Siret Kotka: laste vaktsineerimine on ja jääb vabatahtlikuks

Siret Kotka

Kuigi maailma riigid on lähenenud laste vaktsineerimisele erinevalt, olen seisukohal, et Eestis peab see jääma kindlasti vabatahtlikuks, ütles Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka pärast parlamendis toimunud avalikku arutelu laste vaktsineerimise teemal.

Siret Kotka sõnul on maailma juhtivad tervishoiu organisatsioonid soovitanud kaaluda 5-11-aastaste laste vaktsineerimist COVID-19 vastu ja käesoleva aasta alguse seisuga on alustatud nimetatud vanuserühmas vaktsineerimise võimaldamisega peaaegu kõigis Euroopa Liidu riikides. “Pean vajalikuks rõhutada, et laste vaktsineerimine on võimalus, mitte kohustus ning tegemist on vabatahtliku otsusega. Vaktsineerimine kahtlemata tõstab immuunsust, kuid samas tuleb arvestada, et lapsed põevad COVID-19 kergemalt ja Eestis on nimetatud haigusjuhu tagajärjel surnud kaks last,” lausus Siret Kotka.

Kuna tegemist on vaid kaks aastat kestnud viirusega, siis õpivad teadlased ja arstid selle üksikasju alles tundma, märkis Siret Kotka. “Omikroni tüve valguses peaks eelkõige kaaluma vaktsineerima neid lapsi, kes on riskirühmas. Niimoodi on võimalus vältida võimalikku tüsistust või hoida ära raskelt haigestumist,” selgitas Keskerakonna fraktsiooni liige. “Vastakaid arvamusi on tekitanud ka laste testimine koolides ja terviseandmete avaldamine. Panen koolijuhtidele südamele, et kõik vaktsineerimise ja testimisega seotud protseduurid oleksid võimalikult delikaatsed, et säästa laste vaimset tervist.”

Siret Kotka avaldas headmeelt, et alates sellest nädalast ei pea karantiini jääma koolis, lasteaias või huviringis COVID-positiivsega lähikontaktis olnud lapsed ja õpilased, sõltumata sellest, kas nad on vaktsineeritud või vaktsineerimata ning alates 14. veebruarist ei küsita alaealistelt enam COVID tõendit. “Alaealised on pidanud pikalt taluma distantsõpet ja isoleeritust ning valitsuse poolt vastu võetud leevendused aitavad kaasa tavapärase elukorralduse taastumisele,” lisas Siret Kotka.

3 kommentaari
 1. Jah 10 kuud ago
  Reply

  Siret Kotka meenutab mulle aega mil Keskerakonnas olid parimad poliitikud, õiglased ja hoolivad. Muidugi on Siret Kotka ka selline hästi armas inimene, rahu armastav ja mitte vihavaenu õhutav-tõeliselt Eestit armastav. Kõik mis ta teeb on õige.

 2. Almar Glustsenko 10 kuud ago
  Reply

  Facebook 16.02.2022 – 18.35 Daniel Rüütmann märgiti.
  Kristiina Allekõrs on praegu otse-eetris — kasutajaga Mihkel Johannes Paimla ja
  veel 6 inimsööjaga
  .

  ……………………………..
  ……………………………..

  See on suurepärane, et 29.10.2021 Valgusfestile, kus Klaase terve päeva kedagi Emajõel mattis, tuleb 2024 kontrastiks pinedus.
  ……………………………………………………………………
  Ei ole võimalik, et sa oled koguaeg valguse käes, sest siis võib jääda täiesti pimedaks st pimedusse, kogu eluks. Neeme tõi meile suvel Toompeale keevitusklaasi ja ainult sellega sai päikese-pimendust vaadata.
  …………………………………………………………………..
  Nii, et haara oma õlekõrrest ja haara pimedust niipalju kui suudad, et see oleks vastukaaluks pimestavale valgusele.
  ………………………………………………………………….
  Hea, kui on tasuta asju ka. Rotilõksus. Aga rott on tark loom ja saab selle sealt kätte iga hinnaga.
  …………………………………………………………………..
  Ja palveta Varro, Danieli ja Veiko hinge eest, sest nemad palvetavad sinu hinge eest. Aanem kirikus, kui seda metsa ees ei oleks.
  ……
  ……
  Kristiina. Kas see härras Laulupeomuusika on Eller-Heino Kaljuste rahvuslik reekviem Viimsi Onari küünis või Mu Isamaa PÜha Vaimu SA Ptk-A SA krd krt? Lati Pac?

  • Almar Glustsenko 10 kuud ago

   Tshort paberi, pozaluista, sa krdi krt. Katariine-Rosalie! Las Harry palvetab hinge eest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.