Enn Eesmaa peab Mart Helme seisukohti Ukraina sõja osas kummastavaks

Enn Eesmaa

Kui Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees väitis usutluses venekeelsele ERR-ile, et ei ole ei Ukraina ega Venemaa poolt, siis riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa Keskerakonnast peab sellist seisukohta kummastavaks.

“Ütlen ausalt, et kolleeg Mart Helme äsjane lausung Venemaa agressiooni kohta Ukrainas tuli suure üllatusena. Kuna tegemist on tipp-poliitikuga, on kummastav, et keegi, kes on tavakodanikest hoopis rohkem informeeritud, võib täna olla arvamusel, et ei soovi toetada konflikti kumbagi osapoolt,” ütles Eesmaa.

Tema sõnul pole see positsioon mitte pelgalt arusaamatu, vaid koguni kohatu. “Seda rohkem, et Mart Helme hääletas 18. oktoobril koos oma eri fraktsioone esindanud 87 kolleegiga Venemaa agressiooni karmilt hukka mõistva riigikogu avalduse poolt. Jään lootma, et ilmselt oma isiklikku seisukohta kardinaalselt muutnud Mart Helme arvamus pole kogu ta erakonna EKRE suhtumine praeguse ajastu suurimasse tragöödiasse,” lisas Eesmaa.

10 kommentaari
  1. Uskmatu-Toomas 2 aastat ago
    Reply

    Igal Eesti kodanikul on õigus oma isiklikule arvamusele jne.hr.Eesmaa-lugege põhiseadust ! Meie põhiseadus on aga muutunud igasuguste “ekspertide” tõlgendamisel venivaks nagu teatud elukutse esindaja püksikumm,kahjuks !
    Normaalses riigis on esiplaanil oma elanike huvid aga meil on huvid suunatud relvaga demokraatia viimisele rahvastele kes pole sellest huvitatud ja kõigi maailma rõhutute abistamisele !
    Kui me teame meile saabuvate põgenike arvugi umbmääraselt …. Olin kaupluses kus ukraina 4 liikmeline perekond valis jalanõusid,ostetava hulga järgi tundus nagu oleksid nad ostureisil ja õues seisis kallimat sorti ukraina numbrimärkidega maastur.
    Tekkis küsimus kuidas see ca 35 aastane suur tugev mehemürakas siia on sattunud ?

    • Putja kõnest 2 aastat ago

      Oluline asi on see, et Kiievi režiimi esindajad keeldusid oma Lääne kuraatorite toel avalikult Minski kokkuleppeid ellu viimast. Juht ütles, et talle ei meeldi Minski kokkulepetes ükski punkt. See on avalikult öeldud! Teised kõrgemad ametnikud on sõnaselgelt teatanud, et neil pole kavatsust seda teha. Endine president ütles, et kirjutas Minski lepingutele alla, kuid lähtus sellest, et neid kunagi ellu ei viida. Mida veel vaja on? Muidugi läksime neile relvadega kallale. Ja jätkame sõda!

    • Huvitav, 2 aastat ago

      Kui suurte summadega tegu, mis meie juhtudele Ameerka president altkäe maksab, et tantsivad nad ameeriklaste pilli järgi tantsivad. Sellega tegelikult peaks tegelema >KAPO.

    • Vene poliitik: sõjaline erioperatsioon lõppeb Kiievi ja Odessa „vabastamisega” 2 aastat ago

      Ukraina sõjalise erioperatsiooni tulemuseks on Kiievi ja Odessa „vabastamine”, ütles Krimmi parlamendi juht Vladimir Konstantinov.

      „See peaks lõppema kangelaslinnades Odessas ja Kiievis. Siis saame kindlalt teada, et natsismi seal ei ole ja see meid ei ähvarda,” ütles ta.

  2. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Venemaa agressiooni hukkamõistmine ?!- võibolla hoopis meie agressiooni.
    Kes selle jama alustas finantseeris. Isegi USA poliitikud ja avaliku tegelased on avalikult hoobelnud , kui palju on nad oma raha läbi aegade Ukraina pööramisse finantseerinud. Banderalismi ideoloogia, russofoobia, natsismi toetamist, kirikute lõhestamist JNE. JNE.
    Küül aga meie poliitikud vaikivad maha – seega mahitavad omi kuritegusid (sh siseriiklikke)

    • to putinlane Sergeile 2 aastat ago

      sinu kirjutis on vastuseks, miks sibulaid ei taluta – just nii te mõtletegi.
      Sinu arust on ka normaalne , et Eesti praegune piirijoon on vales kohas ? Soome -Karjala osa on vantide käes?
      Kes tungis kallale ja tegi salaleppeid – otsustas teiste kodu ja maa jagamisest? Ikka , Vene.

    • Jurakas @ to putinlane Sergeile 2 aastat ago

      Obama ju tunnistas avalikult, et USA panustas Ukrainas “demokraatia edendamiseks” VIIS MILJARDIT dollarit!
      Ning osa sellest rahast läks ka Maidani läbiviimisele!
      Edasi mõtle ise. Kui suudad.

  3. robert 2 aastat ago
    Reply

    Huvitav kas Eesmaa ongi pime või mängib pimedat sest nii saab istuda heal õrrel Ilmselt ta ei tea üldse Ukraina sõja tagamaist ega tea meite hea sõbra USA hegemoonia taotlusest Ei ole kuulnud 423 tõsistest hoiatustest postiljonivalimistest Iraagi okupeerimisest maidani tegelaste koolitamisest tsetseeni terroristidele raha vedamisest Ei Liibüast Malist Afganistanist Süüriast Palestiinlaste maade annekteerimisest Küprose poolitamisest Ta lihtsalt magas tollal ja ärkas kui juba Ukrainas käisid paugud Eesti on täis Ukraina desertõõre Minu kõrvalmaja aias grillivad 4 alla 50 aastast ukrainlast Ennuke miks nad oma kodumaa rindel pole vaid jalutavad supermarketis Just tänu Ennu taolistele libedikele oleme põhjas ja ootame EL almuserahasid Helme julges välja õelda selle mida enamik rahvast mõtleb

  4. Jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Kordan üht varasemat kommentaari.
    .
    2014 aastal algas Ukrainas kodusõda.
    Kas tegu on kuritegeliku rühmituse tegevusega, mässu või hoopis kodusõjaga, on ÜRO mandaadiga antud Rahvusvahelisele Punasele Ristile. Raamid ka sinna juurde. Ning RPR otsustas juba 2014 aastal, et Ukrainas käib KODUSÕDA.
    .
    KODUSÕJS ON MÕLEMAD POOLED VÕRDSED!!!
    Kodusõtta on keelatud sekkuda, sest see teeb kodusõjast päris-sõja!
    USA sekkus kohe algul ja avalikult – saatis Ukrainasse instruktorid, eriväelased, sõjalised nõuandjad, ….
    Venemaa sekkus peidetumalt, aga siiski selgelt tuvastatavalt.
    SEE TÄHENDAB, ET JUBA ALATES 2014 ASTAST ALATES KÄIB UKRAINAS USA-VENEMAA VAHELINE SÕDA!!!
    Selle aasta veebruaris see lihtsalt eskaleerus!

  5. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Mart Helme seisukihad on palju õigemad kui Meie valutsevate poliitikute omad. See mis toimub meie riigis on jube. Põgenikke oleksid pidanud vastu võtma USA, Suurbritannia ja veel mõned teised riigid kes õhutavad sõda andes Ukrainale surmarelvi. Ilma nendeta poleks sõda ja kõik oleks jäänud nagu oöi, ainult et Ukraina poliitikud oleksid pidanud seal elavatesse venelastesse inimlikult suhtuma. Ilma väljaspoolt ässitamata poleks sõda võimalikuks osutunud. Meie poliitikud on valitud selleks et kaitseks meie rahva huve ja tagaks meie rahvale heaolu. Meist ei olene midagi aga kui meie riigis tekivad ebameeldinused on süüdi meie vihavaenu õhutajad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.