Riigikogu Eesti Keskerakonna fraktsiooni avaldus

Ukraina lipp

Keskerakonna fraktsioon mõistab otsustavalt ja üksmeelselt hukka Vene Föderatsiooni sõjalise agressiooni Ukraina Vabariigi vastu, mis on karmis vastuolus rahvusvahelise õigusega ning õõnestab mitte ainult Ukraina, vaid kogu Euroopa ning maailma julgeolekut.

Venemaa riigijuhtide avaldused ei jäta enam ruumi arvamusele, et enne sõjalist rünnakut toimunud suhtlust paljude maailma riikide liidritega peeti siiralt pingetele rahumeelsete ja diplomaatiliste lahenduste otsimise eesmärgil.

President Vladimir Putini julm ja pretsedenditu kõne oli salvestatud ajal, mil paljud veel lootsid pingete vähendamisele läbirääkimiste teel. Pea kõiki relvaliike kasutades mitmest suunast Ukraina riigi ja rahva massiivne ründamine, linnade, sealhulgas pealinn Kiievi pommitamine on uskumatu ja pikalt planeeritud agressiivsus, mille peab kogu maailm hukka mõistma. Rahvusvahelistel kohtutel tuleb anda oma ekspertarvamus nendele koletutele sündmustele. Juba nüüd on sadu rünnakuis hukkunuid ja lahinguis langenuid. Paraku ei ole sõjategevuse lõppu näha ning ohvrite arv ja inimlikud kannatused kasvavad.

Toetame Ukraina rahvast nende otsustavuses oma riiklikku iseseisvust ja territoriaalset terviklikkust kõigi vahenditega kaitsta. Näeme, et ka Venemaal kasvab nende hulk, kes oma riigi juhtkonna agressiivse poliitika hukka mõistavad. Tunnustame rahumeelseid inimesi ja kodanikuühendusi, kes on oma sõjavastase seisukoha selgelt välja öelnud ja rahu nimel pingutavad.

Keskerakond peab oluliseks, et vaatamata keerulistele aegadele, hoiame Eestimaa inimeste ühtsust, seda sõltumata rahvusest või emakeelest. See on meie iseseisvuse üheks tugevamaks garantiiks.

Toetame Euroopa Liidu ja NATO avaldusi, tuge Ukrainale ning sanktsioone Venemaa juhtkonna agressiivse tegevuse peatamiseks. Praegu on aeg ühiselt ja otsustavalt tegutseda, sest Euroopa südames käib suur ja verine sõda. Peame osutama igakülgset abi tsiviilelanikele kogu Ukrainas ning ühiselt pingutama rahu taastamise nimel.

Vastu võetud konsensulikult Eesti Keskerakonna Riigikogu fraktsiooni poolt 25.02.2022

27 kommentaari
  1. Vene välisministeerium ähvardab Soomet karmide tagajärgedega, kui liitutakse NATO-ga 2 aastat ago
    Reply

    Vene välisministeeriumi esindaja Maria Zahharova ähvardas Soomet karmide „poliitiliste ja sõjaliste tagajärgedega”, kui Soome peaks NATO-ga liituma.

    Soomes on seoses Venemaa rünnakuga Ukraina vastu tõusnud taas päevakorda NATO-ga liitumise teema. Zahharova kirjutas selle peale sotsiaalmeedias, et Venemaa peab Soome valitsuse neutraalsust oluliseks teguriks Põhja-Euroopas julgeoleku ja stabiilsuse tagamisel.

    „Soome liitumisel NATO-ga on tõsised sõjalised ja poliitilised tagajärjed,” märkis Zahharova.

    • Groznõis valmistub Ukrainasse saatmiseks 10 000 Kadõrovi võitlejat 2 aastat ago

      Tšetšeenia pealinnas Groznõis valmistub Ukrainasse saatmiseks 10 000 võitlejat Tšetšeeni juhi Ramzan Kadõrovi korraldusel.

      Võitlejad lähevad Ukrainasse raha teenima: hävitatud tanki eest pakutakse 30 000 dollarit, soomuki eest 20 000 dollarit ja Ukraina võitleja eest 5000 dollarit.

  2. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Seepole Keskerakonna vääriline avaldus. TULEB HOOPIS HUKKA MÕISTA PIDEV PROVOTSEERIMINE JA VIHAVAENU ÕHUTAMINE. SEDA JU OODATIGE. BIDEN ON PEATEGELANE. KUIDAS TE ARU EI SAA ET VENEMAA POLEKS SÕDA ALUSTANUD AGA UKRAINA EKSTREMISTID HAKKASID TAPMA UKRAINAS ELAVAID INIMESI JA NEID TULI KAITSTA. Küll provotseeriti igat moodi ja lõpuks saite oma tahtmise. Te peaksite ju nüüd rahul olema et sõjaõhutamine õnnestus js Venemaale saab külma teha aga kanntab vene rahvas kes pole milleski süüdi.

    • Elagu Edinaja Russia! 2 aastat ago

      Kõik venemeelsed keskerakondlased ühinege võitluseks fašismiga, Suure Putleri targal juhatusel.

  3. Eve 2 aastat ago
    Reply

    USAon pommitanud metmeid riike ja nüüd Biden on rahul et sai jälle sõda provotseerida.Muidugi ei kavatsetud Ukrainasse tungida ja algul seda ei toimunudki Kas Putin pidi pealt vaatama kui tema rahvast tapetakse. Eks riigid selleks saadsidki sinna relvi et tapatalguid korraldada. Kas olete rahul. Teil jätkub nahaalsust veel kaasa tunda nendele kes vemelasi tapvad. Seda teevad fashistlikud bandeeralsed mitmete Euroopa riikide ja Bideni heakskiidul.

  4. Jurka 2 aastat ago
    Reply

    valetab taas. Ligi pool tema kambast on venemeelsed ja toetavad oma hinges Ukraina vallutamist ja massimõrvu. Kas Oudekki loone, Mihhail Stalnuhhin, Andrei Korobeinik, Repinski, Kravtšenko, Malleus, Jufereva, Dmitrijev ei kuulu keskbandesse? Millal nad sest kremlibandest lahkusid? Jurka pole isegi oma koostöölepingut tühistanud.
    JURKA MEID EI PETA!

  5. Jah 2 aastat ago
    Reply

    Meil on oma riigis küllalt ebaõiglust Reformierakond upitab end võimule lükates kõrvale oma alatu laimuga segajaid. See mis Savisaarele tehti meenutab stalinistlikke kuritegusid jne. Ravimeid pole, arstid saavad vaid leevendada haigusi jne. Aga ässitatakse vihavaenu. Milleks anti Ukrainale relvi nad ju tapavad venelasi. Kui Putin ütles et ta ei kavatse rünnata siis see ässitajatele ei meeldinud ja provotseeriti edasi ja tulemuseks on sõda sest Putin läks kaitsma oma rahvast. Sanktsioonid olid juba varem valmis kuid need mõjuvad halvasti rahvale aga Putin pole vaene mees. Muidugi ei tahetud ilmaaegu vaeva näha ja selleks tuli õhutada sõda. Brüsseli saadikud pole mitte midagi head teinud.

  6. uskmatu-toomas 2 aastat ago
    Reply

    Mõistame hukka,avaldame toetust jne. aga kas teist keegi on käinud Donetskis ja vestelnud kohalikega keda iga päev kaheksa aasta jooksul on pommitatud,kus terve põlvkond kasvab üles praktiliselt varjendis ?
    Minski lepped kirjutati alla ja on ÜRO poolt saanud heakskiidu aga alles eile Vseviov kinnitas,et see leping on nagu poomisnöör ukrainlaste kaelas ?
    Järelikult juba allakirjutamise ajal oldi kindlad “meie neid leppeid ei täida”,sest meile lubati kiires korras vastu võtta NATO`sse ja Euroliitu !
    Seda käisid pidevalt ka kohapeal kinnitamas Nuland kui tuntud sõjard meie hulgast lahkunud MacCain.
    Ei saa õigustada vene sissetungi aga Ukraina riigist on tänaseks saanud paise euroopalaste kukil !

  7. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Ega Venemaa polekski sisse tunginud kui yela tahvast poleks seal hävitatud, Sissetungi orgbńiseerisid Biden om kasusaamise ajel ja sõda annab talle ehk elujõudu, EL-u tegelased kes nägid nii tohutut vaeva vihavaenu õhutamisega ja NATO juhid kes oma tegevusega Venemaa piiri ääres on vist rahust tüdinenud, mitmed ririigid mis saatsid relvi et ikraina ekstremi Ukrsins ekstremistid saaksid tappa Ukrainas elavaid venelasi ja selle tulemusena toimus Venemaa sissetung oma rahva kaitseks.

    • Kes 2 aastat ago

      keelas Luhanskis ja Donetskis valida end esindama omameelseid ja -keelseid? Aga oli vaja Moskva sõjardite ässitusel mässama hakata ja teise riigi sees iseseisvust välja kuulutama. Kuigi iseseisvumiseks on üle ilma kindlad reeglid.
      Kui meil tahaks näiteks Ruhnu Eestist eralduda, tuleb korraldada rahvahääletus nii Ruhnus kui ka ülejäänud Eestis. Kui mõlemad seda iseseisvumist toetavad (50% + 1 poolthääl), ongi Ruhnu seaduslikult iseseisvumise õigusega.
      Miks Donbassi venelased seda ei kasutanud? Ja Krimmi elanikud? Ja kui ülejäänud Ukraina poleks nõustunud, siis oleks Ukraina ka säilinud. Sest neil venelastel pole õigust iseseisvuda, sest neil on Venemaa iseseisva emariigina olemas. Teine lugu on nendega, kel puudub oma riik. Nt osseetidel ja apsuatel. On küll Põhja-Osseetia aga see pole iseseisev, ta on osa Venemaast. Seega Lõuna-Osseetial ehk Irõstonil ja Apsnõl on ürolik õigus omariiklusele. Ainult nende vabastaja oli vale – oleks seda teinud jänkid, oleks me selle heaks kiitnud ja poris püherdanud.
      Nii et Ukrainast eraldujatel oma riigile omavolilist õigust pole, ega ka mitte Venemaa ja USA toel.

  8. sergei 2 aastat ago
    Reply

    Venemaa taastab julgeoleku balanssi. Ei NATO laienemisele, EI Tuumarakettide paigaldamisele.
    Selge oli sõnum : NATO tagasi. relvad maha ja koju. Tõmblete saate paradiisi.
    Iga prääks mis toetab Ukraina huntat. toob lisa laiba.- kas pole kuulatud mida teile räägitakse-
    Loe piiblit: Isegi kui sa meeletumat tambiks uhmris liivaterade seas- ei kaoks temast rumalus.
    Või: Kui tõe alussambad maha kistakse, mida siis õige saab teha.
    Käib laiaulatuslik fašistliku sugemetega riigi rööpasse viimine.
    Keskerakond pole minu kommentare lugenud , diskusseerinud või vait jäänud.
    Aga tegelikult pole vast ebakompetentsed- vaid on USA välispoliitika kammitsais.Oma Imidzi säilitamine kellegi ees.
    Iga eksitusse viidud NN Ukrainlase laip on ässitaja südamel

  9. triin 2 aastat ago
    Reply

    Keskerakond…te lugege siitsamast ühe vene “patrioodi” Sergei kommentaari ja siis tulge rääkima ühtsusest. Kas olete teinud RK.s ettepaneku KÕIKIDELT vene kodanikelt ELAMISLUBADE ära võtmist ja mingu oma igatsetud haigesse, kurjust täis Putinoidi, miks lastakse neid siiani siin töllerdada ja olla pidevaks ohuks normaalsetele rahvastele, sama kehtib teie RK. fraktsiooni kohta, vaenlased välja. Venelased arvavad, et neil on igal pool õigus teistele oma jälki olemust peale suruda ja teised rahvad peavad muudkui neid taluma. Kui kaua veel oodata, et Putin pööraks oma skisofreenilise aju ja oma “vennasrahva” -ukrainlaste verest nõrisevad laksuvad lõuad meie poole, et oma “kaasmaalasi” muudkui kaitsta, samas on tal sügavalt ükskõik oma rahvast. Ah, et teie mõistate karmilt hukka, olete mõtetes õnnetu rahvaga, kes praegu kaotab oma mehi, poegi, vendi …ja mis on neil sellest kasu???? Kas üks rakett jääb välja saatmata, või üks kodu hävitamata? Kõik algas ju juba 2014 aastal, kui Venemaa süüdimatult hammustas ära Krimmi ja just Venemaa hakkas korraldama Donbassis separatistide “rahulolematust”. Kes annab ühele õelale kääbikule õiguse otsustada teise riigi vabaduse ja territoriaalse terviklikkuse eest. Kui te olete oma sõnades siiras, siis esimese sammuna võtke vene kodanikelt ära valimisõigus ka KOV, idel ja siis koju saatmine. Aitab oma rinnal madude soojendamisest. Mul on nii kahju Ukrainast ja ma vihkan venelasi kõigest hingest, sest just nemad lasevad sellel inimsööjal teiste elude üle otsustama, nemad valivad teda ja nemad on kaassüüdlased kõige selle eest, mis praegu 21 sajandil toimub. Barbar jääb barbariks, mis sest et Mersuga sõidab.

    • See 2 aastat ago

      Sergei on tegelikult Miiša, Diima või juura.

  10. See 2 aastat ago
    Reply

    konsensus???? Riigikogu avaldusega ei ühinenud Mailis Reps, Dmitri Dmitrjev, Maria Jufereva-Skuratovski, Andrei Korobeinik, Siret Kotka, Igor Kravtšenko, Oudekki Loone, Natalia Malleus, Martin Repinski, Mihhail Stalnuhhin

  11. Sergei 2 aastat ago
    Reply

    Lõpuks ometi keegi mind sõimab. Triin- Ei alanud kõik 2014 aastal, vaid palju varem. Kui ühise minevikuga rahvast hakati mürgitama. mineviku urgitsemisega . vihavaenu õhutamisega. Pentagoni võtted -Hariduse andmine kuni rahaliste toetuste ,värbamistega USA poolt-pinnal. Ajude väänamine kooli kirjandus ja lasteaedadest peale. Projekt vaikselt hakkas vilja kandma- russofoobia- natsism .
    Ka mina olin halvustav oma mineviku vastu ja minu pime toetus Jugoslaavia sõja poolt – vt. ajalehe arhiivi. Aga ärkamine tuli hiljem. USA hävitas ju Iraagi – selle õigustuseks liputas Collin Powell ÜRO-s pesupulbri kotikest. Hiljem Bušš mokk töllakil – luure eksis. tõmbasite lisaks sealsel riigi juhil pea otsast. Hävitasite Liibüa, Tungisite Süüriasse- Venemaa läks riigi juhi palvel sõda lõpetama- ( see on täielikult ligitiimne abi.)- vististi ühes Süüria nurgas USA varastab naftat.- .NATO-USA Afganistanis saabastega sees. Kõik seda SITTA- Põgenike lainet pidi EL riigid lörpima.
    Terroristid tekkisid just USA tegevuse toimel. Hävitatud sõjavägi jne.
    Jugoslaaviast. Šolts Putinile- Seal oli gennotsiidi oht ( oht Triinuke). Putin : aga Donbassis on gennotsiid. Ülejärgmisel päeval Šolts kodus :Gennotsiid Donbassis — naeruväärne.
    USA EUROOPA südames Jugoslaavias lennukiga tuld reisi rongi pihta, Sild lennukilt lastega õhku, Belgradi linn Hiina saatkonnaga õhku. Alajaamad grafiidi pommidega segi. Uraaniga rikastatud pommidega linnade hävitamine -Itaalia rahuvalvajatele tervise kahjustuste eest valuraha- Kohtu kaudu.
    4 000 000 INIMEST ON SINULE SEPARATISTID. aga palju rahvast elab EV ja Läti pinnal . Selle asemel ,et Ukrainlastele 2014 vastu kukalt anda – valasite õli tulle. Urmas Paet teab väga hästi millega ,kust tulistamised tulid (jutt Olgaga).
    Avalikkusele valgustasite probleemi, et jutte kuulatakse pealt , aga kuriteost polnud probleemi..
    EL . NATO ja USA on õlgadeni verised. Lennukite kaupa veeti veel relvi juurde. Neid jagatakse kontrollimatult tänavatel ja ka kalluri kõrvalt võib võtta automaadi. Küll Mõned asjad jõuavad ka siia rahakamatele meestele.!!!
    Zelenski saab suurepäraselt oma etendusega hakkama: Tema vanaisa ( juut) puhastas NSVL sõdurina Euroopat fašistidest ja tema rahvuskaaslasi tapsid Banderalased jõhkramial moel- Wermahti ohvitseridel olevat ihukarvad tõusnud. Ta teab kust tuleb fašism .Ukrainas on see eriline. Ta läks nende mänguga kaasa.
    Presidendina Parašenko : tsitaat-: meie lapsed lähevad kooli -teie omad keldrisse. ja nii 8 aastat järjest. Minski lepe . ÜRO resulutsioon 2202 pole päevagi toiminud. . Veel natuke aega tagasi Istusid Putin Merkel, Makroon, Zelenskiga pika laua taga. Viimane grimassitas ja ukse taga -ma ei kavatse leppeid järgida . Lõpuks nüüd anna neile ka tuumarelv. MH. Ukraina müüs Põhja Koreale tuumaraketi mootori. Vene Föderatsioon tuli ka Tšernoboli appi valvama. Pole 8 a.jooksul ükski NN-demokraatliku lääne ajakirjanik Donbassis tapetud laste alleel käinud.
    Veelkord Triinuke- poleks Krimmi rahvas Venemaa külge tahtnud ega muid sündmusi toimunud, 2014 korraldatud verine pseudo väärikuse revulutsioon viimane piisk karikasse. Rahastatud täielikult USA poolt jt. satelliitide toetusel arenevad sündmused edasi. NATO , heanaaaberlikkuse , sõpruse küsimus.
    Edu Vene Föderatsioonile vähkkasvaja opereerimisel. Temale on jäetud selle räpase töö lõpetamine
    KAHJUKS OLETE ISSANDA ARMUST ILMA JÄETUD –

  12. maalt 2 aastat ago
    Reply

    Keegi Triin väga armastab siin Ukrainat ,ukrainlast. Rahvuse küsimus küsitav. Oli üks kõlkuva pealinnaga RUSS
    isegi kord KIIEVSKI RUS. On lisandunud Bellaruss. Seal allpool Russis käis palju vallutajaid üle . Nii sai Türklaste, Austria Ungari ikkega, Poola ikkega ristandatud tumedamad Russid- Aga järjepidevalt kellegile on kasulik ,et need Russid ei elaks Sõprus Russidena. Tulid Anglo Saksid ja tahavad okupeeridaa kogu Russi alustades sellest Alumisest UKR russist. Kõige suurem kurjus on lombitagune Luukere Biden – Ta annab ühele Halvemale Russile ohtlikud mänguasjad, et ta hakkaks hävitama oma natuke sh. Soome Ugri ristandiga Russide riiki , kus elab veel üle saja rahvuse Tema Soome Ugri ristandiga Russ on loonud Õigluse sõpruse paradiisi, Aga ta on pinnuks Luukerele..
    See Lombitagune Luukere on sinu vaimu elu arusaamad Triinuke pimedaks teinud, lühinägelikuks ja sinule on Soome Ugri Sugemetega Russ vihavanlane. ta on sinule mõrtsukas varas ,okupant, impeeriumi ihastaja. Aga tea ,et tema kantseleis töötab puhta eesti nimega mees väga kõrgel kohal. Need sinule halvana näivad mehed näevad väga suurt vaeva, et jääks tema paljurahvuseline vennalik riik alles Ta peab oma vennale peksa andma. Ta soovib südamest et sinu pea kohal paistaks ka päike- Sulle tundub selle Russi teod halvana- ka temale ei meeldi see mida ta momendil teeb. -Ta on väga pettunud ka sinus Triin, et ka sina toetad tõelist vägistajat- See vägistaja ei taha mitte tagasi minna maale, mille ta pärismaalastelt ära võttis . See luukere vägistab , meelitab lõksu kõiki ja keegi ei julge talle vastu hakata. Aga see Soome Ugri sugemetega Russ pole nagu sinagi kergelt oma elu alustanud. Ja ta teab , mis tuleb teha , et vennast ei saaks ka vägistaja.

  13. triin 2 aastat ago
    Reply

    Te ei veena mind oma pikkade tiraadidega….ükski teie kahe argument ei õigusta inimeste tapmist, ega seda vana loba, teised kaaa! Olge siis paremad, targemad, mõistvamad. Ilmselt on Sergei vanemad või vanavanemad siia trüginud justnimelt surma külvavate vene sõjamasinate taga, väevõimuga, luba küsimata, jõhkralt kõiki rahvusvahelisi seadusi ja õigusakte rikkudes(Gendi KOnventsioon—–okupeeriv riik ei tohi tsiviilelanikega okupeeritud territooriumit asustada—okupatsiooni fakti on enamus maailma maid tunnistanud) Enamasti on sellistel taskus vene kodaniku pass, või äärmise ükskõiksuse tunnusena nn. “hall pass” ja just need on inimesed, kes tormavad seda mõrtsukat valima, samas minnakse marru, kui keegi julgeb neil soovitada oma kodumaale minna. Mitte nii nagu meid Siberisse veeti vaid vabatahtlikult, armastusest oma tõelise kodumaa vastu. Teil venelastel on ikka nii, et tahate aina Putini “päikesepaistet pea kohale aga ikka Lääne elulaadis ennast soojendades ja lääne autodega sõites. Te olete igale poole oma kirsa vedanud, kõik endised “nõukogude” rahvad on teie pärast pidevas ohus, et tullakse jälle teid kaitsma. EEstlasi on maailmas heal juhul 1 miljon, teid venelasi 145 miljonit ja lisaks on teil maailma suurim maalahmakas käes, mille olete teiste rahvaste kontidele rajanud, kas ikka veel on teil vähe?? Mis halba teen ma sellega, et teid oma armastatud Putinoidi soovitan minna ja teised rahvad jätta ometi rahule. Kui onu Sam on niisugune ja naasugune, siis ärge laskuge sama madalale tasemele, õigupoolest olete juba tükk maad all pool seda taset, paaria seisuses, kus enamus rahvaid teid pigem väldiks, ei tea mida kaela toote, pommirahe või sõimu. Praegu hukkuvad teie oma verevennad teie käe läbi ja mitte mingit õigustust sellel ei ole.

  14. Keegi 2 aastat ago
    Reply

    Sergei püüab siis õigustada Vene agressiooni kelle vastu tahes. Ju ta on siinne vanka, kes lausa ootab, et saaks naabrimehe vara omale kahmata. Sest tema on agressorile СВОЙ ja talle on kallaletungi korral kõik lubatud.

  15. Sergei 2 aastat ago
    Reply

    Triin ja Keegi. Stalinism Venemaal hukka mõistetud. . Molotovi-Rippendropi pakt Venemaa poolt samuti. Enim kannataski sealne Venemaa rahvas. 1. Maailmasõda, revulutsioon, kodusõda, 2. mailmasõda. Ei jäänud puutumatta ka minu esivanemad, Üks haru Petserist (mida te tunnistate oma alaks), teine just sealt kus oli suur näljahäda- vangilaager päästis !!! Miks räägite Venelasi 145 milj. Ei Isegi mees kommentaator Maalt teab. Pole Venelasi- vaid paljurahvuselise riik , kus ka Ukrainlasteks peetavad töölised (sisuliselt põgenikud). Sest pimedusse viinud päästja on nende kodumaal tekitanud töötuse . Et Ukrainas leiba oma lastele lauale saada ,on nad pidanud Donbassi lapsi tapma minema. Paljud Isad emad on siin Eestis ka Donetskist .
    Tõid taara usku rahvale päästet ristirüütlid- Pepsi nõrk jää ei lasknuid neid kaugemale. ristirüütlid käisid röövretkedel ka Süürias ( juba siis). Pole see maailma elu nii lihtne. Kuidas lasti Hitleri Saksamaal ( Münheni Leppega) jõudu koguda. Polnud NSVL loll. Lühikese ajaga Eestisse Saremaale Hiiumaale sohu paigaldati kaitseks suurtükid ,
    Kaitseks Triinuke mitte ründeks – Käi palun Hiiumaal Tahkunal soos. Milline räige töö. Karjala omaette teema..
    Aga kallale tuldi ikkagi. Näljutati Leningrad ja peaaegu oleks langenud Moskva. _ Mis maailmast edasi oleks saanud. Hitler polnud ka kaugel tuumapommi leiutamisest. Koos Jaapaniga poleks neil probleemi USA hävitada, Hiljem Saksamaa oleks ka Jaapani käsile võtnud. Palju kummardatud USA võttis Hitleri rolli üle. Hirošima , Nagassakiga näidati koht NSVL rahvale koht kätte. . Aga ka Kurtšatov urgitses mingid Uraani osakest. See hoidis selle pseudo demokraatia, vabaduse , pede , põgenike rändeid eemale hoida.
    Zelenski 20 a. tagasi. : Pöördumine: Pöördun inimese poole , kellest sõltub minu, mitte ainult minu, vaid kogu Ukraina saatus- palun võtke meid enda juurde.. Soome Ugri juurtega President kuulas teda ja ta oli sunnitud selle raske otsuse tegema.
    Zelenski ei kutsu relvi maha panema. Ta teab väga hästi et edasine on mõttetu .AGA Ta laseb Donetskis pärismaalastel need mõrtsukad hävitada, kes on inimvihkajad. Inimvihkajad lakkusid 2015 Eesti haiglates haavu ja arstid ei saanud aru , kas on tegemist retsidivistidega. Eksinud annavad alla ja tunnistavad. Krimmis läks 2014 70 % sõjavägi ilma ühega püssi pauguta Vene Födrratsiooni üle. (Kes kõndisid Ukrainasse kahetsevad tänini.) Sevastoopoli sadamaid käisid hiilimas NATO spetsialistid palju varem. Mingi sumbuurne demokraatia territoriaalne terviklikkuse jutt siin. UKRAINA SAAB VABAKS ja tal on raske tee uue alusega riigi ehitusel. Oleme ammu vangis ja klähvime kellegile meelepärases suunas.
    ISTU JA VAATA. MÕTLE . Nikita Mihhalkovi: BSSAGON 25 02 2022 ( Koputamine tee tulevikku)

    • Petserimaad 2 aastat ago

      ei tunnistata Eesti alaks, see ON Eesti ala. Venemaa ise andis oma allkirjaga kinnituse.
      Miks peaks Zelenski relvad maha panema oma maad sinu lemmiku agressori vastu kaitstes? Saan aru, kui Venemaa siia tungides lähed kohe vene lipuga lehvitama ja добро пожаловать kisama. Just sinusuguste tõttu taolise dagressioonid võimalikud ongi. Seina ääres on sinu ja sinusuguste koht. Kao oma armsale Venemaale ja kerja Putinilt orden samuti rinda!

  16. Sergei 2 aastat ago
    Reply

    Minu tekstis eksitav kirja viga: Peab olema: BESSAGON 25 02 2022 so. saade ,: Koputamine tee tulevikku

  17. to sergei jt. 2 aastat ago
    Reply

    Sa arvas et Triin on noor südi neiuke, nimi sellne. Seepärast nii lahkelt selgitad. Aga räägid mis räägid, Triinu sa ümber milleski ei veena. Tema on ilmselt vanatädi, kelle vanemate majad ja maad said venelaste poolt ära võetud. Ja kui ta mõtleb sellele, kui hästi ja rikkalt ta oleks võinud elada kui… siis hõõgub temas meeletu viha ja see jääb surmani. Eks ole temalgi oma õigus… Aga kui palju inimesi ja loomi pidi seepärast kannatama, et ta vanemad ja eellased rikkaks said, seda demonstreerida ja nautida ,sellele ta ei mõtle. Ta on jäänud kinni mievikku.
    Aga te oma kaaslastega, Sergei, olete ka süüdi. Juba NSVL ajal kostus liigagi sageli russiapiigakese suust, oli ta mahlamüüja või mõne ametniku sekretär – GOVORITJE PO RUSSKI ! No nüüd siis on see viha konserveerituna pannud veme lapsi ugrikeeles koolis õppima. Usaldamatus. Õigustatud ju? Tsaariajal ei tohtinud eesti lapsed isegi vahetunnis omakeeli rääkida. Muidugi, suures riigis peabki olema üks ametlik keel.
    See asjaolu ei seganud eestlasi leinamast kommunistide mahalastud tsaaripere liikmeud. Kui saab kogeda ühtsustunnet, mida päriselus ei ole, nn.toetust, siis on ühisolemised ju toredad.
    Kui mõisnik kutsus kasakad rahustama mässavaid talupoegi, ka see on ununud. Nojah. Õppust peab võtma aga kogu elu vihas elada ei saa.
    Venlane on ugrilasega võrreldes DOMINANTNE ja see teeb viha. See on omasuguste sigitamise vajadusest tulenev ürgne raev. Ukrainlane on venelasega võrreldes dominantne?
    Mind vihastas sellel meeleavalduskogunemisel kui Ukraina kogukonna juht Eestis võttis sõna kandes naaritsakasukat. /soobli ?!/ Nüüd võib öelda, et see oli kunstnahk. Katsuda ma seda tõesti ei saanud. Aga ka see on üleskutse .Mitte,et kade oleks, kuigi kogu mu elamine maksab selle kasuka hinna. Ka ühel laulval neidisel oli peas karusnahkne müts.Vihastas see, et nüüd, NSVL lagunemise järel saavutatud mõningad vabadused, milliste ohvrite hinnaga! nagu Loomakaitse, on pingutanud paarkümmend aastat, et karusloomakasvatus 6-7 a.pärast peab Eestist kaduma, tulevad pagulased ja kardan alustavad sellega taas? Kasulik. Neile peab kaasa tundma. Samuti loomakvatus, jaht jms. See on tagasikäik!!! Ei jää nemad hätta, ehk elanud jõukamalt siiani kui pooled pärismaalased, jõukaks saavad igal pool ja seda = pragmaatilisust imetles eesti talupoeg alati ja see talupoeg elab temas edasi. ja kummardab jõukust, olgu see kuis tahes saavutatud. Aga positiivsetele arengutele on see tagasikäik . /Mu hirmud võivad ju pöhjusetud olla…./
    Ja seda mina ei taha, sest see rikub emotsionaalset elukeskkonda,psüühikat, vaimsust, emotsion.intelligentsuse kadu on see. Ukraina on küllalt suur, et seal, oma rahva keskel sõja eest pageda rännata,venelane on nii VÄHE maad ära võtnud. Miks siis kodumaale ei taheta jääda. ja seal kasulik olla ja sõja eest pageda.Kus on varjendid, mida oli aega 8 a. ehitada?
    KAS SELLELE OLETE NÕELNUD, ET HIINA LIMPSAB KEELT VENE ALADELE. JA MITTE AINULT. KÕIKJAL LÄÄNERIIKIDES JA USA-s on ta JUBA SEES. KUI TULEBKI SÕDA VAIKSE OOKEANI ÄÄRES, see LÕPEB KORD
    JA MAAILM ON SIIS ÜMBER JAOTUNUD. JA KUI KA EI TULE, KESTAB SISSEIMBUMINE EDASI. KAS TAHATE
    KOERANÜLGIMIST JA KASSIKEETMIST OMA MAALE ??? Venelane vast nii ehk ei toimi. On ehk õhkõrn võimalus posit. arengutele .Venemaa on ainus, mis jääb lääne ja Hiina /omal ajal tatari-mongoli/ hõimude vahele. Teil on valida. Ja vali õigesti. sest su valik on lõpmatu /st.lõpmatusse küündiv -Goethe/ Ja hiinlane on kõige dominantsem üldse, sisaldades endas ohtrasti tatari-mongoli hõimude, Tsinghiskhaani geene. Lääs mõtleb, et
    jättes Venemaa ,lükates Draakoni lõugade ette, päästab ta oma “neitsid”. Eksitus. P. teab seda kõike. Kõge rohkem ongi mul kahju loomadest, kes maha jäetakse vm. hätta satuvad, nagu tsirkustest päästetud piinatud karude varjupaik jne. Inimesed tulevad siia, jäävad, rikastuvad või lähevad tagasi kui neile sobib. Mitte riik ei pea9 toetama pagulasi, vaid kõik need, kes miitingul poolehoidu avaldasid – just nemad võtku ja pidagu ülal mõnda peret ja lapsi, andku neile ulualust oma kodus., pool oma palgast jne.

  18. maakas 2 aastat ago
    Reply

    Vaatad läbi aegade: Ikka laused- ja pingutused – Teeme koostööd, Ühendame rahvuste riikide sõprust. Tribüünilt: Milles Saksa rahvas on süüdi ( Putin isiklikult). Ukraina on kui viimane tõbras käitunud. 1991 aastast peale. Lahutustööd on eelkõige USA pingsalt teostanud. Ühiskond muutunud inimvihkajaks. Seoses NATO laienemisega Putin isiklikult palju püüdnud, manitsenud. Avalikkusele avatud ja vastused selged. Läänega igas valdkonnas püütakse koostööd ja sõprust arendada.
    Aga EI- Igas valdkonnas ainult sanktsioonid , Juba Üle 50 a. tagasi USA kriiksus NSVL-i torujuhe SÕPRUS Lääne Saksamaale ehituse vastu.
    Ukraina on USA projekt sellisel kujul nagu ta on.
    Ka meie prääksume – elektri liinid läbi ei torujuhtmele ei sõbralikele suhetele.
    Meie sõbrad need , kes Venemaa vastu agressivsed justkui šaakalid. Karuga on ühel meelel Panda karu,
    Ei vaata teisiti ka India, kes oli Anglo – Sakside koloonia. Brasiilias ka omad seisukohad USA vastu.
    Lisandunud Iraak, Liibüa, Süüria- Mis Jugoslaviaga tehti ??? Keegi Euroopas ei prääksunud Ebaseadusliku Sõja tegevuse ,viisi vastu. – sest seda tegi maailma valitseja !!!
    Mitte keegi Euroopas ei teinud Ukrainale sanktsioone , ja ei kutsunud Ukraina valitsust korrale- vaid lasti 8 a. Donbassi tappa.
    Raketid Euroopa pihta hävitati- USA on lepingutest lahti öelnud. Ja tahab need Ukraina pinnale paigutada- SO. Kogu võti
    IHKATE VÕIMALIKKU TUUMASÕDA EUROOPAS.

  19. Analüüs 2 aastat ago
    Reply

    See on muide provotseeritud sõda.Nüüd,teine pool uputatakse üle relvade ja rahaga.Rott oli nurka surutud ja mida ta sell juhul teeb.Seda sõda võib vaadelda kahest otsast.Kui vadata ühest otsast siis tuleb võit kasuks liberaalidele aga kui teisest otsast siis konservatiividele.Oleneb kõik siiski vaataja tahtest ja taibust.

  20. Issake! 2 aastat ago
    Reply

    Mis küll toimub siin arutelus?
    Nüüd tean kindlalt, et Keskerakond on Eesti vaenlane.Ja need on praegu valitsuskoalitsioonis!
    Suur ja imperialistlik Ukraina valmistab NATO-le ette Venemaa vallutamist, seepärast tuleb ta hävitada!Nii juhtus ka Soomega, meiega, Läti-Leeduga; seda tuletati meelde Gruusiale, Jaapanile.
    Ainult et NATO pole kunagi kavatsenud Venemaad rünnata ega kavatse seda ka teha.Miks küll Euroopa väikesed riigid NATO-sse läksid ning nüüd kavatsevad sinna minna ka Soome ja Rootsi?Et Venemaad rünnata?Soomet juba sellepärast Moskvast ähvardati.
    Miks ei räägita siin, et Putini eesmärk on Vene Impeerium taastada?Mida see aga tähendab väikerahvastele?Ehk Sergei ja teised “maakad” teavad? teab

  21. efektid-afektid 2 aastat ago
    Reply

    Eestis on kümneid ja sadt tuhandeid inimesi ja loomi, kes omadega toime ei tule või kelle elutingimused on samad olnud koguaeg praeguse Ukraina pagulastega. Miks te neist hoolinud ei ole nii, et hoolitud oleks ? 30 a aega.
    Nägin esimest kodutuselainet. Teist, Kolmandat? Ikka kodutud – inimesed ja loomad. Kord aastas saab kirikus nn.jõululõuna, ööseks ulualla, aga ilma loomata !!! Ja kui see tal on ! Jätab välja surema või püüdjatele ?!
    Need vanainimesed ,kelle pension peaks vähemalt 2 korda olema kõrgem, et ei vajaks toiduabi, supikööke jms.
    Oleks korraldatud koduabiteenused-põetusedki tõeliselt, tõesti valitud ja hoolivate töötajate poolt. Kõik need halvastikoheldud loomad varjupaikades, vaja ei ole mõttetult püüda, aga sellest varjup. töötajad ju kasumit saavadki ja emots.näljas ja omaenese vihast allergilised sügelevad emandad elamusi oma nn.ellu/või naabri õuel, keda ei julgeta aidata, lartes naabriga tülli minna.
    Toidupank /seegi välismaalase loodud/, supiköögid ainult linnades.
    Las olete kuulanud vanainimese muresid, tegelikult, mis ta südant vaevab, tema hirme ja ahastust. Ega ta kohe räägigi. Püüdnud neid hirme probleemide lahendamisega olematuks muuta, et viimased aastad kannaks ka veidi RÕÕME! Olete käinud nende eluasemetel-sealt oleksite saanud kõik need elamused, mis te elust puudu on, et lõikate riiet lippudeks kui teie kõrval vajab keegi oma riigi kodanikest voodilinu või ta ei saa neid PESTA. Ennast PESTA. Ei nad vaja almusi, nad vajavad eiroopapärast elatustaset, mis oleks neile kindlustatud, vajavad turvalisust ametiasutusi, kuhu pöörduda mingi probleemiga ja et neid võiks usaldada, et nad oleks adekvaatsed neid lahendama VASTAVALT HÄDALISE VAJADUSTELE JA EELKÕIGE TEMA SOOVIDELE. EKS OLE SEE JUST ESMANE INIMÕIGUS ?!
    OLete sekkunud, pakkunud omakasupüüdmatut abi, pealetükkimatult määramata ,mida keegi peab või OLEKS pidanud tegema, mõtlema või tundma. On depressiivsed lapsed ja täiskasvanud – depressiivsed pealtnäha täiesti tühiste asjade pärast, mis aga alateadvuse allhoovustes ühtivad kogetu ja ununenud nähtu-tunnetatuga, mille nimi on EBATURVALISUS. Kui kaovad probleemid, ebaturvalisus igas mõttes, koledused, mis seadustega lubatud, hoolimatus, ahnus, intriigid , julmused, üleolevus, KÕRKUS, eneseimetlemine, et mitte alaväärsusse langeda-
    kaovad ka depressioonid.
    Seni kui kasvõi üksainus loom või inimene meie maal on õnnetu, pole probleemid lahenenud. HAKAKE JUBA ÜKSKORD NEID MÄRKAMA JA LAHENDAMA.
    Ja KUHU KADUS KORONA?! Kõik need massid tihedalt üksteise kõrval lehvitamas ja laulmas! Kuidas on nüüd haiglate täituvusega?! Kus on nüüd arukus ja hoolitsus oma inimeste vastu.
    Telekas nägin, kkuis üks noor tüdruk ,kes proovis põgeneda koos vanaema ja koeraga /vaat tema vanaema ja koera ma oleksin tõesti ulualla võtnud aga ta kindlasti pole harjunud nii kehvade tingimustega/ütles, et lähevad tagasi, sest NEID EI LASTUD UKRAINAMAAL UKRAINLASTE POOLT BUSSI JA EI SAA KA RONGI – KOERI JA VANAEMASID EI VÕETAVAT.
    TE TEHKE OMA INIMESTELE JA LOOMADELE PAREM ELU- AEGA ON OLNUD 30 a. ja paljud pole senimaani elanud.Abimees koroona korrigeerib nüüd INIMESTE ISEKUSE ABIGA.
    OLGE MENTORIKS ÜHELE VANALE JA PAARILE LOOMALE, AIDAKE LAHENDADA KÕIKI PROBLEEME AUSTADES ABIVAJAJA TAHET ! ÕPPIGE SEE ÜKSKORD ÄRA !!!

  22. Jüriöö 2 aastat ago
    Reply

    Meile pakuti vabariigi aegseid piire aga isenaasnud koos infra punastega olid selle vastu ja hääletamisel tõelised iseseisvuslased jäid vähemusse.Alenaljakas on tõsiasi,et need,kes meie iseolemise nurjasid,taovad omale vastu rindu,et nemad on iseolemise poolt aga need kes ühe targema ja ausama mehe poolt olid ka tegelikult iseolemise poolt ,teda hakati sõimama ja laimama ja lavastati ka kohtu protsess aga mida teha,ei saa süüdi mõista sest puuduvad kuriteo koosseisud?Seda tunnistavad ka need,kes on nüüd võimul.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.