Ratas tänas Jaapanit tugeva toetuse eest Ukrainale

Allikas: Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas kohtus täna Tokyos Jaapani peaministri Fumio Kishidaga ning tänas teda tugeva toetuse eest Ukrainale.

Ratase sõnul on Jaapan Aasia ja Vaikse ookeani regioonis Eesti üks kõige olulisematest partneritest, kellega jagame inimõigusi ja õigusriigi põhimõtteid austavaid väärtusi. „Praeguses geopoliitilises olukorras on oluline, et samameelsed riigid hoiaksid kokku. Tänasin Jaapanit nii Venemaa agressiooni hukkamõistmise, Venemaale sanktsioonide kehtestamise kui ka tugeva toetuse eest Ukrainale,“ ütles ta.

Ratas ja Kishida arutasid kohtumisel ka Eesti ja Jaapani häid suhteid ning pidasid oluliseks neid veelgi arendada. „Kahepoolsetes suhetes soovime eelkõige süvendada koostööd digi- ja kübervaldkonnas, mis oluline osa Eesti kuvandist Jaapanis. Näeme võimalusi nii Eesti ja Jaapani ettevõtete kui ka valitsuste koostöö tugevdamiseks. Samuti on oluline veelgi tihendada koostööd Jaapani ja Euroopa Liidu vahel,“ ütles Ratas.

Ühtlasi avaldas Riigikogu esimees Jaapani peaministriga kohtumisel kaastunnet endise valitsusjuhi Shinzo Abe kaotuse puhul. Abe oli 2018. aastal esimene valitsusjuht, kes käis Eestis visiidil.

Ratas võtab teisipäeval osa ekspeaminister Abe riiklikust matusetseremooniast Tokyos Budokani areenil. Visiidi käigus kohtub Ratas ka esindajatekoja esimehe Hiroyuki Hosodaga, samuti on tal kohtumised Rumeenia, Tšehhi ja Sloveenia kolleegiga. Esmaspäeva õhtul kohtub Ratas Eesti saatkonnas Eesti kogukonna liikmetega.

17 kommentaari
  1. Tänuga teie 2 aastat ago
    Reply

    Ka India ja Hiina on venelastele selga pööramas.

    • Kas Barto oli tõlgina kaasas? 2 aastat ago

      Joogid autusse.

    • Sõda kirjutab kõik korstnasse 2 aastat ago

      Kaheksa aastat kannatasid inimesed Donbassis genotsiidi, mürskude ja blokaadi all ning Hersonis ja Zaporožjes üritati kuritegelikult tekitada vihkamist Venemaa ja kõige venepärase vastu. Nüüd ähvardas Kiievi režiim juba referendumite ajal vägivalla, surmaga kooliõpetajaid, valimiskomisjonides töötanud naisi, hirmutas repressioonidega miljoneid oma tahet avaldama tulnud inimesi. Kuid Donbassi, Zaporožje ja Hersoni murdumatu rahvas ütles oma sõna.

    • Panustage sisejulgeolekule 2 aastat ago

      . Ei tea küll kuidas rahumeelsed meeleavaldajad seda siseturvalisust ohustasid, kui täitsite Kallase käsku ja ajasite inimestele täisrelvis politsei kaela. Suureks ohuks olid niisiis tšellomängija ja pleku taguja, koroona eriti ohtlik ei olnud kui inimesed aedadega hunnikusse ajasite. Ja siis see autodega meeleavaldus, kus juba ka koerad välja tõite, autokumme purema või. Ikka inimeste vastu ja liiklemiskorra tagamise asemel, tekitasite ise kaose. Ilmselt ka siin täitsite selle kurja nõia Kallase käske. Samas oli ikka tõsine anekdoot teie 9 mai “dialoogipolitsei”. Nii, et Eesti riigile vaenulike putinistide puhul kasutame dialoogi, oma põlisrahva vastu koeri ja vägivalda. Tõsiselt õnnitlen ja ei pea teid küll sobilikuks ohutuse tagajaks, vaid pesuehtsaks miilitsaks, keda on Moskva tänavad kubinal täis kui keegi veel julgeb protestida.

  2. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Hiina saab Venemaaga hästi läbu ja vihkab Bidenit ilma kelle ässitamiseta poleks sõda olnud sest Ukraina oma jõududega poleks hakkama saanud. Venemaale tuleb sõbralikke riike aina juurde sest saadakse aru mida tahab Biden teha Venemaa nõrgestamiseks ja nüüd ta kasutab selleks Ukrainat. Ta sai võimule kuigi paljud olid tema vastu ja toimusid verised rahutused. Tulles võimulelasi kohe Süüriat pommitada kus hukkus tuhandeid inimesi. Vastik on pugemine tema ees.

  3. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Ah tänas või aga kas selle eest et tapatalgu jätkuks või ja ikka rohkem inimesi tapetaks. Kui väljaspoolt sõjamoona ei antaks oleks sõda ammu läppenud või poleks alanudki. Kõik oleks jäänud endiseks. Ainult ukraina poliitikud oleksid pidanudmitte ahistama seal elavaid venelasi. Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi ja seal elab ka palju ukrainlasi kellele midagi hlba ei tehta vastupidiselt Ukrainas toimuvaga.

  4. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Sisepoliitikas on Ratas palju head teinud aga välispoliitikas mitte. Eelmine välisminister kes oli nagu võõrkeha Keskerakonnas reisis mõõda maailma ringi ja lobises ehkki maailmas sellest midagi ei muutunud. Ühtegi kasulikku lepingut meie riigi heaks ei teinud. Aga nüüdne välisminister on veelgi hullem vahutab vihast ja võib tuua meile õnnetuse kaasa aga meie rahva heaks ei liiguta lillegi. Käib pugemine Bideni ja brüsseli ees aga mitte maailmas ega ka meil midagi paremaks ei lähe. Kahju et Ratas ei mõista välispoliitikas tegelikku olukorda. Venemaad ässotati igast kandist enne kui ta sõda alustas. Küllap Bidenil oleks Ukrainas lähem olnid biorelvade saatmine Venemaale.

  5. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    mul on väga kahju nendest meestest keda saadetakse Venemaalt sõtt. Aga Ratas tänab neid kes nede jaoks saadavad surmaelvi et neid tappa. Need noored mehed pole milleski süüdiÜks pugemine Bideni ja Brüsseli tegelaste ees käib . Tapatalgu oleks ammu lõppenud kui väljaspoolt ei sekkutaks.

  6. ? 2 aastat ago
    Reply

    Ehk püüakse hakkida kedagi toiduks Hiinale, et pikendada aega, mil ta Ameerikamaaga kaklema läheb?
    Ei ole eriti tark käik, sest Hiina võtab kõik, mis saab. Ja nüüd saab.

  7. tegelikkus 2 aastat ago
    Reply

    imestama paneb siin kommenteerijate sagarad või neid pole?
    Jätke meelde, et hr.Ratas ei ole Venemaa president ja sõda alustas Venemaa president Putin mitte ainult Ukrainaga, koheselt saades Vene presidendiks, paljude iseseisvunud riikide vastu – sõjaväega ja samuti spionaažiga, muu taktikaga.
    Teine sõja põhjustaja pole mitte ameeriklased, vaid Merkel ja tema punt. Pigem otsustasid Putin, Merkel Euroopa uut jagamist , see on nüüd selgunud Saksa majanduse sõltuvusest ja genossede sidusus Vene ärimaailmaga(midagi Pätsi taolisest käitumisest), justkui oleks olnud plaanis teha koos Venega SuurEuroopa. Täna on kogu Euroopa energiakriisis ja see võinuks juhtuda ilma Ukraina sõjata samuti, pisut hiljem ja siis oleks lahendatud see Euroopa teatud suurriikide poolt Venega hoopis teises kontekstis. Ukraina suuruse kohta- õppige ajalugu ja siis väljendage ennast, Vene poolt kunagi korraldatud tapatalge ja mitmekordset nälgimisaega. Nüüd tuli aeg ja enam järeleandmist ei tulnud, liiati jätke meelde- Ukraina on ÜRO liige ja temal on õigus, võimalus ,saada abi kõikidelt sealsetelt riikidelt ja ka teistelt.
    Siinkirjutajad on ilmselt väheharitud hulgim. Jätke veel üks asi meelde – kui täna Ukrainat ei toetataks, oleks juba Suvalki koridor suletud ja Balti riigipiirid kontrolljoonena mittetunnistatud ning ületatud.
    See on vaid üks lihtsaim näide.
    Siin paljud kommijad, võiksid teada- vabaduse hind on seekord suurem kui varem ka Eestile ja kõik, kes te mõtlete teisiti, ei pea te kommima siin- pakkige asjad kokku ja Venemaa võtab teid vastu, ainult tagasiteed pole enam. Minge heitke selle heidutatud rahuarmastava riigi rüppe:) irw!.
    Olete nagu need Narva tanki nutunaised, siin on ka minul üks arvamus- tanki võinuks paigutada teise kohta ja suurtüki pöörata Jamburgi poole ning sildistada : suunatud okupantide vastu, sest EV piir tegelikkuses on sealpool Narva jõge.
    Hr.Jüri Ratas on teinud head tööd.

  8. to irw 2 aastat ago
    Reply

    Sa näed 5 aastat ette praegusest momendist ja ajaloost, tänu haritusele, aga kas sa ka 10-15 aastat ette näed ?
    Ütle meile ka, kallis IRW.

    • .....To Irw 2 aastat ago

      sa oled see kontingent, kes arvab kõik libisevat ise kui ema põllesabas.
      …mõtiskle ise siia, 10-15 aastat oma nägemust, mitte pole vaja kallistada irvitades! Mida sa oled ühiskondlikult mõelnud?
      Ainult tarbiks ja teataks- ma olen see hea, kes ei sekku ja soustin kolmandas isikus….
      Sellised kodanikud on kõige vastikumad, sest neil pole arvamust ei praegusest ega ka tuleviku kohta, saaks aga solkida teiste arvamusi…
      Kirjuta ja väida, mis sinu arust saab edasi.

  9. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Jaapanil pole midagi prigiseda – temagi USA prostituut. USA sõjavägi alates peale 2. maailmasõda tema pinnal- mõned teevad küll protesti selle vastu, aga need inimesed pannakse paika !!!

  10. to to irw 2 aastat ago
    Reply

    Edasi saab see, et Hiina alustab sõjalist konflikti USA vastu. Toimub 3. Mailmasda maakera teisel poolel, mille mõjud jõuavad Euroopasse. Juba enne masside tulekut ARvestan 10-15 a. siis on Hiina tehniliselt rohkem vormis. Praegugi on ta kõikjal juba sees. Suur Euroopa oleks siis vajalik küll. Aga Euroopa oskas ennast nõrgestada, suur kui väike. Need mõjud juba praegu tunda. Ega sellest kollasest rassist vist pääse, see on see, mis maksab kätte kultuuridele, mis edasi ei arene eetilisestes suundades.. Piibliski öeldud, et kollane rass võidab. Aga nn. Suur-Euroopa korral oleks ehk midagigi õnnestunud päästa meie kultuuri parimast osast. Tänud, et selgitasid Merkeli tegemisi.
    Mis puutub tarbimisse, siis olen see,kes tarbib kõige vähem, seetõttu elab depressioonis = minule pole mingit eriõnnestamist osaks saanud. Sekkuksin küll paljudes sots. küsimustes ja muuski, kuid, usu või mitte, tsinovjet
    minu arvamused ja lahendid ei huvita. Ega kellegi omad. Sulle on hirmus tähtis, et sinu arvamust tõsiselt võetaks, ei “solgitaks”
    mis näitab ,et oled “osatu” samuti, sind ei võeta kuulda, pole seda posits. mis soovid. Aga sa ajad hirmu peale oma sõjaväelase kärkimisega ja meie siin pole noorsõdurid ega komandanditund. Või oled provokaator ?
    kogunisti. Sest kes usub, et kommentaariumi ei jälgita “sealt kus vaja”?

    • to to irw 2 aastat ago

      vastuseks lühidalt – sa oled väga nõrga närvikavaga.Ei ole sinu depressioon ja mured suuremad kui siinkirjutajal ja teistel eestlastel.
      Minski lepe ei toiminud enam, sest Vene mängis oma ametliku praeguse tegevuse välja, sõjaväeõppused koos Valgevenega. Võimalik, et see oleks olnud Valgevene poolt teistsuguse osalusega aga mindi kaasa eidest revolutsionääri tegevusega, kes tingis eneseuhkuse kinnitamise Vv riigijuhi poolt. Meie,st.Leedu teadis siduvat lepingut aatomielektrist, millest tänaseks keeldus/see oli tänase energia põud. Tingis selle aga teise riigi siseellu sekkumine kaudsel moel. Ka Karu oli ärritatud ja kasutas soodsal pinnasel õppuste üleviimisest Ukraina territooriumi anastamiseks, tulevat ei osanud arvestada.Vv ei ole õnnelik selle tegevuse üle, sest Eestiga olid väga head kaubanduslikud suhted. Järgnevalt käivitus Vene poolt igahinnaga Krimmi jätk ja eelnenule. Siin polnud enam võimalik normaalsetel riikidel lasta minna – las läheb…. Ukraina kukkumine Kiievi, jõe poolitamine oleks Euroopa äralõikamine Prantsusmaa suuruse maaalaga, mis tähendanuks et alates Saksamaast oleks olnud Venemaa järgneva käiguga. Maismaa ühendus oleks lõppenud. Königsberg ei kuulu ju Venemaale, nagu ei kuulu ka Karjala, Mannerheimi liin on suuremas osas praegu Venes näha. Meil on karta kontrolljoone, piiri osas. Otsuseid saab teha nüüd, ette vaadates ja mitte enam järgi nagu Pätsi ajal 1937….1939 ks kulmineerunud baaside sissetoomisega. Järgnes 1940. Ja vahepeal olnud MRP. Eesti, Balti, Poola enam teist jagamist ei kannataks. Praegu on puhtalt mängus vabadus. Ja see on kogu Euroopa vabadus, kummati oli Tootsil, Kevade loos- Maakera värvitud punaseks:), ütle veel, et Lutsu tõde ettenähes pole õige olnud ? Maailma silmad avanesid, isegi ÜRO on saanud aru, et mõni osa riike on neil mitte inimõiguste eest väljas, vaid agressioon.
      Kolmas Maailmasõda on juba olnud, praegu on vaikselt üleminek olnud 4 MS ja seda me näeme- hävitamine on täielik. Jälgitakse kellegi poolt siinset? Mida jälgida? Iga liikumine nagunii on näha taevast või sinu nutitelefoni kaudu ja sots.võrgustikus juba ammu! Face….jms. Praegu on vajalik ühtsus ja see on kallis. Samas mõelda tagasivaates: mitu rahuaastat on olnud peale 1 MS, polegi olnud. Mida siis pakud? Et las minna? Ega seepärast ei vähene Aasia piirkonna rahvastik või nendepoolne erusaam – saada ühelpäeval tagasi ka oma piirid, kuigi täna tegelikkuses naudivad nemad seda toimuvat, neil pole kaotada ja on võita hiljem, olles praegu vait. Meil, on kaotada ja väga valusalt. Kui varem on ajaloolased väitnud, et 2 MS ajal liitlased ei adunud tegelikkust- on tänaseks teada, millega see lõppes. Gorbatšov ja Jeltsin arvestasid teisiti ja see oli meile, soodsaim ja parim. Täna on Vene taktikaline käik vastupidine ja nagu väljaöelnud, võtan tagasi kõik. Soovitab mõni, et oodata? Kui Soome ja Rootsi ,ärkasid, siis ju peab olema asi hull. Venemaa põgenikega peab olema ettevaatlik, sisu võib olla – eriteenistuse,noorte pudistamine kõikidesse riikidesse. Seda nimetatakse lõhestamise eelmänguks. Tuletame meelde Kuubat, kes elab ilma Vene´ta hästi ja mis oli teoksil. Rumeenia oli lähemal- see oli puhas Vene kgb poolne lõhestamine ja riigijuhi hukkamine, kui selgus et nad on oma raske perioodi üleelanud ja ei vaja Leninlikke surutusi. Lisame siia- Gruusia, Armeenia tülid jmt., Kasahstan-sealt kadus vene viimase sekkumisel kiiresti(lähedus teistele Aasiariikidele?).Seepärast on ka Valgevene küsimus tegelikkuses veel teadmata, kes seal tegelikkuses lõhestas ja mängis mängu eelmänguks Euroopa lõhkumisele. Seegi selgub kunagi hiljem nagu jõuline -siiani suletud 2 MS arhiivid, mis nagu avati ja siis osaliselt suleti. Seega kehtib reegel vana ütluse järgi: ära võta asju nii “erootiliselt”.
      Vene demokraatia on väljendunud ju ka oma kommunistide vastu – kas oled käinud Levašovos, mahalaskmiste ühishaud kui Eesti oli omaette vabariik ja Petseri kloostri tänu- et nad tänu EV elasid üle tollase poomise, hävitamise. Millisest on neil väga CD plaadil film, 2013.aastal maksis 280.- rubla,ostes.
      Kommenteerijate arvamused on vähe imelikud – kui isegi Toompeal on kõikide poolte vahel ühene arusaam, iseseisvuse säilitamine, siis lugedes kommentaare erinevates kohtades- jääb mulje, et eesti keele oskajad nagu ei vajakski omariiklust ja loobitakse pidevalt sõnnikut….
      Kas olete üldse millegi eest tänulikud ? Minul on isiklikult mõned asjad, millega pole rahul aga omariiklust ei vahetaks ning üksikute poliitikute sõimamise üleviimine erakondliku valede vaadete osaks – kas siis osa eestlasi ei vaja oma riiki, oma! Ühiskonna areng põhineb erinevatele seisukohtadele ja arvamustele ning seda erakonnad esitavadki. Valiku on teinud valijad,hääletanud.

  11. eelmisele 2 aastat ago
    Reply

    MILLE eest peab tänulik olema ja KELLELE?

  12. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Artikkel Jaapanist siis samal teemal-jaapan USA koloonia. NSVL ajal (1980) Kaug Ida täis Jaapani (ka USA) raske tehnikat ja pulstikesi. MH: Kusagil samal perioodil hoidis USA Jaapani arengut nats tagasi !!!
    Ühele suhted toeks riigi üles ehitamiseks -teistele tooraine baasiks. Aga mõnedel libiseb Venemaa käest ja nüüd üha enam kaubavahetus Hiinaga. Kes süüdi – kõik oleme süüdi.
    Jaapan mõistab hukka !!! Tema enda tegevus Kaug -Idas jõhkraimad mõrtsukad- vististi nemad hävitasid sealset rahvast jõhkramalt ja rohkem kui natsi Saksamaa oma käsilastega -banderloogidega.
    Ja keda meie toetame- Zelenskigi -: Kasige Venemale- ei ole teil tulevikku Donbassis… mingid olevused JNE.
    Tänaseks need rahvad läksidki Venemaale koos oma maaga. SO meie meistriteos – mitte Putini !!!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.