Millisesse faasi on jõudnud sõjategevus Ukrainas?

Mis toimub samal ajal Moldovas, Transnistrias ja Gruusias? Millise sõnumiga tuleb Venemaa välja 9. mail?
Nendel teemadel arutlevad reedel Facebooki vahendusel Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Enn Eesmaa, kindralmajor reservis Neeme Väli ja Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi. Salvestatud video postitame Keskerakonna Facebooki reedese päeva jooksul.
Sul on Ukrainas toimuva kohta küsimus? Kirjuta see Facebookis kommentaaridesse!
https://www.facebook.com/keskerakonna/posts/366855215469013
7 kommentaari
  1. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Sõjategevus Ukrainas poleks üldse alanudki kui Biden ja mõned Euroopa riigid poleks ässitanud ja relvi sinna viinud või kui oleks alanudki siis ilma vahelesegamisra ammu lõppenud. USA on mitmeid riike pommitanud ja Ukrainat tahtis arvatavasti kasutada Venemaa nõrgestamiseks ja tal oleks sealt lähem saata biorelvi Venemaale. Laboratoriumid on ju seal olemas. iKui Krimm oleks jäetud rahule poleks olnud ka seda verevalamist.Enne verist võimuvahetus Kiievis oli Ukrainas rahulik. Hiljem hakati seal elavaid venelasi ahistama ja isegi nad ei tohtinud oma emakeeles rääkida Aga sõd mitte see polnud sõja põhjus vaid Zelinski ässitamine väljaspoolt sest üks ta poleks hakanud sõda pidama Krimmi tagasisaamiseks ja Donetskis mõjuvõimu puudumise pärast ja inimesed poleks sõjas surma saanud. Olen kindel et Venemaa ei tahtnud Ukrainalt muud aga relvade sadu väljaspoolt pikendab sõjategevust.

  2. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Ma ei saa aru kuidas Liimetsa ja mõne teise rändamine müüda maailma muudab sõja käiku. Nende vestlused on ajaraiskamine ja maailmas ei muutu sellega midagi, lihtsalt ajaraiskamine. Mõni arvab et Venemaa tuleb meile ka kallale aga mina nii ei arva vaatamata meiepoolsele vihavaenu õhutamisele. Aga kui tulekski siis oleks just nende ässitajate süü. ma pole aru saanud kas Liimets on meie riigi heaks ka midagi teinud. Mul on meeles kui USA käis Süüriat pommitamas saatis ta sinna meie raha aga vaevalt see abivajajateni jõudis. See on üks näide. Ei tea kas ta sõidab müüda maailma oma raha või meie maksumaksja raha eest. Ratas on ka hakanud maailmas rändama ja vestlema millest mingit tolku pole aga ta on väga palju head teinud oma valitsemise ajal sisepoliitikas.tema muutusest võib aru saada sest Reformierakonna valesüüdistused jõudsid temani ja tal ei jäänud muud üle kui Savisaare saatus või au ja kuulsus. Eu saa väike Eesti muuta sõja käiku.

  3. Järgnevat 2 aastat ago
    Reply

    on lihtne ennustada. Kremli sõjardid lasevad nüüd Mariuupolis mittesõjaväelastel lahkuda ning siis lastakse neisse käikudesse mürkgaasi, et sealsed võitlejad tappa. Teatrietendus kordub. Ja 09.05. Putin teatabki, et natsid on hävitatud ja võit käes. Kuid sõda jätkub, sest Harkivist Bessaraabiani pole ühtset ala tekitatud.

    • Uskmatu-Toomas 2 aastat ago

      “Lihtne ennustada” Mariupoli tehase keldrites olevatel võitletlejatel saab igasugune varustus otsa ja siis on kaks võimalust kas vangi anda või viimase lõhkeainega ennast õhku lasta koos seal kinnihoitavate tsiviilidega.

  4. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Kunagi pakkus Putin Koos teha ( moderniseerida NSVL aegset) radarijaama Azerbaidzaani,. Aga tuleb välja, et Iraani tulevased raketid lendavad üle Poola. Putin : mis koostöö, kui isegi elektri liinid lõigatakse läbi- Need olid enne
    Ukraina verise riigipöörde ühed ütlused.
    Kohalikust elust: naabrid läksid lahku- mees võttis naisele kingitud ehted ka ära- no miks peaks siis kingitud Krimm ja Donbassi kant NATO -le minema.
    Põllule sõnniku veost- kogu aeg Keskkonna Amet ja politsei kraes ( Eesti rahvas ei talu enam sita haisu)
    Seda kurdavad ka teised põllumehed . Minu kandis nelja riigimajandi territooriumil pole ühtki piimaandjat ja ka sea ruigamist pole kuulnud.
    Kas Venemaa peab taluma kui tema piiri ligidale tulevad baasid, relvastus , mis ei pidanud tulema ( rahu mailmas on õbluke) ja enne läheb issanda päike looja kui NATO ( USA ) kuriteod saab ära kirjeldatud.
    Sellised me oleme.

  5. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Tahaks teada mida on teinud Liimets meie riigi heaks, milliseid kasulikke kokkuleppeid on sõlminud. Tahaks teada kas ta rändab müüda maad meie maksumaksja raha eest ja kas maailmas arvestatakse ühe väikeriigi nagu me oleme arvamust ja mis sellega muutub. Kas ta mitte ei raiska asjatult aega oma vihavaenu õhutamise ja ässitamisega.

  6. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Tahaks veel teada mis huvid olid Bidenil et ta ässitas sõjategevust sest enne kui algas sõda olid tal juba sõjamoon Ukrainas. Kas tal olid oma huvid mängus. Miks tal oli vaja Krimmi kas sealt on lähem Venemaad kahjustada sest need biolaboratooriumid oleks lähemal Venemaale ja sealt saata lihtsam. Kas on mul õigus et Biden tahtis kasutada sõda Ukrainas Venemaa nõrgestamiseks. Ärge tulge ütlema et tal on inimestest kahju Süüriat pommitades ju polnud. Tahaks teada kas ilma vahelesegamata üldse sõda oleks olnud ja Krimm jäetud Venemaa koosseisu ja kui olekski kas siis oleks juba lõppenud kui Biden ja mõned Euroopa riigid olrks lubanud kokkuleppele jõuda sest 8 aastat on enam-vähem rahu olnud ja enne verist võimuvahetust oli päris rahulik. Kas see võimuvahetus oli ka väljaspoolt sekkumise tagajärg sest on teada et snaipreid valmistati ette Gruusias ja Leedus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.