Eesti toetab Ukrainat tuletõrje- ja päästevarustusega

Foto allikas: Keskkonnaministeerium
Keskkonnaministeerium toetab Päästeliidu vahendusel 300 000 euroga Ukraina päästjate võimekuse tõstmist tuleõnnetuste ennetuseks ning ohjamiseks. Toetus antakse tänavuaastaseks rahvusvaheliseks kliimakoostööks planeeritud rahast ning päästjatele saadetakse vajalikku varustust.

Keskkonnaminister Erki Savisaare sõnul on Eesti Päästeliit olnud tihedas suhtluses Ukraina päästjatega, kes paluvad abi.

„Seoses Venemaa rünnakutega üha kriitilisemate objektide pihta ning paljude päästeoskusega inimeste reservist tagasitulekuga, on Ukraina päästjatel hädasti vaja mitmesugust tuletõrje- ja päästevarustust. Raha nad ei soovi, sest neil on raskusi tellimuste tegemisega. Sestap ostab Päästeliit toetuste eest vajaliku varustuse ja organiseerib ka kohaletoimetamise,“ lausus Savisaar.

Sõjategevusega kaasneb ulatuslik metsa- ja maastikutulekahjude oht, aga ka ehitiste ja tehnika põlengud. „Anname Ukraina päästjatele abi, et aidata võidelda tekkivate tulekahjudega. Lisaks kaitseme sellega ökosüsteeme ja hoiame ära kasvuhoonegaaside tekkimist nii palju, kui see sõjaolukorras võimalik on,“ ütles keskkonnaminister.

Toetussumma 300 000 eurot eraldatakse meetmest „Eesti panus rahvusvahelisse kliimakoostöösse“.

3 kommentaari
  1. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Eesti võiks toetada neid Eetis elavaid venelasi kes ei saa abi enam oma sugulastelt kes täätavad Venemaal. Mõni eetöane kes on tüütanud Venemaal ei saa tagasi pöörduda kuna ei saa vahetada pensioniraha eurodeks. Näiteid on palju. Miks rahvast karistatakse kes pole milleski süüdi. Vene intelligents on kõrgel tasemel ja peavad kannatama neid totraid sanktsioone. ELäu tegelased pole senini rahvaste heaks mitte midagi teinud ag ehk see on selleks et kõrvae juhtida tähelepanu. Meil surevad inimesed mitmesugustersse haigustesse sest pole ravimeid, arstid saavad vaid leevendada haigusi. Aga see ei huvita kedagi on vaja karistada vene inimesi kes pole süüdi.

    • SBU tappis Ukraina delegatsiooni läbirääkija 2 aastat ago

      Verhovna raada liige Oleksi Gontšarenko kirjutas Telegramis, et SBU kahtlustas Kirijevit riigireetmises. «Kinnipidamise ajal lasi Ukraina julgeolekuteenistus surnuks Ukraina läbirääkimisdelegatsiooni liikme Denis Kirejevi. Teda kahtlustati riigireetmises,» vahendas Interfax Gontšarenko sõnu.

      Väitele pole antud ametlikku kinnitust. Uniani väljaande andmetel oli SBUl ligipääs telefonivestlustele, mis tõestasid, et Kirejev tegutses Venemaa agendina. Gontšarenko sõnul oli julgeolekuteenistusel tõestus tänu vahendajatele poliitilises sfääris.

      Ukrainska Pravda andmetel kinnitas Kirejevi surma Verhovna raada liige Aleksander Dubinskõi. Ajakirjanduse andmetel suri Kirejev Petšora kohtu lähedal Kiievi kesklinnas.

  2. uskmatu-toomas 2 aastat ago
    Reply

    Kui oleme oma päästjad ülepea ära koondanud siis muidugi jääb päästetehnikat üle.Varsti on inimese päästmine inimese enda asi !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.