Ratas: peame kasutama kõiki võimalusi Venemaa isoleerimiseks

Foto allikas: Riigikogu

Riigikogu esimehe Jüri Ratase ja Küprose presidendi Nicos Anastasiadesega tänasel kohtumisel käsitleti kahepoolset koostööd ja olukorda Ukrainas.

Rääkides kahepoolsetest suhetest, kinnitas Ratas, et Eesti on väga huvitatud Küprosega koostöö süvendamisest ning seda eeskätt digivaldkonnas, kus Eestil on võimalik jagada oma kogemusi e-riigi ülesehitamisel ja digipöörde elluviimisel laiemalt. Samuti on kahel riigil tema sõnul koostöövõimalusi turismi- ja merendussektoris.

Kõneldes pingelisest olukorrast Ukrainas, selgitas Ratas, et läänemaailma tähtsaim ülesanne on kasvatada majanduslikku ja poliitilist survet Venemaale ning toetada senisest veelgi enam Ukrainat.

„Venemaa sõda Ukrainas on näidanud Euroopa riikidele, kui vajalik on suurendada oma majanduslikku sõltumatust ja julgeolekut,“ ütles Ratas. „Lääneriikide ülesanne on teha kõik, et veelgi enam survestada Venemaad sanktsioonidega. Meie eesmärk peab olema Venemaa nii poliitiliselt kui ka majanduslikult isoleerida.“

Samal ajal vajab Ukraina Ratase sõnul veelgi tugevamat sõjalist, majanduslikku ja poliitilist toetust. „Toetame Ukrainale ka võimalikult kiiret Euroopa Liidu kandidaatriigi staatuse andmist. Ukraina vajab selget Euroopa Liidu perspektiivi,“ toonitas ta.

Kohtumisel osalesid Eesti-Küprose parlamendirühma esimees Heljo Pikhof ja väliskomisjoni aseesimees Mihhail Lotman.

8 kommentaari
  1. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Ratas on päris ära keeranud. Ta in vist unustanud et meil elab palju venelasi kelle sugulased elavad Venemaal. Vene intelligenta on palju kõrgemal tasemel kui meie oma. Mul on Peterburis kolm sõbrannat ukrainlane, venelane ja eestlane. Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Ukrainlanna tuli Venemaale elama peale veristvõimuvahetust Kiievis. Ta saab Ukrainast pensioni meie rahasse ümber pandult 80 eurot aga ta sai Venemaal ka töökoha. Ta vennapoeg oli kaiseväelane ja koos teistega suruti nad seina vastu ja peksti keppidega et ei segaks võimuvahetust. Ukrainast tulnud venelanna rääkis et neil tuli vahest elada maaalustes koobastes sest Ukraina bandeeralsed tapsid neid ja emakeelt ei lubatud rääkida ja see oli enne sõda. Eestlannaga tutvusin Peterburi eestikeelses kirikus. Seal oli umbes 200 eestlast ja pastor on ka eestlane. Ja nüüd tulete teie oma sanktsioonidega neid karistana.

    • Seda 2 aastat ago

      Jurka loba on jube kuulata. Ise me ostame gaasi Purinilt ja rahastame ta tapamasinat. Tankrid on meie reidiel lasti ootamas, mis on toodud Venemaalt. Taas rahastame tapamasinat. Üle Narva jõe ja läbi Luhamaa ja Koidula veetakse Venemaale vajalikke aineid ja sealt välja, taas liigub raha Venemaa relvatööstusesse.
      Milleks selline jõhker puutinlik vale?

  2. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Kui tore ajaleht oli varem Kesknädal. nüüd loeme siit vaid vihavaenu õhutamist. Mõned poliitikud sõidavad ringi ja mitte oma raha eest. Nitte midagi ei muutu maailmas nende vihakõneluste tagajärjel, mitte midagi head ei tee meie riigile. Vastik on lugeda neid artikleid.. Ratas ja Liimets tegelevad peamiselt vihavaenu õhutamisega vene rahva vastu unustades et nad peavad hoolitsema meie riigis elava rahva eest. Oleks nende tegevusest mingit tolku maailmas aga ei ole. reformierakondlased on küllap ka oma sõiduvees sest nüüd on vijavaen tähtsam isegi valesüüdistuste vorpimisest keskerakondlastele kes segasid nende võimule tulekut.

  3. Uskmatu-Toomas 2 aastat ago
    Reply

    Ärge võtke eriti südamesse sest praegu käib sotsvõistlus suurema ukrainameelsema ja kõvema venemaa sõimaja kohale !
    Võitja selgitakse aasta pärast.

  4. Nii 2 aastat ago
    Reply

    ratas on tõepoolest unustanud et meil elavad ka venelased. venemaaga oleks palju kasulikum meil hoida häid suhtei ja mitte sekkuda. Isegi süja õhutaja Biden hakkab sellest aru saama. Aga ehk Ratasele meeldib ohtu seada meie riiki. Kelle ees Ratas poeb on arusaamatu aga kindel see et Keskerakonda ta enam ei sobi ja lahkudes võtku kaasa ka välusminister.

  5. Jah 2 aastat ago
    Reply

    tapamasinat rahastavad USA ja mõned EL-u riigid. Sõda oleks juba ammu lõppenud või poleks alanudki kui poleks väljaspoolt ässitatud. Kas Venemaa oleks pidanud ootama kuni teda hakkavad hävitama kõik need Ukrainasse loodud biorelvad. See on õige arvamus et Biden sekku vaid selleks et nõrgestada Venemaad .

  6. Aja Lugu 2 aastat ago
    Reply

    Kui D. Trump tuli võimule , kuulutas ta; “Ameerika kõigepealt!” J. Bideni sloganiks oli: “Ameerika kaubad kõigepealt!” Huvitav, millist sloganit järgib Jüri Ratas? Eesti huvisid ta küll esiritta ei sea.Väga asjalik, aus ja ajakohane artikkel ilmus Päevalehes: Rein Müllerson: “Euroopa võib Ukrainas alla anda ammu enne Venemaad”. Ehk heidab sellel artiklile pilgu peale ka kunagine keskerakondlane Jüri Ratas?

  7. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Kes alustas sõja- Peale nn. ukrainlaste poolt ( valdavalt) juhitud NSVL lagunemist intensiivistus ajuloputus, kirikute lõhestamine ( hiljem isegi põletamine) . Natsistlik kooliharidus , verine ( ebaseaduslik) välis rahadega riigi pööre.
    Natsi ideoloogia – ja saite ,mis tahtsite.
    Väike faktike: minu endise sõbranna, Podgornaja, tõmbas kodutülis elukaaslase juudi kõhu lõhki.
    Vot säherdused nad on.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.