Siseminister Kristian Jaani: jätkame „Kodud tuleohutuks“ ja Stebby programmiga

Tuletõrjeauto. FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES

Kokkuhoiutegevused pole kunagi lihtsad ning alati jääb okas hinge. Otsuseid tuleb teha kõiki aspekte arvesse võttes, nii palju kui võimalik.

Ministrina on mind seesmiselt eriliselt närinud Päästeameti kaks väga raskelt tulnud otsust – lõpetada jaanuarist „Kodud tuleohutuks“ projekt ning lõpetada II kvartalist päästjate terviseedendamise võimalus Stebby keskkonna kaudu. Seda just neile seatud kokkuhoiuülesande raames. Seetõttu olen otsinud võimalusi erinevatelt eelarveridadelt, kuidas siiski nende kahe projektiga jätkata.

On hea meel kinnitada, et tänaseks oleme need vahendid selleks aastaks leidnud ning mõlemad projektid jätkuvad. Loodan väga, et see annab lisatõuke ka kohalikele omavalitsustele veelgi aktiivsemalt tulla kaasa „Kodud tuleohutuks“ projektiga, millega on eelnevatel aastatel aidatud ligi 1800 majapidamist. See on kõigi osapoolte huvides. Ühtlasi on suur rõõm Stebby jätkumise üle, mis on päästjate seas olnud populaarne ning aitab ka edaspidi hoida vormis nii keha kui vaimu.

Tõsi, vajaliku raha oleme leidnud üheks aastaks ning mitmete muude eelarveridade kombineerimisel. See pole jätkusuutlik. Tuleb teha pingutusi, et leida lahendused ka järgmisteks aastateks.

Täna on siiski oluline, et „Kodud tuleohutuks“ ja Stebby jätkuvad ning aitavad kaasa meie turvalisusele.

3 kommentaari
  1. Päike kuumeneb aja jooksul ning seda ei väära ükski kliimakonverents 3 aastat ago
    Reply

    Ei lähe üht miljardit aastakestki, kui maakera on muutunud inimesele täiesti elamiskõlbmatuks – Päike nimelt ei püsi paigal, vaid kuumeneb aja jooksul ning seda ei väära ükski kliimakonverents.
    On heaks tooniks põlastada kosmosesse kippuvaid miljardäre-rikkureid nagu Jeff Bezos, Elon Musk ja Richard Branson, kuid pikas vaates ajavad nad õiget asja. Meil, meie järglastel tuleb kolida Marsile või kaugemalegi. See on vältimatu. Tulevased põlved vaatavad neile meestele tänuga. Ka Eestis tuleks juba uurida Marsi gloobust ja seal sobivat kohta otsida, kuhu võiks tulevikus rajada neo-Revali või uus-Tartu.

  2. On 3 aastat ago
    Reply

    aimata, et nüüd mõtlevad välja uued nõuded ja kes neid ei täida, saab trahvi ja riigikassa aina täitub!

  3. to päike 3 aastat ago
    Reply

    milleks rämpsu-parasiite, milleks inimkond on muutunud veel kosmosesse paljundada !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.