Erikomisjon võtab fookusesse ravimite kättesaadavuse

Ravimid. Foto: Pexels

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna hommikul avaliku istungi, et arutada ravimite kättesaadavust ja sellega seotud probleeme.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul soovib komisjon saada ülevaate eelmise aasta lõpul tekkinud mitmete ravimite tarneraskustest, aga ka riikliku ravimivaru loomisest, millega alustati eelmise aasta algul. “Soovime arutada eri asutuste esindajatega võimalusi, kuidas vältida ravimite defitsiiti ja muuta ravimid Eesti inimestele paremini kättesaadavaks,” ütles ta.

Erikomisjoni istungile on kutsutud tervise- ja tööminister Peep Peterson, Eesti Varude Keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman, Eesti Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane ning ravimite ja meditsiiniseadmete osakonna juhataja Erki Laidmäe, Ravimiameti peadirektor Katrin Kiisk ja Eesti Ravimihulgimüüjate Liidu tegevjuht Teet Torgo.

Komisjoni avalik istung algab kell 9 ja seda saab jälgida veebiülekandes.

Videosalvestisi istungitest saab vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil. (NB! Salvestised jõuavad veebi viivitusega.)

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.