Mulgi valla koalitsioonilepe sai allkirjad

Täna, 29. novembril kell 14 allkirjastasid Eesti Keskerakonna ja erakond Isamaa vallavolikogusse valitud saadikud vallamaja saalis Abja-Paluojal koalitsioonilepingu Mulgi valla juhtimiseks aastateks 2021-2025.

Lepingu kohaselt on omavalitsusel tähtis roll valla elukeskkonna ning selle erinevate valdkondade arendajana. Juhtimisel ja otsuste tegemisel on aluseks läbipaistvus, erinevate huvirühmade, institutsioonide ja asumite kaasamine, hoolivus ning efektiivsus. Ühise tegevuse peamiseks eesmärgiks on valla elanikele kvaliteetse elukeskkonna tagamine, mis pakub võimalusi eneseteostuseks nii töö- kui elukohana, tuues seeläbi kaasa elanike arvu stabiliseerumise ning kasvule pööramise.

„Mul on hea meel, et töötame koos partneriga edasi kindla ja tulemustele suunatud valla juhtimise nimel ning mõlemat poolt kannustab soov luua inimestele edumeelset ja parimat koduvalda,” sõnas vallavanem Imre Jugomäe. „Uuel perioodil on fookuses nii investeeringud taristusse ehk puudu olev ühisveevärk ja -kanalisatsioon, teede ja tänavate jätkuv mustkatte alla viimine kui meid ümbritsev hea avalik ruum. Jätkame üürimajade rajamist, hoolekandeasutuste korrastamist ja panustamist kultuuri, sporti ning haridusse. Viime sisse programmi, mis toetab noorte elama jäämist ja asumist Mulgi valda ning lapsevanemad vabastame lasteaia kohatasust. Juhtimine muutub senisest valdkondlikumaks, tagades selgema ja efektiivsema asjaajamise. Konkurentsivõime säilitamiseks on oluline omavalitsuse ja allasutuste töötajate töötasude suurendamine.“

Koalitsioonilepingu kohaselt kuuluvad vallavanema, ühe abivallavanema ja volikogu aseesimehe kohad Eesti Keskerakonnale. Erakond Isamaa täidab liidus ühe abivallavanema ja volikogu esimehe ametikoha.

Komisjoni esimeeste ja vallavalitsuse liikmete kohad jaotatakse võrdselt.

Koalitsioon seisab ühtse Mulgi valla eest, kus erinevaid valla piirkondi arendatakse tasakaalustatult ja välditakse ääremaastumist.

Uues koosseisus on Eesti Keskerakonnal seitse ning Erakond Isamaal kuus kohta. Volikogu koosneb 21 rahvaesindajast.

2 kommentaari
  1. mis toimub roti ajus, kui ta tunneb kassi lõhna? ( 3 aastat ago
    Reply

    Seda teab vaid persident.

    • Eesti on koroonaga nakatumiste poolest taas nr 1 maailmas 3 aastat ago

      Eesti on kerkinud koroonaga nakatumiste poolest taas esimesele kohale maailmas. Samal kohal oli Eesti ka aasta algul märtsikuus.

      New York Timesi ülevaate kohaselt oli Eestis viimase 7 päeva keskmine päevane nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta 128.

      Eestist tahapoole on jäänud senine liider Läti, kus vastav nakatumiste number on 127. Lätile järgnevad Barbados (120), Sloveenia (108), Leedu (105), Gruusia (104), Anguilla (96), Serbia (93), Mani saar (91) ja Horvaatia (84).

      Eesti puhul torkab silma, et viimase 14 päeva nakatumiste kasv on 56 protsenti, samas kui Lätis on see poole väiksem ehk 28 protsenti. See tähendab, et Eesti nakatumiste arv veel kasvab kiiresti.

      Võrdluseks, Soome vastav nakatumiste tase on 11 ja Rootsis 8.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.