Välisminister Liimets erakorralisel väliasjade nõukogul: meie vastulöök Venemaa inimohvritega agressioonile Ukrainas on üheselt karm

Foto: Euroopa Liidu Nõukogu

Välisminister Eva-Maria Liimets oli eile, 25. veebruaril Brüsselis Euroopa Liidu välisministrite erakorralisel kohtumisel, kus kiideti heaks Venemaa ja Valgevene vastased sanktsioonipaketid ning toimus videokohtumine Ukraina välisministri Dmõtro Kulebaga.

„Ukrainat rünnates ründab Venemaa mitte ainult vaba riiki ja rahvast, vaid ka tervet Euroopat, meie rahu ja meile olulisi demokraatlikke väärtusi. Euroopa vastulöök Venemaa inimohvritega kallaletungile Ukrainas on ja saab edaspidigi olema üheselt karm. Venemaa ja Valgevene vastaste sanktsioonidega karistame Ukraina rünnaku eest vastutavat ja seda toetavat pea 500 isikut varade külmutamisega, nende seas ka enneolematult Venemaa kui ÜRO Julgeolekunõukogu alalise liikme riigipead, president Putinit. Samuti haavavad sanktsioonid tõsiselt Venemaa majandust, finantssüsteemi ja riigifirmasid,“ ütles välisminister Liimets. Liikmesriigid alustavad järgmise sanktsioonipaketi ettevalmistamist.

Olulise teemana käsitlesid välisministrid sõjaga kaasnenud humanitaarkriisi ja sõjapõgenike halvenevat olukorda. EL on käivitamas elanikkonna abistamise mehhanismi, et aidata ühiselt kanda piiriäärsetele liikmesriikidele langevat koormat. „Ukrainas on pidanud sajad tuhanded inimesed oma tavaelu katkestama ning otsima varjupaika pommide ja raketilöökide eest. Paljud neist püüavad saada Ukrainast välja ja põgeneda lääne poole ning meie kõigi kohus on olla sõjapõgenikega tegelemisel Poolale ja teistele piiriäärsetele riikidele toeks. Samuti jätkame aktiivselt konsulaarabiga, et meie oma inimesed saaksid turvaliselt naasta Ukrainast Eestisse”, sõnas Liimets.

Välisminister kinnitas, et Eesti toetus Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele on vankumatu. „Me seisame Ukrainaga ja Ukraina eest nii sõnades kui ka tegudes. Lisaks sanktsioonidele ja abile ELi tasandil on Eesti sel nädalal andnud Ukrainale kiireloomulist humanitaarabi sõjaolukorras inimkannatuste leevendamiseks ning kaitseministeerium valmistanud ette abipaketi Ukraina kaitsejõududele meditsiinivahendite, tankitõrjekahurite, laskemoona ja muu vajaliku varustusega. Oleme valmis Ukraina abivajadustele kiirelt reageerima, et aidata neil oma riiki ja rahvast kaitsta,“ ütles Liimets.

9 kommentaari
  1. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Jälle see jube naine. Karmiid on Venemaale tehtavad sanktsioonid mis puudutavad vene rahvast kus elab ka tuhandeid ikrainlasi. Karm i 7 aastat kestnud Ukrainas elavate inimeste tapmine banderavlaste poolt. Venemaa kannatus katkes kui sekkusid Biden, EL-u ja NATO tegelased pma õssitamise ja provokatsioonidega. Nad sundisid Putinit oma rahvast kaitsma. .Biden ihkab sõda ega ta muidu poleks esimese teona tulles võimule läinud Süüriat pommitama aga enne seda oli USA pommitanud mitmeid naftariike. Aga sanktsioone ei pandud neile. Vastupidi oleks pidanud nõudma Ukrainas elavate venelaste vastu suunatud terror lõpetada ja mingit sõda poleks.

    • https://eestinen.fi/2020/01/soomes-asub-venelaste-puhkekula-kuhu-tullakse-eralennukitega/ 2 aastat ago

      Soomes Kuopio ligidal Tahkos asub venelaste puhkeküla, kus peetakse uhkeid pidusid, kuhu tullakse eralennukitega ja mille omanik on Venemaa presidendi Vladimir Putini lähikondlane Konstantin Gološtšapov.

      Nüüd aastavahetusel oli puhkeküla puupüsti täis, kõik 16 villat ja ridaelamu boksid olid välja üüritud. Pea kõik külalised olid Venemaalt, Vene kombe kohaselt paukus võimas ilutulestik ja restoranis pakuti peeneid roogasid, vahendab Ilta-Sanomat.

      160-ruutmeetrises eravillas kohe Syvärijärvi ääres võttis uut aastat oma perega vastu ka Tahko-Toursi omanik, Moskva ärimees Konstantin Gološtšapov.

      Vene õigeusu kirikuga seotud Gološtšapovit on nimetatud ka „Putini massööriks” ja „Padreks”. mis tähendab itaalia ja hispaania keeles nii isandat kui pappi. Gološtšapovil usulist haridust samas ei ole.

  2. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Soovin õnne Liimetsale et ta ei käinud ilmaaegu riikides sõda õhutamas raisates meie maksumaksja raha.Aga selle sõja suhtes ei maksa tal rõõmustada sest ega tema juttu keegi nagunii tähele ei pane lihtsalt ajab tühja tuult taga. Kogu au kuulub Bidenile kes lõpuks sai oma tahtmise, ega ta ilmaaegu ei saatnud relvi Ukrainasse et Ukraina ekstremistid saaksid Ukrainas elavaid venelasi tappa.Muidugi Brüsselis olevad saadikud aitasud kaasa. Nad tegutsesid nii et ei jäänud muud üle kui tuli kaitsta Ukrainas elavaid venelasi. Vememaa poleks muidu sisse tinginud ja sõda poleks kui oleks lastud venelastel seal rahukikult elada.

  3. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Aga ikka õnne Liimetsale et ei käinud olmaaegu vihavaenu õhutamas sai mida tahtis. Mida on ta head meie riigi jaoks teinud pole teada. Teistele on ukka teinud ka sest saadanb meie maksumaksja raha teistele riikidele nõiteks Süüriale peake Bideni poolt organiseeritid pommitamist. Ei ole ka ELäu tegelased midagi head teinud oma suures vihakampaanias raisates aega. Meil pole isegi ravimeid ja inimesed surevad mitmesugustesse haigustesse nagu vähk ja muud haigused. Toiduained on säilitusaineid täis. Isegi näiteks maasikakreemis on maitsetugevdajad ja kunstvärvid nagu maasikad ei annaks värvi ega maitset. See on võid paar näidet aga sadu on veel mida valesti tehakse. Aga selle asemel et midagi head teha topitakse mõnesse riiki lõhestajaid, õhutatakse vihavaenu jne.Ma ei suuda Ratasele andestada et ta pani välisministeriks sellise tühise ja õela naise. Seda võib Ratasele andestada et ta ühines Reformierakonnaga kuna nende valesüüdistused jõudsid juba temani ja tal polnud teist väljapääsu aga tema välispoliitilised vaated on arusaamatud.

  4. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Liimets on ju elanud USA-s ja eks ta sealt on saanudki oma vihavaenu õhutamise oskuse. Eks tigedust annab juurde ka see et mees ta maha jättis. Ni kes tahakski nii inetut ja üelat naist.

  5. Tõnis Keldsar 2 aastat ago
    Reply

    See on õiglane —- Kes mõõga tõmbab – langeb mõõga läbi.
    See ei käi ainult vene kohta. Kõigile olgu see teadmiseks.
    RAHU RAHVASTE VAHEL!

  6. Enn 2 aastat ago
    Reply

    KUI VENEMAA JA UKRAINA JUHID OTSUSTAVAD MÕLEMAPOOLSE SÕJA LÕPETADA SIIS SEE KA LÕPEB. AGA VÄLJASPOOLT ÄSSITATAKSE KOGU AEG. Biden peab ju oma sõna pidama üeldes et Venemaa ründab Ukrainat utsitas ja andis relvi ja Ukrainas elavate venelaste hävitamine sai hoogu juurde. Bideni arvestus oli õige Putin ei kannatanud seda välja. Tõepoolest miks sanktsioone ei tehtud USA jaoks kui toimus naftariikide pommittamine ja Bidenile jäeti vaid Süüria.

  7. Karl Saare 2 aastat ago
    Reply

    Tere,
    nüüd siis tungis Vene Föderatsioon relvajõud fasistliku füüreri Putini käsul sõjaga kallale vabale Ukraina rahvale.
    Eesmärk oli neljast küljest korraga kiirsõja käigus vallutada Kiiev ja hukata ukraina rahva poolt valitud president Zelenski. Et ukraina riik ei saaks üle minna euroopalikule elukorraldusele. Fasist Putini eesmärk on viia tagasi olukord euroopas nagu oli aastal 1997. Aega, kus balti riigid ja paljud euroopa riigid ei olnud NATO liikmed. Aga kõik riigid põgenevad ju NATO vihmavarju alla et venemaa ei saaks neile kallale tulla. Kuritegelik, juudi Karl Marxi idealoogiaga juutide poolt juhitud Nõukogude Liit tuli eestile kallale kohe kui kuritegelik nõukogude riik loodi – siis õnnestus kommunistlikud mõrvarid eestist välja lüüa. Järgmine kallaletung eestile oli 1940 – kui Konstantin Päts ja
    vapside juhtkonda mitte valitud Laidoner andsid käsu eesti kaitseväe relvad maha panna ja müüsid eesti maa ja rahva kuritegelikule nõukogude riigile.
    Ukrainlastel on praegu raske – neil on vaja laskemoona, eriti stingereid sest vene föderatsiooni fasistlikud väed valitsevad täielikult õhuruumi. Ukraina relvajõud täienevad vabatahtlikega aga laskemoonast on puudu. Tänaseks
    on Putleri okupatsioonivägedel juba suuri kaotusi (ligi 4000 vene perekonda saab poja surmateate, vangilangenud Putlerlased seletavad et nad ei teadnud kuhu nad on sattunud). Ukraina rahva vastupanu suureneb – võideldakse linnades iga maja eest. Arvan, et ukraina rahvas lööb reeturliku kallaletungi tagasi. Algab partisanisõda – ukraina rahvas ei ole nõrgast puust. Teadkem, et kui Putler võidab – oleme meie baltiriigid järgmised. Soigule anti ülesanne siberisse linnu ehitama hakata – sinna on ju sunnitöövange tööle. Baltikumist saab päris palju sunnitöölisi.

  8. Harilikult on nii. Kui küsid muhku - siis seda ka saad. 2 aastat ago
    Reply

    Elagu ausad rahvad. Õnn kõigile. Sõprus, vendlus jne. Ei tasu provotseerida ja pärast nutame kõik.
    Vanadel inimestel on kergem. Sigatsevad, sõimlevad ja siis kolivad ima vastutust kandmata teisele tasandile. Ma loodan, et kas all või üleval on hea elu. Seal kasvavad uued juuksed ja ka hambad selleks, et tagasitulemisel lüüakse need uuesti sisse. Kui uuesti lähevad üles, saavad uued mida jälle saab segi lüüa.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.