Riigikogu esimees on visiidil Prahas

Foto allikas: Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas jätkab oma visiiti Prahas, kus ta kohtub Tšehhi parlamendi juhtide ja teiste Balti riikide parlamendi esimeestega ning peab avakõne Karli ülikoolis toimuval Balti konverentsil.

Ratas käsitleb Karli ülikoolis peetavas kõnes Eesti Vabariigi  ja Tšehhi Vabariigi 100 aastaseid diplomaatilisi suhteid, senist viljakat koostööst riikide vahel ja arenguvõimalusi. Samuti on kõne all rahvusvahelise olukorraga seotud aktuaalsed küsimused.

Kohtumistel teiste Baltimaade parlamendi juhtidega annab Ratas ülevaate oma hiljutisest visiidist sõjakeerises olevasse Ukrainasse ja arutab koostöövõimalusi sealse keerulise olukorra lahendamiseks.

Kõne all ka Euroopa Liidu ja NATO rolli tähtsus ja vastutus Euroopa Liidu idatiiva julgeoleku tagamisel. Samuti käsitletakse regiooni energiajulgeoleku tagamisega seotud probleeme ning põgenike vastuvõtmisega seotud küsimusi.

Visiidi kavas on ka Balti riikide parlamendijuhtide ühine pressikonverents.

Visiidi käigus kohtub Jüri Ratas Tšehhi Vabariigi Senati esimehe Miloš Vystrčili ja parlamendi alamkoja spiikri Markéta Pekarová Adamovága.

4 kommentaari
  1. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Ratas on päris ära keeranud. Poola on ebaõiglane ja vastik riik. Millal Ratas lõpetab oma mõttetud reisud, kas ta tahab sõda nagu Biden. Sõda Ukrainas poleks olnud kui väljaspoolt poleks ässitatud ja Biden on peategelane kelle sooviks on Venemaa nõrgestamine.

  2. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Poleks olnud veristvüimuvahetust Kiievis Maidanil poleks ka sõda Ukrainas. Peale seda muutus venelaste elu Ukrainas ebaõiglaseks ja USA ja mõnede teiste Euroopa riikide ässitusel võimatuks. Ratas on teinud sisepoliitikas palju head aga nüüd on tema välispoliitika täiesti arusaamatu. Kuidas need tema kohtumised küll meie riigile kasulikud on või üldse mida nad poliitikas muudavad. Mitte midagi lihtsalt ajaraiskamine.

  3. Ele 2 aastat ago
    Reply

    Palju halba toob meie riigile vihavaenu õhutamine Venemaa vastu ja mitte mingit kasu sellest pole sest midagi maalilmas ei muutu nende kõneluste tagajärjel paremaks. Ei tea kas reformierakondlaste müju on nii suur või suur palk.

  4. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Peab ka poliitikasse minema (oma partei looma). Mina läheksin Moskvasse Ütleksin : Onu Vladimir , NSVL lagunes ja ka võõrad kaitsjad läksid Eesti Vabariigist ilma püssi pauguta välja. Anna palun meile andeks- meie poliitikud ei julge iseseisvalt elada, Ühed väidetavad okupandid on asendatud teistega ( jäledamatega) Kui nad midagi uusokupandi onu Sämi vastu ütlevad -pühitakse pukist. Poola ja Leedu territoorimil eriteenistused tegelesid äärmuslastega Lukašenko vastu . Onu Vladimir ütle palun avalikult- Eesti poisid , ma mõistan , miks te olete sellised klähvijad . Aga sa oled KGB kompetentse koolitusega ja tead ise seda väga hästi – mõistad ja andestad oma väikestele rahvussugulastele- nad pole vaimus ja tegudes sõltumatud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.