Marek Jürgenson: vähim, mida Marko Mihkelson teha saab, on vabastada väliskomisjoni esimehe koht

Marek Jürgenson

Marek Jürgenson, Riigikogu liige (Keskerakond)

Kogu meediavahendusel kättesaadav informatsioon on väga kaootiline ja palju küsimusi tekitav. Kui momendil tilgutatatakse infot justkui Marko Mihkelsoni naha päästmiseks, siis tekitab see ainult küsimusi juurde. Kui kogu teema on justkui kolme aasta tagune ja lõhnab väljapressimise järele, siis miks asjaosaline poliitik ise sellest avalikkust ei informeerinud. Tundub, et kus suitsu seal tuld.

Kaja Kallas ja Reformierakonna juhatus peab andma toimunule eetilise ja adekvaatse hinnangu. Marko Mihkelsoni näol on ikkagi tegemist parlamentaarsel tasandil Eesti kõrgeima välispoliitika esindajaga. Sõnavahu taustal on jäänud vastuseta küsimus, mil viisil ikkagi leidsid alasti/poolalasti laste fotod tee Marko Mihkelsoni mobiiltelefoni ja kuidas sattus Reformierakonna juhtivpoliitik sellega seoses politsei huviorbiiti.

Reformierakonnal ei jää muud üle, kui meeleheitlikult Marko Mihkelsoni kaitsta, sest viimaste kuude jooksul on mitmed nende erakonna juhtivpoliitikud erinevatesse skandaalidesse sattunud. Liina Kersna Covid-19 testide hankega seonduva kohta on Riigiprokuratuur algatanud kriminaalmenetluse, Autorollo skandaaliga seotud Keit Pentus-Rosimannus rikkus Euroopa Kontrollikotta pürgides olemuslikult toimingupiirangu põhimõtteid, Narvas jäi häälte ostmises süüdi Sergei Gorlatš ja Kohtla-Järvel esitati kahtlustus abilinnapeale Vitali Borodinile. Seda kõike on liiga palju ja Reformierakond ei saa Riigikogu valimisi silmas endale lubada veel ühe juhtivliikme ohverdamist.

On ilmselge, et asjaosalised peavad andma juhtunu kohta ammendavad vastused, sest eetilise ja terve inimese telefonis ei ole lihtsalt võõra lapse seksuaalse alatooniga pilte. Kokkuleppe sisu avalikustamine tooks juhtumis selguse. Vähim, mida Marko Mihkelson praegu teha saab, on taanduda väliskomisjoni esimehe kohalt. Sellel positsioonil jätkamine ei kahjusta mitte üksnes Riigikogu, vaid kogu Eesti riigi mainet.

4 kommentaari
 1. REFFID teavad häste 3 kuud ago
  Reply

  Mitte midagi ei muutu enne Ekre võimuletulekut

 2. Jurakas 3 kuud ago
  Reply

  Vandenõuteoreetikud teatasid juba pederastide ülbamiste alguses, et varsti hakatakse ka pedofiiliat “kapist välja tooma”.
  Nüüd siis selgub, et ka siin on vandenõuteoreetikutel õigus olnud. Nende teooria tõestuse saanud!
  Vastasel korral ei räägitaks töökohalt lahkumisest, vaid kriminaaluurimisest.
  NB! Avalikkuse ette jõudnud ühe pildi kirjeldus ei jäta küll kahtlust – tegu on pedofiiliaga.
  NB. NB. Pildil (piltidel) ei ole mitte väikelaps, vaid 10-aastane neiu!

 3. Ohoo 3 kuud ago
  Reply

  Kas on siis reformierakondlasi karistatud. Peavoolumeedia on Reformierakonna käsutuses ja vaevalt hakkatakse kedagi karistama. Kunagi kirjutasid mõned Postimehe ajakirjanikud et neile öeldakse mida nad pavad kirjutama ja keda laimama ja neod llasti lahti. Ehk Mihkelson noomida saab ja see on kõik. Tema tegevus paljus osas jütab soovida. Aga vaevalt meie valitsusel on aega tegeleda selliste asjadega sest vihavaenu õhutanibe on tähtsam ehkki arvatavasti tagajärgedele ei mõelda.

  • Jurakas 3 kuud ago

   Peavoolumeediat meil enam ei ole.
   On sabavoolumeedia.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.