Kalev Kaljuste kandideerib Keskerakonna nimekirjas riigikokku

Kalev Kaljuste

Pärnumaa viimane maavanem Kalev Kaljuste kandideerib Keskerakonna nimekirjas Riigikokku. Kaljuste on sündinud ja kasvanud Pärnumaal, tema kodu on Pärnus, maakodu aga Tootsis. Kaljuste südameasjaks on kohalikud ühendused ja ta peab oluliseks, et aastaks 2027 valmiks Tallinn-Pärnu Rail Balticu raudteelõik koos kohalike peatustega ning seejärel kuni Läti piirini. Muuhulgas toetab ta ka Tootsi tuulepargi rajamist.

“Pooldan komplekslahendusi taastuvenergeetika kasutuselevõtuks Eestis. Maavarade kaevandamisest ja tuuleenergiast laekuvad tasud peavad olema 100-protsendiliselt suunatud kohalikule kogukonnale,” lausub pikaajalise omavalitsusjuhi kogemusega Kaljuste. “Tootsi valda juhtisin volikogu esimehena ja vallavanemana. Pärnumaal olen toimetanud viimase maavanemana, kus seisin julgelt maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest. Maaelus toimuvaid arenguid soodustan täna MTÜ Rohelise Jõemaa (Leader) juhatuse esimehena. Minu jaoks on tähtis jääda poliitikas iseendaks ja väärtustada inimesi, parandades oluliselt nende toimetulekut. Hoolin väga Eestimaa maaelust ja sealsest arengust.”

Pärnumaa Keskerakonna esinumber Andrei Korobeinik tervitab Kaljuste otsust kandideerida Keskerakonna nimekirjas Riigikokku. “Kalevit tunnen juba aastaid, tegemist on väga tugeva poliitikuga. Oma kompetentsiga on ta panustanud Keskerakonna valimisprogrammi koostamisse, kindlasti on tema teadmistest ja kogemustest kasu Keskerakonna Riigikogu fraktsioonis,” ütleb Korobeinik.

Kalev Kaljuste omandas keskhariduse Sindi Keskkoolis, jätkas õpinguid Kehtna Kõrgemas Põllumajanduskoolis ja seejärel Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Hetkel õpib ta magistrantuuris Tartu Ülikooli Pärnu Kolledžis ja töötab riigiametnikuna Rahandusministeeriumis piirkonna juhina.

Keskerakonna Pärnumaa nimekirjas kandideerivad Riigikogusse Andrei Korobeinik, Marko Šorin, Enn Eesmaa, Kalev Kaljuste, Varje Tipp, Jüri Kirss, Hardi Pikkmets, Erli Aasamets ja Ande Arula.

1 Kommentaar
  1. Nii 1 aasta ago
    Reply

    Keskerakondlased sobivad hästi Riigikokku tööle, sest nad hoolivad meie rahva heaolust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.