Välisminister Eva-Maria Liimetsa kommentaar eilselt erakorraliselt OSCE kohtumiselt

Välisministeerium Foto allikas: Välisministeerium

Erakorralisel välisministrite osalusega OSCE alalise nõukogu kohtumisel rõhutasin taaskord, et Venemaa sõjaline rünnak Ukraina vastu on rünnak kogu Euroopa julgeolekule ja rahvusvahelise õiguse põhimõtete ränk rikkumine. See on kuritegu rahumeelse rahva vastu, kes on Ukraina idaosas juba kaheksa aastat kestnud relvakonflikti tõttu kannatanud ja kelle jaoks humanitaarkriis nüüd veelgi võimendub.

Oma samme õigustades on Venemaa valetanud nii tervele rahvusvahelisele kogukonnale kui ka oma rahvale. Mõistame selle tegevuse selgelt ja ühemõtteliselt hukka ning astume vastu nii Venemaale kui samuti rünnakus osalenud Valgevenele. Me seisame vankumatult demokraatliku Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse eest ning toetame oma sõpru nii mõtetes kui ka tegudes, et aidata Ukrainal kaitsta oma riiki ning meie kõigi julgeolekut ja demokraatlikel väärtustel põhinevat ruumi.“

Kõik, kes eilsel kohtumisel sõna võtsid, mõistsid hukka Venemaa alustatud sõjalise rünnaku Ukrainas ja OSCE põhimõtete rikkumise.

9 kommentaari
  1. Vene vägedega koos on Valgevenesse jõudnud tšetšeenid 2 aastat ago
    Reply

    Nüüd meie sõsarvennad võidavad sõja.Sotsiaalmeediasse on pandud pildid, kuidas koos Vene vägedega on V-tähisega soomusmasinatel sisenenud Valgevenesse tšetšeeni võitlejad.

    Võitlejad on Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi poolt saadetud mehed. Pildid on tehtud Valgevene lääneosas Bresti lähedal.

    • Ratas hoiab lepingut Putiniga salaseifis 2 aastat ago

      Leping avatakse kohe ja ka selle salaprotokollid ja Eesti ongi jälle vaba.

  2. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Jälle see ebameeldiv ja õel naine. Mis on küll juhtunud Kesknädalaga et siin kogu aeg esineb see naine. Ta sobiks rohkem Reformierakonda ja vassiks peavoolumeedia ajakirjanduses mis on reformierakondlaste suuvooder ja jätaks Kesknädala rahule. Varem oli Kesknädal õiglane ja tore ajaleht. Las siia kirjutavad tublid keskerakondlased kes hoolivad meie inimestest ja ei õhuta vihavaenu.

  3. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Eessti pole vaba ta on jälle liidus ehkki tänu sellele liidule pole midagi paremaks läinud kõik oleneb valitsusest.

  4. Aja Lugu 2 aastat ago
    Reply

    Ukrainaga on varsti asi ühel pool. Kui kaua aga talub Venemaa üha ähvardavamat ja tuumavõimekusega NATO löögirusikat Ämaris? Sealt on Peterburi ainult mõnisada kilomeetrit mille (tuuma)raketid läbivad mõne minutiga!

  5. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Õnnitlen Liimetsa et tema vihavaenu õhutamine kandis vilja. Aga ärgu ta siiski rõõmustagu sest suurema töö tegid ära Brüsseli tegelased kes selle asemel et midagi kasulikku teha mõtlesid välj sanktsioone Venemaa jaols ja näe ka nende vihavaeni õhutamine kandis vilja aga kõige suurem tegelane oli Biden kes andis relvi ukrainlastele et nad saaksid Ukrainas elavaid venelasi tappa ja tema sõjasoov läks täide. Küllap ta arvestas sellega et venelased lähevad Ukrainasse oma rahvast kaitsma. Kui poleks tapatalguid korraldatud poleks ka sõda. Aga oh häda enne Bidenit pommitati USA poolt kõik naftariigid ära ja vaesele Bidenile jäi vaid Süüria. Süüriast hakkas isegi Liimetsal kahju ja ta saatis sinna raha aga vaevalt see õigetesse kätesse sattus.

  6. Sergei 2 aastat ago
    Reply

    Väidetavalt polevat nn. demokraatliku lääne ajakirjanikud 7-8 a jooksul kordagi Donetski pool käinud uurimas – mis toimub. Näeksid maailma rahvad piltilusat tüdrukut pommi plahvatuses surma saanud lapsega ja ise jalgadeta sinna kõrvale surma jäänud. Nikita Mihhalkovi- bessagoni saade. Analüütiliste saadete seeria. sh.- Kui peenelt üks rahvas võib lahku ajada – vihkama . Vaikselt uurin Eesi rahva arvamusi- Putin kurjategija – Impeeriumi himuline, Jne Jne. NN Vaba ajakirjanduse töö tulemus.
    Aga millega tegeleb Pentagon – ei loetle ma neid hävitavaid USA sõdu- mida on pidanud ka EL rahvad (sh.põgenike näol taluma)- ja siis Valgevene süüdi. !!! Aga ka siin Eesti rahva arvamus Lukašenko süüdi !!!
    pole ühtki ajakirjanikku , kes astuks ringist välja. Klopsige kokku kuidas , kelle toetuse ,rahadega Maidan teostati – ja kuidas seda nõrka riiki NATO-sse hakati kiskuma juba 1990 -del a. Värbamiste , ühis õppuste ja koolitustega. Eesmärk – hävitada Venemaa-
    MH. Venemaal on vastikuid riigikorra, moraali, eetika ajude õõnestajaid – ka neid on rahastatud hulkuvate koerade ja surnud kasside fondide kaudu läänest.
    Sõnakuulelikumatest NSVL Vabariikidest said vaid klähvivad vasallid.
    Vene Föderatsioon kasutab kõiki Rahvusvaheliste lepingutega lubatud õigusi ja teeb Ukrainas korrektsema sh. õiglasema teo, kui USA Jugoslaavias reisirongi, sildade (sh lastega), alajaamade hävitamine grafiidi pommidega, ka Hiina saatkond sai pihta ! Pommitamine Uraaniga rikastatud pommidega- Väidetavalt USA maksvat kohtu otsuse alusel Itaalia rahuvalvajatele tekitatud tervise kahjustuste eest kompensatsiooni . Ukrainas on tapetud teisiti mõtlejaid, ajakirjanikke , suletud meediakanaleid- Keele seadus , kirikute põletamine. ja seda ei näe EL ,USA- nad toetavad verist režiimi ( julgete öelda demokraatia). President Zelentski mängib suurepäraselt sealsele fašistlikule reziimile kaasa- tal ei oleks antud võimalust asja muuta !!!.
    Rumal kiviaja kommetega USA ja NATO blokk andis Vene Föderatsioonile õiguse (võimaluse) sealset vähki opereerima hakata. Pole ma kirjamees aga ma julgen oma käega mistahes ajalehes oma seisukoha välja öelda. Vaevalt mulle see võimalus antakse ( praktika muudes asjades)
    Tundub ,et kõiki oma kommentaare näen ainult mina- sest keegi pole mind isegi Kremli ööbikuks sõimanud.

  7. maalt 2 aastat ago
    Reply

    Lukašenko väidab , et tema ei osale kasvaja operatsioonist. Lukašenko väidab, et tema kaitseb tagalat, et kellelgi ei oleks isukest Vene Föderatsiooni segada siit poolt !!! Võibolla aga Kadõrov on juba Kiievis. Tema oli väga rahulolematu Putini vastu- kuis mees saab nii kaua kannatada. Aga Kadõrovi meestel on nn. Banderalastega omad arved . NN. UKRAINA MÕRTSUKATE TÖÖD TŠETSEENIAS – koos Pentagoni ( USA) rahastatud terroristidega pikkade habemetega kilid õlgadel Stingerid jt NATO relvad.
    Möga jutt territoriaalne terviklikkus ( mis Jugoslaaviaga -mis te korraldasite). mingisugune demokraatia, mingisugune julgeolek- SO. valede maailm. Ka USA-s ( SH, Trump) tunnistatakse – valede maailm just nende maalt !!! SUUR USA OKUPATSIOON.

  8. sergei 2 aastat ago
    Reply

    Zelentski etendus suurepärane- Euroopasse ,Demokraatiat, NATO-sse. Ei Minski leppele st ei ka ÜRO resulutsioonile 2202. Tuuma relva veel vaja. Kogu rahvusvaheline üldsus tegutseb selle nimel et see inimkonna hukk ei saaks IRAAN- il olema !!!
    Aga ZELENTSKI ei pursi enam Ukraina keelt , vaid nüüd tuli ka temale meelde , et tema vanaisa ( puhtvereline Juudi pere) võitles Nõukogude sõdurina, rindel fašistliku Saksamaa vastu , kes tappis banderalastega 8 000 000 milj. Ukrainlast. Tea ,et Ukrainas hävitasid banderalased Zukovi ja teisi kodumaa vabastajate mälestusmärke.. Nii rumalat riiki kui USA ja NATO blokk polegi.-
    Toetuda neofašistidele- kes võtsid kogu rahva pantvangi !!!.
    Ka piiblis: ISEGI KUI SA MEELETUMAT TAMBIKSID UHMRIS -EI KAO TEMAST RUMALUS.
    Küsitav meie riigimeeste kompetentsus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.