Kohus mõistis Eha Võrgu õigeks

Eha Võrk

Harju maakohus mõistis neljapäeval Tallinna endise abilinnapea Eha Võrgu valeütluse andmise süüdistuses õigeks. Kohus leidis, et süüdistus ei leidnud kinnitust, et Eha Võrk oleks teadlikult valeütlusi andnud ning mõistis ta õigeks.

Augustis toimunud kohtuvaidluses taotles prokurör Võrgu süüdimõistmist ja talle 100 päevamäära ulatuses rahalise karistuse mõistmist. Võrgu kaitsja Oliver Nääs leidis, et tema kaitsealune tuleb õigeks mõista.

Riigiprokuratuur süüdistas Eha Võrku tunnistajana kriminaalmenetluses teadvalt valeütluse andmises. Süüdistuse järgi andis Võrk mullu 5. mail keskkriminaalpolitseis tunnistajana valeütlusi kriminaalasjas, mis puudutas Keskerakonnale tehtud 50 000 euro suurust annetust. Võrk ennast süüdi ei tunnista ning on kinnitanud, et ta ei ole teadlikult keskkriminaalpolitseile valeütlusi andnud.

Enda sõnul oli ta unustanud lihtsalt kaheksa kuud varem toimunud telefonivestluse Keskerakonna naiskogu liikme ja parteile annetuse teinud Jana-Helen Juhastega.

Võrk on ka märkinud, et tal puudus motiiv valetada, sest ta ei ole Keskerakonnale tehtud annetusega seotud ning tal puudus selleks ka isiklik huvi.

4 kommentaari
 1. Nojah 2 nädalat ago
  Reply

  Kas Reformierakonna tagatoas jätkatakse valesüüdistuste ja laimu vorpimist. Nüüd on võim käes ja seda poleks praegu vaja. Meie rahva heaolu eest pole aga aega hoolitseda sest välispoliitikas tegeletakse selliste asjadega millest maailmas midagi ei muutu aga meile võib häda kaela tuua küll. Huvitav et reformierakondlased pole seaduse silmis kunagi süüdi kuigi põhjust oleks. Tore et on selline aus advokaat nagu Nääs.

  • Juba omme 2 nädalat ago

   Praegu Vene vägede kontrolli all olevad neli Ukraina piirkonda kavatsetakse Venemaaga liita homme reedel, 30. septembril.

   Asjast teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov. Vene Föderatsiooni uute territooriumide liitmise lepingute allkirjastamise tseremoonia toimub 30. septembril Kremlis kell 15.00 Moskva aja järgi.

 2. Nii 2 nädalat ago
  Reply

  Kui Keskerakond annab annetusi siis kindlasti on seda vaja. Reformierakond annab annetusi selleks et rokem inimesi saaka Ukrainas surma ehkki need annetused on nagu tilk mere põhja. Keskerakondlased on ainukesed kes mõtlevad meie rahva heaolu saavutamisele. Hea et keskerakondlane mõisteti õigeks. Kui paljud keskerakondlased on kannatanud reformierakondlaste valesüüdistuste tõttu on raske kokku lugeda. Kõige julmem oli Savisaarele tehtud ülekohut mis sarnanes stalinismi kuritegudega.

 3. Jurakas 2 nädalat ago
  Reply

  Millal ühe-päeva-mimistrile VALEsüüdistuse esitajad kinnimajja pannakse? Koos KAPOratuuri vastavate asjapulkadega.
  Ja ka sabavoolumeedia tegelased, kes seda võimendasid, süütut inimest tühistasid?
  Kuni sellised asjad on tegemata, olukord ei muutu. KAPOratuuri poolne ülbamine ja seaduste rikkumine jätkuvad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.