Siret Kotka: Keskerakond soovib muuta haigushüvitiste maksmist alates teisest haiguspäevast tähtajatuks

Siret Kotka

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon andis üle seaduse eelnõu, mille kohaselt muudetaks käesoleva aasta lõpuni kehtiv haigushüvitiste maksmise kord tähtajatuks. Sotsiaalkomisjoni aseesimees Siret Kotka ütleb, et eelnõu vastuvõtmise korral säilib haigushüvitiste maksmise kord, mille kohaselt on töötaja omavastutus esimene haiguspäev ning tööandja maksab hüvitist teisest viienda päevani ning haigekassa maksab hüvitist alates kuuendast päevast.

“2021. aasta 1. jaanuaril jõustusid haigushüvitiste maksmise korra muudatused, mille peamiseks eesmärgiks on olnud Covid-19 viiruse leviku tõkestamine,” lausub Siret Kotka. “Nakkused ja viirused ei ole aga meie seast kuhugi kadunud, vaid võtavad uusi vorme ning levivad edasi. Samuti on ka Covid-19 tulnud selleks, et jääda ning millega peame koos elama õppima. Selle asemel, et haigushüvitiste maksmise korrale uusi ajutisi, lühi- ja tähtajalisi meetmeid rakendada, on mõistlik muuta praegune tähtajaline kord tähtajatuks.”

Siret Kotka sõnul peaks riik tegema kõik endast oleneva, et nakkushaigust põdev inimene saab püsida kodus ja end terveks ravida. “Paljud inimesed muretsevad haigestudes sissetuleku vähenemise ja toimetuleku pärast ega ole valmis koju jääma,” räägib Keskerakonna juhatuse liige. “Eelnõuga tehtavad muudatused aitavad piirata nakkus- ja viirushaiguste levikut, võimaldades inimestel haiguse korral sissetulekut kaotamata kodus olla ning end ravida.”

Siret Kotka lisab muudatused tooksid endaga kaasa täiendava kulu 22,4 miljonit eeldusel, et haiguslehtede kasutus ei lange ega tõuse märkimisväärselt.

7 kommentaari
  1. Tänuga teie 7 €urot 2 aastat ago
    Reply

    Olen hädas ja ei oska eelmist pensionitõusu kudagi ää kasutada.
    Oh Issand, kui oleks veel lubatud 100 rutsi tulnud…
    Aga sobranietel käisin küll

  2. Rikka tüdriku jobajutt 2 aastat ago
    Reply

    Parem hoolitse oma eksi-Etsi eest!

  3. sellised muudtused ei aita tuhkagi 2 aastat ago
    Reply

    Teatavasti levitab koroonahaige haigust ka peale põdemist ei tea kui kaua.Levivad jah ja muudavad vorme
    sest nendega teeb meie majandus koostööd. Et aga spaade ja kohvikute,hotellide ja reisibüroode omanikele meele järele olla on ohvriks toodud inimesed. Just nagu Hiinas peaks mistahes sellise haigusvormi puhl sulgetama rajoon, kus haigus levibet ta kaoks.,mitte ei muteeruks. Kui vaadata inimeste lollust ja ükskõiksust, siis ega polegi neist kahju, sest nad ei hooli ka teistest. Kellel on ühissõidukis mask ees? Mitte kellelgi!
    Ja istuvad nagu poleks midagi üksteise kõrval ja vastas, sageli lausa seljas ja puhuvad tõbe nau suust-suhu hingamisel. Kusagil poodides pole enam siniseid maskegi näha,rääkimata ffp2 ja3.Ja vanematel inimestel neid netist tellida ei aita keegi.Ja mis kvaliteediga nad on seal? Kui ikka FFP2 laseb deodorandihaisu läbi, mis 2 ta siis on ?! Pealkiri ometi, et kaitseb ka viiruste eest. Tean isegi,et see pole tõsi, aga aerosoolides viiruste eest vähemalt peaks ju. Ei ole saada ka 75% kätedesinfikaatoreid,mis poleks geeljad. On vaid tillukesed pudelid geeljat apteegis 7-17 euri! MIsmoodi inimesed peavad siis end ise aitama. Jälle kogu vastutus riigilt ära . Vaatasin, läks memmeke toorsalatit otma mis laupluse tagaruumis valmib. Ei tulnud ta vaeneke selle pealegi, et keegi võis köhida.aevastada sellele või tatiste näppudega käidelda.

  4. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Kui meeldiv on siin näha Keskerakonna parima osa poliitikut ja lugeda tema arvamust mis on alati õige.

    • Pettunud. Eve. Saa ei saa ratta pirukast tükkigi. Ära asjatult pinguta. 2 aastat ago

      Proovi EKRELE pugeda.

  5. Pettunud. Eve. Saa ei saa ratta pirukast tükkigi. Ära asjatult pinguta. 2 aastat ago
    Reply

    Kui tahame normaalset elu, hoiduge keskersakonna valimisest. Nad on nüüd kaua valitsenud kaua ja tulemus käes. Inimesed näljas, külmas ja paljad, riik laostunud. Varjatakse tõde. Pidevalt tulevad välja sulimised, vargused ja kohtus käimised. Ringkaitse ja teiste süüdistamine, reetmine jne.

  6. Kuidas. 2 aastat ago
    Reply

    Kuidas Sireti-proua paljude korteritega asjad ikkagi on?Kas laim?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.