävitamiseks piisab 1-st kuust, selleväline elu ülejäänud piirkondades käiks nagu varem.
      Nii et ajupestud oled oma maskihaigusega sa ise.

    • Tänase 3 aastat ago

      seisuga on valitsus mõrvanud meist 1469 ISVERit. Kas see ei räägi iseenda eest? Miks Aotearoas on laipu suhteliselt meie omadest 184 korda vähem? Mina nimetan seda hoopis oma rahva eest hoolimiseks. Vaata andmeid satikasse surnute kohta üle ilma.

    • to tänase 3 aastat ago

      Tänase seisuga on 70% haiglakohtadest hõivanud vaktsineerimata inimesed, nad põevad seda haigust raskekujuliselt. Nende ravile kulub 33-st miljonist tervelt 32 miljonit. Ja siin üks peast pehme räägib et valitsus mõrvab. Häbi võiks olla Riigikogu esimeest Jurkaks tembeldada. Jahvatad siin statistikast, aga tänases statistikas kirjas mustvalgelt, suri 8 inimest, neist 7 vaktsineerimata. Kui inimene pole suuteline statistikast aru saama, põhjuseid analüüsima, siis parem ära loegi neid. Mina soovitaks politseil sind jutule kutsuda, sest selliste süüdistuste eest /valitsus mõrvab/Kiik mõrvab/ tuleks vastutama hakata. Kaua võib?

    • Kena 3 aastat ago

      et Isver jahub edasi.
      1) Ma pole kuskil kuulutanud, et süstidel pole kaitsevõimet. Küll toetun samuti ametlikele andmetele, et iga 3. süst on praak, sest ei kaitse ka süstikuid nakatumise eest. Ka nemad saavad sedasi nakkust edasi kanda. Meil on ju satikalevitamine vaba. Võrdle kollapalaviku vastase süstiga, sellega oli mul aastaid troopikas ohutu käia ja elada, samuti teistel. Kellegi ei tulnud pähe, et nad võiks haigestuda. Kehtis see süst 10 aastat.
      2) JURKA on oma nime väärt ning jääb Jurkaks seni, kuni ta pole meie 4,7% maa’ala okupeeriva SUURE SÕBRA juhtiva bandega sõlmitud lepingut tühistanud. Loe seda vene keeles ja sa näed, et see on kremlilaste silmis ДОГОВОР – leping. Mitte mingi tähtsusetu protokoll. Ja Jurka ise teab samuti, millal temast võib taas Jüri saada.
      3) Meid päästab satikast vaid range kord, mille abil me ei lase satikat sisse ega siin seda levitada. Vaat nii, sm Isver.

  10. palk kurjuse ja lolluse eest to sa 3 aastat ago
    Reply

    Ei piisa ühest kuust, piisab ühest aastast kui seda teeb kogu maailm korraga täie rangusega.
    Sest paljud haigused on väga pika peiteajaga- näit. HPV viirus,osad vähiliigid,pidalitõbi (mis pole viirush. kuid peiteaeg 5-25 a)
    HPV viirusi on palju ja 20 tüve neist põhjustavad vähki. Antakse edasi sugulisel teel ja suudlusega limanahkadele. Põhjustab vähki suust kuni sooleotsani,ka kopsu jm,)Kellel see sees, vaktsiin ei aita. Vaktsiine vaid 2-4 tüvele.Oleneb kui kaua immuunsüst.jaksab kontrolli all hoida. Nii võib ka olla COVID ja siis ei aita aastagi. Ka on Covid viirused eluvõimelised esemetel üle 3 kuu vastavalt materjalile.
    INIMKOND HÄVITAB LOODUST JA NAUDIB ÜHA UUSI LOOMALIIKE TOIDUKS, HÄVITAB NENDE ELUPAIGAD.
    SEEGA TOOB TA LOOMADE VIIRUSED INIMESTELE LÄHEMALE JA NEED MUTEERUVAD INIMESE TARVIS. =
    KARISTUS HOOLIMATUSE,AHNUSE,JULNUSE EEST.
    INIMKOND PEAB TOOTMISLOOMI AHASTUSES JA NEILE MITTESOBILIKES TINGIMUSTES KOKKUSURUTUNA -ALANDADES NENDE IMMUUNSUST SELLEGA JA VIIRUSTEVAHETUST, MILLE TULEMINA NEED MUTEERUVAD JA KANDUVAD KA TEISTELE LIIKIDELE, INIMESELE = KARISTUS JULMUSE,AHNUSE,LODEVUSE EEST.
    EELPOOLTOODUD MENTALITEEDID LUBAVAD KA LABORIS LUUA SPETS. VIIRUSI NII INIMESTE KUI LOOMADE HÄVITA;ISEKS, ET TÕSTA HINDU, KONKURENTE KAHJUSTADA KUNI BIOL.SÕJANI = KARISTUS SELLISTE MENTALITEETIDE LOOMISE EEST MIS ON KURJUS ja SEDA ÕIGUSTAV PRAGMATISM.
    SEL VIISIL HÄVITAB LOODUS LIIGSELT SIGINUD PARASIITLIIKI- INIMKONDA. TEISI PARASIITLIIKE POLE.

  11. kurjuse ja lodevuse hind 3 aastat ago
    Reply

    LIHA ON MUIDE VIIRUSTE RESERVUAAR.
    INIMENE KA NAKATAB LOOMI OMA VIIRUSTEGA MIS MUTEERUVAD NENDE TARBEKS.
    VIIRUSED JA BAKTERID ON ZOONOOTILIST PÄRITOLU, st.LOOMSET = INIMENE ON SAMUTI LOOM. VÕIKS MEELES PIDADA.
    15 saj. KATK SAADI MONGOLITELT KES MAIUSTASID ÜMISEJATE NEERUDEGA. Teevad seda praegugi ja reservuaar sealkandis.
    EBOLA SAADI NAHKHIIRTELT (teat.liik) KEDA NEEGRIPOSID PRAADISID.
    SÜÜFILIST OLI JUBA VANADEL ATSTEEKIDEL INKADEL KELLEDE PREESTRITARID PIDID OLE;A ÜHTES LAAMADEGA.
    RÕUGED ARVATAKSE LEHMADELT, KUID EHK SAID LEHMAD SELLE INIMESTELT NAGU NAD TIISIKUSE SAID ?
    SEAKATKU TAGAJÄRGI POLE VEEL TEADA…

  12. Eve- 3 aastat ago
    Reply

    Kõik on õige. Kindlasti peaksid kõik laskma end vaktsioneerida. Nendes riikides kus on vähenenud koroonasse haigestunute arv on vaktsioneeritud enamust. Kas me oleme nii kangekaelsed et laseme haigusel levida. Seni kuni me ei saa sellest haigusest jagu peame täitma kõiki piiranguid.

  13. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Olen vaktsioneeritud, kannan maski ja hoian distantsi -ainult nii loodan tervena püsida.

  14. endine liige 3 aastat ago
    Reply

    tõtt on valus kuulata – seepärast kustutategi.

  15. kuni 3 aastat ago
    Reply

    valitcus kasutab valesid statistikas, siis ei muutugi midagi
    1. kui sattub haiglasse vaksitud 1 doosiga, ja vaxitud 2 doosiga alla kahe nädala möödudes, siis see on vaksimata,
    ja läheb statistikasse kui antivaxxer.
    2. igapäevaselt sureb 45-50 inimest vanuses 0 päeva kuni 101 aastat—kahe aastaga on surnud yle 30 tuhande inimese,
    neist koroonaga 1500.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.