Jaanus Karilaid: sotsid on tegemas Reformierakonnaga koalitsiooni

Jaanus Karilaid

Sotsiaaldemokraatide tegelik pale avaldus taaskord. Suur entusiasm toetada perehüvitiste eelnõu on asendunud lihtlabase ja isiklikust kasust lähtuva poliitkombinatoorikaga. Reformierakonna survel paindusid sotsid sedavõrd, et kaks päeva pärast Riigikogus toimunud poolthääletust otsustati loobuda oma panusest lastetoetusi tõstvale ja perede heaolu suurendavale eelnõule.

Pere Sihtkapital SA tellimusel läbi viidud küsitlusest selgub, et 81% vastajate arvates peaks riik laste saamist ja kasvatamist rohkem toetama. Menetluses olevat eelnõu toetab aga 68% vastajatest ehk enam kui kaks kolmandikku. Toetajad olid ülekaalus sõltumata vastajate poliitilistest eelistustest. Näiteks Reformierakonna pooldajatest oli lastega perede suurema toetamisega päri 71% ja Keskerakonna toetajatest koguni 90%.

Sotsid jätsid kasutamata võimaluse päriselt midagi ära teha. Eriti kurb, et see juhtus tänasel lastekaitsepäeval.

11 kommentaari
 1. Ohoo 6 kuud ago
  Reply

  Siis on meie riigil lõpp käes. Tehke teie koalitsiooni uuesti Isamaa ja EKRE-ga. Taevas tule appi kas me siis ei saagi lahti sellest vastikust ja meie riigile vaid halba toonud Reformierakonnast. Eks siis sotsid kuuletuvad reformikatele ja meie elu veereb päros allamäge veel hullemini kui Ansipi ajal oli. Jube mõeldagi.

  • Tõnis. 6 kuud ago

   Vaatan Karilaidi ja ikka näen kuidas ta kehahoiak on. Näitab muskleid. Ka tede asuldada ei saa. Musklite pingutamise eeskuja näidanud Ratas.

 2. Noo 6 kuud ago
  Reply

  Sotsid on võtnud õppust reformierakondlastelt kuidas ilma tüütulemusteta võimule saada. Keskerakond segab neid sest tahab meie heaks tööd teha, meie riigi heaks.

 3. tõnis 6 kuud ago
  Reply

  Sotsid on alati nagu litsi lapsed.

 4. Uskmatu-Toomas 6 kuud ago
  Reply

  Eelmise valitsuse käkkisite ise ära sest puudu jäi riigimehelikkusest ja julgusest arvestada rahvaarmusega !
  Sellega tõestasite veel,et keskmine Eesti riigi kodanik onngi loll kelle arvamust ei tasu küsidagi,veelvähem sellega arvestada !

 5. Eve 6 kuud ago
  Reply

  Ühinege EKrE-ga, ärge laske end välja trügida. Mis meist küll siis saab. Reformistid muidugi teevad mida tahavad aga mitte meie riigi kasuks.

 6. Uunold Heinoülovello 6 kuud ago
  Reply

  Sotsid on üks väga veider seltskond. Ei saa seda seltskonda juba pikemat aega tõsiselt võtta. Valivad etteotsa väga valesid inimesi. Eelmine nägi välja nagu poetagune parm, ja too Läänemetsa Lauri..? Too tüüp kasutab okseleajavalt sageli nõmedat parasiitsõna : muideks. Väga häiriv on kuulata meediast taolist nõmedat värd- nugisõna riigitegelase suust . Tõsine erakond ei vali etteotsa inimest kes kõnelda ei oska. See asjaolu annab suure hoobi kogu erakonna tõsiseltvõetavusele. Too teine esimehekandidaat mistanimindoligi -sipsikunäoga ilus tütarlaps-too oskas vähemalt kõnõldagi.

 7. Nii 6 kuud ago
  Reply

  Ma ei saa magada sest see jube uudis viib une ära. Mina arvan et Keskerakonna esimeheks võiks hakata karilaid ja taastaks eelmise valitsuse. Vaevalt et seda Ratas teha saab sest Reformierakonna lemmikvalesüüdistused nimelt väljamõeldud korruptsioon jõudsid Rataseni ja ta pidi reformierakonnaga ühinema sest muidu oleks arvatavast oodanu Edgar Savisaare saatus. minu meelest olid ekrelased tublid valitsuses. Õigudega polnud nad rahul EL-us olemisest sest ega selles liidus olemisest mei elu pole paremaks läinud ja kõik olemeb valitsusest. Eelmise valitsuse ajal tehti palju head sisepoliitikas ja isegi parandati neid tohutuid vigu mis tehti varem kui valitsesid reformierakondlased. Keskerakond ja Reformierakond ei sobi kokku sest keskerakondlased püüavad meie rahva elatustaset tõsta .

 8. Jane 6 kuud ago
  Reply

  Sotside hulka on sattunud valed inimesed kes tahavad valitsusse pääseda ja neid ei morjenda et hakkavad täitma reformierakondlaste käske ja alluvad neile, peaasi et võimule saab. Võib ette kujutada mis selle liidu tulemusena toimuma hakkaks. Aga loodame et nad ei saa arvu täis valitsuse moodustamiseks. Vastasel juhul , no kui nad seda saavad, toimub tohutu vaesumine. Keskerakondlased taastage eelmine valitsus. Kõik läheb kallimaks niigi. Tänu keskerakondlastele kompenseeriti elektri hinda ja seda on vaja teha ka edaspidi.

 9. Tähelepanelik Tööline 6 kuud ago
  Reply

  Minu arvates parimad, tööinimest ja lihtrahvast austavad valitsused mis meil peale Savisaare “akadeemikute” valitsust on olnud-ongi Ratase valitsused.KE ühes IRL-i, EKRE aga ka sotsidega(mis teha kui parembit võtta ei ole, eksole?)? Kes seda oleks võinud varem ette kujutada?
  Kui leigete sotside asemel võeti valitsusse EKRE-siis muutus üksnes see, et elu ja särtsu tuli juurde ja see kajastus kohe ka majanduskasvus ja töökohtades. Mulle Helmede jt. ekrelaste otsekohesus, siirus meeldib-mis siis et kõik nende tõekspidamised ja seisukohad ei ole mulle vastuvõetavad-aga nad ei puuksuta n.ö.poliitilist salapeeru vaid ütlevad ausalt välja nii nagu nemad asjust aru saavad. See on sümpaatne iseenesest.

 10. Tõnis Viilol. Kuidas on tegelikult? 6 kuud ago
  Reply

  Kas nüüd tuleb KAPO mind ära viima, kuna ma ei toeta Ukraina presidenti. Tema ei palu, vaid nõuab. Niisugune nõudja tahab vastu hambaid saada.
  See sõda ei ole midagi muud kui amkeerika püüd nõrgendada venemaad. Juba kaua aastaid kestab venemaa süüdistamine, laimamine jka tapmine Ameerika leidis lolli rahva kellele antud relvad ja kelle president aiva nõuab võimsamaid relvi jne. ja varustab ameerika. Ja nende tahtmist viivad läbi ukrainlased oma eludega. Usun, et nende praegune president ei istu kaua kohal ja lahkub. Klounina tööd ta lõpuks tõõd ei saa. Paqnnakse väljakule pissipostiks ja ukrainlased pissivad ta peale. Ukraina ostab neilt relvi, mille maksmine on hiljem. Võidab selles söjas ainult Ameerika. Ukraina rikkus voolab ameeriklastele. Pikapeale saavad Ukrainlased asjast aru. See on Ameerika sõda Venemaaga ja nende inimesed ei sure. Sõdurid, ukrainlased
  surevad süütrult.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.