Vaktsiinivastased levitavad üleskutset tungida haiglatesse

Erakorralise meditsiini osakond

Vaktsiinivastased levitavad sotsiaalmeedias üleskutseid tungida haiglatesse ning seal toimuvat filmida, vahendab Postimees.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ja siseminister Kristian Jaani mõistsid sellised üleskutsed hukka. “Ükski tervemõistuslik inimene sellise arulagedusega kaasa ei lähe, aga oleme valmis halvimaks. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor kinnitas mulle, et ka politsei võtab kõiki provokatiivseid üleskutseid ja aktsioone täie tõsidusega. Toetame ühiselt tervishoiutöötajaid!” kirjutas Kiik Twitteris.

Kristian Jaani tuletas sotsiaalmeedia postituses meelde, et kui mõni aeg tagasi sai näha vaktsiinivastaste agressiivset käitumist Tartus vaktsineerimisbussi juures, kus verbaalselt rünnati meedikuid, siis nüüd on astutud samm veelgi kaugemale – kutsutakse üles haiglatesse tungima.

“Mõistan täielikult sellised üleskutsed, rääkimata praktilised katsed, hukka. Selliste üleskutsetega seatakse ohtu elutähtsate teenuste toimimine ja seeläbi inimeste elud. Meie meditsiinipersonal töötab viimase piiri peal ning sellistel ähvardustel ei tohi meie ühiskonnas kohta olla. Haiglatöötajad on tunnistanud, et laupäevane meeleavaldus tegi vaimselt väga haiget, kuid praegused üleskutsed on juba konkreetne meditsiinipersonali julgeoleku küsimus,” lausus Jaani.

Siseminister kinnitas, et PPA-d on informeeritud ning haiglaid hoiatatud. “Ent loodan väga, et tegemist on läbimõtlematute sõnadega, mis teoks ei saa. Kui sama bravuuriga hoiaks distantsi, kannaks maski ning vaktsineeriks, oleks meie tänane olukord tunduvalt päikselisem. Hoiame üksteist, eriti meie meditsiinitöötajaid!» märkis siseminister.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) haldusteenistuste juhi Tõnu Talisaineni sõnul ei ole PERH-is selliseid vahejuhtumeid olnud.

Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonijuht Liisa Matteus ütles, et haigla on sotsiaalmeedias levivatest üleskutsetest teadlik. “Oleme sellest teavitanud ka meie koostööpartneriks olevat turvafirmat,» ütles Matteus.

«Meile teadaolevalt on püütud filmida polikliiniku registratuuris. Samuti oleme sarnase pahatahtlikkusega kokku puutunud eelmise koroonalaine ajal, kus tühje ruume filmides püüti jätta mulje, justkui haigla seisab tühjana,” lisas ta.

Matteus lausus, et ilma eelneva kooskõlastuseta on haiglaruumides filmimine ja pildistamine keelatud. “Kui haiglaruumides viibiv inimene ei käitu vastavalt haigla sisekorrale, saame täiendavat abi kutsuda turvafirmast või politseist.”

7 kommentaari
 1. Nii 1 aasta ago
  Reply

  et ikka varjatakse ja salastatakse nagu Nõukogude liidus. Tunnen valitsuse ära.

  • Ratas pettis rahvast 1 aasta ago

   Kokkumäng ALDEga näitas juhtunut Ekre kõrvaldamisel.
   Ka prokuratuur on asja juures.
   Varsti vaibub korruptsioon igavikku Kesikute parteis, sest seda polevat olnudki!

  • mnjah to kahele eelmisele 1 aasta ago

   Miks EKRE toetajad käivad KE lehel ennast välja elamas? Teie jaoks pole miski hea, jaurate oma vandenõuteooriatega, ässitate inimesi üles kodanikuallumatusele, ei hooli ei enda ega kaaskodanike tervisest. Tegelege palun oma erakonna sisekaemusega, teil lahkuvad praegu inimesed erakonnast ja seda põhjusega. Sellele üleskutsele sotsiaalmeedias tuleb reageerida täie tõsidusega, igal asjal on piirid ja kui neid ületatakse, siis tuleb rikkujad vastutusele võtta. Kaua võib, see pole enam demokraatia vaid provokatiivne tegutsemine.

 2. Eve 1 aasta ago
  Reply

  Vaksiinivastased on alatud inimesed ja nende pärast haigus levibki. Nagu pätikari. Nendes riikides kus on enam kui pooled vaktsioneeritud on haigestunute arv vähenenud.

 3. robert 1 aasta ago
  Reply

  Pärast Helmede pundi üleskutset meeleavaldusel kodanikuallumatusele ei suuda mõista millise ajumahuga on komtingent kes kuulub EKRE sse Nende auesimees kuulab seda hanerasvameest ja nohiseb edasi Pooletoobiste erakond kes on nüüd oma tõelist palet näidanud

  • Konservandid 1 aasta ago

   ei soovi nõukogulikku sunduslikkust tagasi. Põhiseadus keelustab samuti arstlikud katsed inimeste kallal. Selles on põhjus. Kuid teised on nõukogude inimese mõtteviisiga ja sellest ka vastuolud.

 4. endine KE liige 1 aasta ago
  Reply

  paljud KE liikmed lahkuvad, ja see on massiline – aastaga alla 200 liikme. See on mõtlemise koht.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.