Jaanus Karilaid: Riina Sikkut on kaotanud ministrina usalduse

Jaanus Karilaid

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid andis üle umbusaldusavalduse majandus- ja taristuminister Riina Sikkutile. “Minister Sikkut on kaotanud ministrina usalduse, kuna on tegutsenud vastuoluliselt ning ebapädevalt seoses LNG-laeva toomisega Paldiski sadamasse ning veeldatud maagaasi varustuskindluse tagamisega Eestile,” ütleb Jaanus Karilaid.

Keskerakonna aseesimehe sõnul leppisid Eesti ja Soome kokku, et mõlemad riigid hakkavad välja ehitama haalamiskaid ning välja töötama võimekust LNG-laeva toomiseks selle riigi sadamasse, kus kai saab esimesena valmis. “Haalamiskai saab esimesena valmis Eestis ning seega oleks kokkuleppe kohaselt pidanud LNG-laev tulema Eesti sadamasse. Haalamiskai valmimise nimel Paldiskisse on teinud palju tööd ja ulatuslikke pingutusi nii Eesti era- kui avalik sektor. Ulatuslikus energiakriisis ning keerulises julgeolekuolukorras on veeldatud maagaasi varustuskindluse olemasolu Eesti riigile äärmiselt oluline. Riina Sikkut ei ole Eesti huvide eest seisnud,” rõhutab Jaanus Karilaid.

Jaanus Karilaid meenutab, et veel septembri lõpus avaldas minister Sikkut avalikult toetust LNG-laeva Eestisse toomise üle. “Vähem kui kaks nädalat hiljem andis ta intervjuu, kus tõdes seekord, et teadis juba Kaja Kallase teise valitsuse ametisse astumise päeval, 18. juulil, et LNG-laev läheb Soome. Kümme päeva hiljem, 28. juulil, andis Vabariigi Valitsus aga terminali ehitavatele ettevõtjatele 38 miljoni ulatuses garantii. Seega on selge, et tegemist on olnud teadliku maksumaksja raha raiskamisega ning ettevõtjate tahtliku eksitamisega. Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut on teadlikult ja pahatahtlikult Eesti inimesi eksitanud ning teadmatuses hoidnud.

Umbusaldusavaldusele andis allkirja 42 saadikut.

2 kommentaari
  1. Oh sa issand küll! 2 aastat ago
    Reply

    REITINGUD ⟩ Keskerakonna toetus langes rekordmadalale tasemele

  2. to sa issand 2 aastat ago
    Reply

    Ehk ongi parem, et läheb Soome, muidu juhtub taaskord, et tahtsime paremat, aga läks nagu läks.
    Ja mis siis halba on selles kui eestis ka haalamiskai on ? Igaks juhuks. 38 miljonit on tühine raha võrreldes
    selle energiakriisist tulenva majadesoojustamise hullusega ,Euroopa käsul, mis on 30 MILJARDIT + Ukrainale
    sõjavarustuse saatmine ja puudujääva uuendamine.jm.sarnased kulud. Ja kas me siis gaasist nüüd ilma jäetakse ? Egas nad naljapärast kaiehitamise võistlust korraldanud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.