Keskerakonna volikogu kinnitab üle Ühtse Venemaa koostööprotokolli kehtetust

Laupäeval toimuva Eesti Keskerakonna volikogu istungi üheks päevakorrapunktiks on kehtivate koostöösuhete ülekinnitamine. Ühtlasi kinnitab volikogu, et koostööprotokoll Eesti Keskerakonna ja Ühtne Venemaa vahel ei kehti, toona kirja pandud ühised huvid pole täitunud ning erakondade vahel ei ole kontakte.

“Ligi kaks kümnendit tagasi Eesti Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahel sõlmitud koostööprotokollis välja toodud tegevusi ei ole sisuliselt toimunud ja see dokument on kehtetu,” ütles Keskerakonna volikogu esimees Tõnis Mölder. “Olukorras, kus Putini juhitud režiim on alustanud sõda iseseisva Ukraina vastu ning läinud sellega karmi vastuollu rahvusvahelise õigusega, peame vajalikuks selgelt ja üheselt üle kinnitada koostööprotokolli lõppemist.“

Tõnis Mölder rõhutas, et peame osutama igakülgset abi Ukraina inimestele: “Meie jaoks on oluline toetada Ukraina rahvast nende iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitses. Ukraina elanikud on sõjas väga palju kannatada saanud. Kutsume üles kõiki andma oma panust ning aitama Ukrainat ja selle elanikke nii palju kui võimalik,“ ütles Mölder.

Keskerakond kavatseb jätkata aktiivset suhtlust sarnast maailmavaadet omavate erakondade ja organisatsioonidega. Keskerakonnal on kehtivad koostöölepingud MTÜ Murtud Rukkilill ning Eesti Ametiühingute Keskliiduga.

Keskerakonna volikogu istung toimub videosilla vahendusel ja algab 5. märtsil kell 11. Üritust kajastada soovivad ajakirjanikud on oodatud erakonna büroosse.

8 kommentaari
  1. Nii 2 aastat ago
    Reply

    et keskbande ei mõtlegi seda koostöölepingut TÜHISTADA! Hoopis püüab petta nipiga, et kinnitab, et on edasi Ratta Juka külmkapis külmutatud olekus.
    See koostööleping (venekeeli ДОГОВОР!!!) TULEB TÜHISTADA!

    • Kes on süüdi tegelikult? 2 aastat ago

      Paljud poliitikud ja ajakirjanikudki rõhutavad neil päevil seda, kuidas Ukrainas toimuvas pole süüdi mitte vene rahvas, vaid Putin või Putini režiim. Kui me jätkame rahva kujutamist ohvri või miks mitte lihtsalt vastutustundetu ullikesena, siis tulevadki peale üha uued diktaatorid. Aitab lolli mängimisest – vene rahvas peab oma diktaatorite eest vastutama!

  2. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Meile kasulik koostöö Venemaaga peaks jätkuma. Milleks inimesi karistada kes pole milleski süüdi. Praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud aga väga palju on teinud halba Reformierakond aga näe imet nad on jälle võimul tänu sellele et valesüüdistustega on kõrvale lükanud neid poliitikuid kes segasid teel võimule. Tüütuöemusi neil üole kunagi olnud. Keskerakond on saanud võimule heade töötulemuste eest sisepoliitikas ja kahju on kui mõned neist on hakanud vihavaenu õhutama. Vene intelligents om kõrgel tasemel ja nende vihkajad seda pole. Miks peab rahvas kannatama. Ukrainas poleks praegu sõda kui Biden ei tahaks Venemaad nõrgestada ja talle kõlbab selleks ka sõjaõhutamine Ukrainas.

  3. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Ju suus Keskerakonna vvolikogus on alatud vihavaenu õhutajad. See pole enam endine Keskeraknd. olen väga pettunud- Tegelege meie rahva heaolu kindlustamisega aga mitte oma nina toppimisega teiste riikide siseasjadesse. Kõige suurem vphavaenu ja sõjaõhutaja on Biden. Kas venemaa pidi pealt vaatama kuidas tema rahvast Ukrainas tapetakse. n Neid sunniti appi minema.

  4. Tallinna linnapeale Kõlvartile tehke palun selgeks 2 aastat ago
    Reply

    et tema mõte Pärnu mnt. tornide esine nimetada Ukraina väljakuks – oli ilmselt temal nali ja mitteõnnestunud!
    Nii tuleks meil teha Abhaaside ja Mordvade , Soomlaste , Gruusia jne. hulgim väljakuid … Sellist tava ei maksa hakata arendama.
    Ukrainlastel on tegelikkuses juba olemas Eestis , oma linn – Maardu-Kallavere ja kirik ja laadad seal septembris.
    Kui soovitakse hiljem riigi poolt panna hukkunute mälestuseks mingi mälestismärk, siis sinna kiriku juurde see sobikski

    Loodetavasti on teistel lugejail ka arusaadav.

    • sass 2 aastat ago

      Kommentaaris “Tallinna Linnapeale jne” on väga õige seisukoht. Miks me peaksime alati olema maksimalistid? Teeme juba niigi kõik, mis meie väiksel rahval võimalik on.

  5. Nimetage see Pedede puiesteeks. 2 aastat ago
    Reply

    See oleks õige.

  6. Tänavatele 2 aastat ago
    Reply

    ja väljakutele ja asulatele ei tohi anda isikute ja riikide nimesid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.