Ratas: peaminister Kallase pöördumine jääb mulle arusaamatuks

Jüri Ratas

Keskerakonna ja riigikogu esimees Jüri Ratas ei saa aru, miks oli vaja peaminister Kaja Kallasel teha neljapäeva õhtul erakorraline pöördumine Eesti rahva poole.

“Peaministri sõnal on väga suur kaal, seda enam, kui see on erakorraline pöördumine väga ärevas julgeolekuolukorras. Peaministri pöördumises ei olnud julgeolekuohu mõistes uusi teadmisi, mis on muidugi positiivne, kuid ometi ei mõjunud peaministri sõnum ka rahustavalt. Justkui muu seas erakorralises pöördumises õhku visatud lause võimalikest elektrikatkestustest tekitas inimestes asjatut ärevust ja küsimuse, kas peaks juba õhtul minema varuma kütust, küünlaid ja tikke,” kirjutas Ratas oma Facebooki postituses.

Tema sõnul tegid Eleringi juht Taavi Veskimägi kui ka peaminister reede hommikul hoopis teistsuguste, rahustavate sõnumitega. “Erakorralise pöördumise vajadus jäi seega selgusetuks ning on arusaamatu, miks ei saanud neid samu sõnumeid anda näiteks valitsuse pressikonverentsil ja läbi meedia hoopis enam ettevalmistunult,” tõstatas Ratas.

“Mõistan soovi anda praeguses olukorras olulisi sõnumeid peaministri poolt, kuid paraku jääb mulje, et pöördumine tehti pöördumise pärast. See aga devalveerib kahetsusväärselt järgmiste sõnumite väärtust,” leidis Ratas.

7 kommentaari
 1. Kallas saavutas ärimeestele kasumit 3 kuud ago
  Reply

  osa hakkasid kohe ründama poe poole, naabergi kihutas , et jõuab enne 22 veel, ega ta väga ei mõelnudki , mida vaja oleks. Ütlesin,et ostku parem siis vee asemel valget viina- see on külmaga ravimi eest ka :).
  Kallasel on närvid läbi , pimedusest saab võitu aga tema suguvõsa majad Viimsis saavad esimese turmi kui vene ründab, vene maksab kätte rublade keerutamise jms.

  • Kaja on kaunis 3 kuud ago

   Nagu rahvakeeli lühidalt Ka-Ka…

  • Jumal on kutsunud 3 kuud ago

   Kirill palus Vene sõjaväelastel alati meeles pidada igavest elu, mille nad saavad surma korral.
   „Minge täitke julgelt oma sõjaväekohustust. Ja pidage meeles, et te annate oma elu isamaa, oma sõprade eest, siis olete koos Jumalaga tema Kuningriigis, auga, igaveses elus,” ütles ta.

 2. Nojah 3 kuud ago
  Reply

  Ei ole meil vedanud peaministriga. Mitte midagi head ei ole meie riigile ja rahvale teinud. Väga vilets valitsus on praegu. Kui Isamaal oli eelmine esimees siis tegutsesid nad vaikselt aga nüüd on laamendama hakanud eriti välisminister.

 3. to jumal on öelnud 3 kuud ago
  Reply

  mis sa sügeled. nii ütlevad kõikide usundite juhid, külapastorid ,sest seotud valitsustega. on öelnud ja ütlevad edaspidi. nii ütlevad kuningad, pea,imistrid, kaplanid ja ohvitserid. isegi osad vanemad.

 4. Sergei. 3 kuud ago
  Reply

  Jumal jumalaks, aga tema tarkuseramatus on öeldud.: Isegi kui sa meeletumat tambiksid uhmris liivaterade seas- ei kaoks temast rumalus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.