Minister Tiit Terik on visiidil Veneetsia kunstibiennaalil

Tiit Terik. Foto: Kultuuriministeerium.
Kultuuriminister on alates tänasest, 19. aprillist kuni 22. aprillini visiidil Itaalias Veneetsia kunstibiennaalil, kus osaleb Eesti paviljoni avamisel ning kohtub mitmete riikide kultuuriministritega.

„Seekordne Veneetsia biennaal on Eestile eriline. Lisaks sellele, et oleme esimest korda biennaali südames, Hollandi lahkel kutsel nende Rietveldi paviljonis, on Eesti kunstnik Anu Põder biennaali peanäitusel. Aga biennaal on ka Ukrainas toimuva sõja tõttu erilise tähendusega – kogu maailm peale Venemaa on kokku tulnud mitte selleks, et keset kunsti kogu koledus unustada, vaid selleks, et märgata ja tähelepanu juhtida Putini režiimi jõhkrale agressioonile,“ ütles kultuuriminister Tiit Terik.

Minister kohtub biennaalil Flandria minister-president Jan Jamboni, Soome kultuuriministri Antti Kurvineni, Taani kultuuriministri Ane Halsboe-Jørgenseni, Islandi kultuuriministri Lilja Dögg Alfreðsdóttiri ja Läti kultuuriminister Nauris Puntulisiga. Lisaks osaleb minister Eesti, Ukraina, Soome, Läti, Islandi, Taani ja Hollandi paviljoni avamisel. Lisainfo Eesti paviljoni kohta – https://orchidelirium.ee/.

Veel osaleb kultuuriminister Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse uue ingliskeelse kunstiajakirja „A Shade Colder“ rahvusvahelisel esmaesitlusel, lisainfo – https://ashadecolder.com/.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.