Eesti sulgeb oma õhuruumi Vene lennukitele

Euroopa Liidu lipp

Eesti sulgeb oma õhuruumi Vene lennuettevõtete lennukitele, valitsus tegeleb otsuse juriidilise vormistamisega.

“Eesti liitub Poola initsiatiiviga ning keelab kõigil Venemaa lennuettevõtetel meie õhuruumi kasutamise,” teatas majandus- ja taristuminister Taavi Aas laupäeval.

“Koostame vastavasisulise otsuse ettepaneku, mille järel on plaan sulgeda Eesti õhuruum Venemaa lennuettevõtetele. Kutsun üles meie Balti kolleege tegema sama, et lõigata Venemaa ära Euroopa lennuruumist,” lisas Aas oma kommentaaris.

Aas rõhutas, et Euroopa peab olema ühtne ja resoluutne oma vastuses Venemaa sissetungile Ukrainasse.

9 kommentaari
  1. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Väga rumal tegu. Parem sulgeda õhuruum USA lennukitele sest olma USA sekkumiseta poleks sõda Ukrainas nii julmalt kestnud. bidenil oli sellest vähe et lasu Süüruat pommitada sest enne teda olid naftariigid läbi pommitatud. Ta andis relvi et Ukraina ekstremistid saaka Ukraunas elavaid venelasi tappa kuni Putin seda enam ei suutnud taluda ja läks oma rahvale appi. Ukraina president on mitmel korral tahtnud Putiniga rääkida aga teda ei lasta. Kui mõlemad pooled kokku lepivad et verevalamine lõpetada on ka sõda läbi. Jätke vihavaenu õhutamine ja provotseerimine.

  2. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Mul on üks tuttav ukrainlanna kellega ma tutvusin enne koroonat Peterburis olles. ta põgenes koos perega Venemaale ja rääkis et kui toimus verine ja ebaseaduslik valitsuse vahetus Kiievis oli ta vennapoeg nende seas kes pidid kprda looma aga et nad ei segaks suruti nad vastu seina ja peksti keppidega. Ukrainas on seal elavaid venelasi tapetud juba palju aasraid aga ikka oli vähe anti sõjavarustust juurde. Ei tea kas taheti kõik ära tappa või. praegu suutsid Putini sõjaväelased eemale suruda Ukraina ekstremiste kes suutsid enne seda veel pommi visata lasteaeda ja kooli. Ma tean vaid et 2 õpetajat said surma. Bidenil on vist igav ilma sõjata EL-u tegelased tahavad ka silma paista et saadavad tapatalguteks relvi ja veel koostavad sanktsioone et teha raskeks Venemaa rahvasre elu. Venemaal elab ka palju ukrainlasi ja Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Aga kellelegi on kasulik vihavaenu õhutamine mis viib eemale mõtted tegematajätmistest.

  3. Karl Saare 2 aastat ago
    Reply

    Tere,
    õhuliiklus tuleb sulgeda mitte ainult Vene Föderatsiooni vaid ka Valgevene tsiviillennukitele. Valgevene on vabale ukraina rahvale sõjaga kallale läinud Vene Föderatsiooni kaasautor. Muide kas Valgevene naftasaaduste transiit
    läbi eesti on lõpetatud. Edasi tuleks sulgeda liikluseks Narva maanteesild ja raudteesild. Igasugune idasuunaline liiklus tuleks lõpetada. Venelased saavad oma kodumaale läbi Helsingi. Uusi viisasid Vene Föderatsiooni kodanikele ei peaks väljastama. Iga rahvas peaks oma kodumaal elama.
    To Ohoo – Teie meelelaad on vist pärit vene RTR progammist kus Solovjov ja Skabejeva oma räiget natsipropagandat levitavad. Nüüd vist saate pisut silmi puhata

  4. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Jätke Valgevene rahule sest see on õiglane ja rahulik riik. Palju üiglasem kui meie Eesti. Mis kõik meil on toimunud on raske mõista. Reformierakond tulle võimule lükkab kõrvale segajaid valesüüdistustega ja lõpuks lagunes ka eelmine valitsus sest nende lemmiksüüdistus korruptsioon jõudis Rataseni ja tal ei jäänud muud vüimakust kui ühineda Reformierakonnaga ja oli valida kas Edgar Saavisaare saatus võiau ja kuulsus. See mis tehti Savisaarele meenutab stalinistlikke kuritegusid. Aus ajakirjanik ei talunud valesüüdistusi ja suri. Ratas tegi palju head sisepoliitikas aga pani välisministriks naise kellest pole meie riigile mingit kasu. Paras paar Bideniga kes lasi Sõõriat pommitada ja Liimets saatis meie maksumaksja raha Süüriale.On vaja toppida oma nina teiste riikide siseasjadesse, õhutada vihavaenu selle asemel et hoolitseda oma rahva heaolu eest. Laske Ukraina ja Venemaa presidendil kokkuleppele jõuda sõja lõpetamise suhtes ja jätke sõja õhutamine, Biden ja EL-u tegelased võiksid parem surmarelvade saatmise asemel Ukrainasse tegeleda näiteks surmavate haigustele ravinite leiutamisele raha anda. Arstid saavad vaid leevendada haigusi ja inimesed surevad ravimatutesse haigustesse, On vaja raha anda ka elektrienergia odavamaks muutmisele jne. Praegune sõda Ukrainas on väljaspoolt tulevate ässitamiste tulemud. Paistab et Bidenil on oma huvid Ukraina suhtes ja oli ka vaja nõrgendada Venemaad. Küll saadeti ka Venemaa lõhestamiseks inimene nagu kunagi Lenin. Ukrainas mitmed sõjaväelased panevad relvad maha aga Ukraina ekstremistid banderalsed mis on nagu fashistlik liikumine neid ka rahule ei jäta. Venemaa ei kavatsenud Ukrainasse tungida kuid ässitamine väljapoolt ja Ukrainas elavatele venelastele suunatud tapatalgute suurenemine tingis selle.

  5. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Hakkasin mõtlema et kuhu minna elama meie ebaõiglasest riigist kus õhutatakse vihavaenu ja õigustatakse Ukraina ekstremistide tapatalguid seal elavate venelaste suhtes ja valisin välja rahuliku, õiglae ja vihavaenuta riigi milleks on Valgevene. Kord saadeti sinnagi riigi lõhestaja ühe naise näol aga õnneks ei läinud läbi. Venemaal suleti välismaa pangad aga Putinil seal raha pole seega karistati vene intelligentsi kes pole milleski süüdi. Paljud eriti kultuuritegelased on Venemaal rikkad ja küllap see puudutab neid aga alatu on neid karistada sest vene intelligents pole milleski süüdi.Meil kaotati ära mõned vene telekanalid aga kõige suuremat propagandat edestavad hoopis meie kanalid ja kogu peavoolumeedia mis on reformierakondlaste hääletoru.

  6. Tõhusaim 2 aastat ago
    Reply

    samm agressori vastu on piir kinni panna, ei grammigi kaubavahetust, mitte ühtki vankat ei lubata üle piiri siiapoole. Venemaale võivad nad minna, kuid sinna ka jäägu. Las siis Venemaa praeb oma pohhuistide rasvas. Varsti on maailmast tehniliselt maha jäänud ja vedu võtavad sisemised rahutused ning sõjardid kukutatakse võimult.
    Alles siis, kui 10 aastat on möödas riikidevaheliste lepingute täitmisest, saab hakata tegema astmelisi läbikäimisi.

  7. Sergei 2 aastat ago
    Reply

    Jane , Ohoo, Soo, Eve toetuseks -vaadake Ju Tubes Vene intelligentsi Nikita Mihhalkovi BESSAGON 25 02 2022 (koputamine tee tulevikku)
    Aga Lukašenko diktaatori tsitaat. Tehke igaüks oma asja, puhake, kasvatage lapsi- Mis on valesti ?
    Ka meil: Õpetaja külvab tarkust, põllumees leiba. Politsei põllumehega võitlevad umbrohuga. noormehed sõjaväes õpivad kõndima, saavad süüa, õpivad pesema ja neid ootavad kodus tüdrukud..
    Diktaator palus era firmal anda Tsihanovskajale raha -sai 14 000 USD. -mehe juurde sõitmiseks.
    Mõrtsukas Putin viskas reeturi Skripalli vanglast välja- teda kasutati veelkord Venemaa vastu ära- Pseudo mürgitamine.
    Aga Assange , kes paljastas USA kuriteod ei näegi päikest. Edvard Snowdenil õnnestus Venemaale varjuda- Kodus mitu eluaegset vangistust ootamas.
    Mõrtsukas Putin juba ammu: Kui kaklus on vältimatu -tuleb esimesena ära anda.
    Ukraina on ainult vahendiks. Sealset rahvast on ammu hakatud mürgitama paljurahvuselise Venemaa vastu- ka meil :Ameerika Hääl raadios – Üks ruupor oli vist ka EV president vahepeal.
    Nikita Mihhalkovil on palju BESSAGON SAATEID: Selle Suure Põllumehe saateid on väga põhjalikud.. MÕTLEMISEKS Ka neile ,kes on inimvihkajad. .USA – PENTAGONI töö on olnud viljakas- Ta on ühe rahva ja rahvuse nii oskuslikult lõhki ajada. Kui mõrtsukas Putin oleks mõni päev hiljemaks jäänud- Leiaksite Donbassi asemel kivi ja vere puru.
    Ka meie riigimeeste käed on õlgadeni verised. Nii moraalse kui materiaalse toetuse näol. Vaevalt sealt mõned mänguasjad meile tulematta jää. Neid ju kallatakse tänavatele. Jumal on Venemaale andnud ülesandeks sealne vähkkasvaja opereerida, et päästa neid endid , kes süstivad mürki ja on sellest segi. Aga Euroopa on varemgi ühtse rindena Venemaale kallale tunginud. Eesti rahva veresugulane Putin on oma elu pühendanud selle sõja vastu, Mis tema kodu vastu hakati kuduma kohe peale NSVL- lagunemist. USA – EL ja ka EV teevad raudset eesriiet- meediakanali sulgemine – fašistid !!! Putin ei tunginud Ukrainale kallale- Ta kaitseb Ukrainat., Venemaad, Kasahstani Valgevenet JT. naabreid. JUST NII: SO sõda Venemaa ja USA (NATO satellitide) vahel. Purjus Ukrainlased kannatavad oma lühinägelikkuse läbi.

  8. maakas 2 aastat ago
    Reply

    Ajukääbikud ehitavad raudset eesriiet. Mõned meediakanalid ka kinni. Tulistage kohe endile pähe. Suudate Venemaad, Valgevenet ja Ukrainat hävitada – just jaa ka Ukrainat. Lõpetage sinna ka Mersude müük. Pole vaja gaasi, naftat , metalli Mersude vastu vahetada. Istuge EL oma luukerest lombitaguse jumalaga . ja sisisege kui ussid Mõne kuu pärast lendab Venemaa rahvas lendavate taldrikutega. Jätsite Eesti Transiidi rahast ilma (vähemalt neljandik riigi eelarvest- Arnold Rüütli väitel). Kõik mis olete teinud on teile bumerangina vastu pead tulnud. Ja nüüd üha tugevamalt. maailma kord on käest. Mingid omasoo musitajad EL – Nõukogus. Nende väärtused ,vabadused ja puha.
    Meedia , sõna vabadus on ??? Aga varjavad fašismi tärkamist- sest see on neile kasulik. Pasas ujuda on soe ,mis sest , et see haiseb.

  9. lennukitele kinni 2 aastat ago
    Reply

    No siis võib karta, et mõni lennuk, olgu kelle oma tahes, rahulikele Eesti elamikele kaela kukub.
    Lendavad teised iga päev 2x üle.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.