Ka ringkonnakohus jättis Eha Võrgu õigeksmõistmise jõusse

Eha Võrk

Tallinna ringkonnakohus jättis 2. veebruari otsusega jõusse Harju maakohtu otsuse, millega Tallinna endine abilinnapea Eha Võrk mõisteti valeütluste andmise süüdistuses õigeks, kirjutab Postimees.

Ringkonnakohus märkis, et kriminaalasjas asus prokuratuur süüstavate tõendite puudumist täitma oma siseveendumuse ja elulise usutavuse kriteeriumiga. Ringkonnakohus ei tuvastanud ühtki prokuratuuri poolt nimetatud kohtuotsuse tühistamise alustest ja seetõttu jäi Harju maakohtu 29. septembri otsus Eha Võrgu suhtes muutmata ja esitatud apellatsioon rahuldamata.

Prokuratuuri põhitaotluste hulka kuulus ka taotlus teises kriminaalasjas tõendina kogutud jälitustoimingu protokolli vastuvõtmiseks ning uurimiseks, ringkonnakohus aga selgitas, et nõustub täielikult maakohtu seisukohaga viidatud tõendi lubamatuks tunnistamise osas praeguses kriminaalasjas.

Ringkonnakohtu otsuse peale on õigus esitada kassatsioonkaebus riigikohtule 30 päeva jooksul.

Riigiprokuratuur süüdistas Eha Võrku tunnistajana kriminaalmenetluses teadvalt valeütluste andmises. Süüdistuse järgi andis Võrk 2021. aasta 5. mail keskkriminaalpolitseis tunnistajana valeütlusi kriminaalasjas, mis puudutas Keskerakonnale tehtud 50 000 euro suurust annetust.

Möödunud aasta 29. septembril tehtud otsusega leidis Harju maakohus, et teadlike valeütluste andmise süüdistus ei leidnud kinnitust ning mõistis Eha Võrgu õigeks.

BNS

3 kommentaari
  1. Svärje böggert 2 aastat ago
    Reply

    Panustage sisejulgeolekule. Ei tea küll kuidas rahumeelsed meeleavaldajad seda siseturvalisust ohustasid, kui täitsite Kallase käsku ja ajasite inimestele täisrelvis politsei kaela. Suureks ohuks olid niisiis tšellomängija ja pleku taguja, koroona eriti ohtlik ei olnud kui inimesed aedadega hunnikusse ajasite. Ja siis see autodega meeleavaldus, kus juba ka koerad välja tõite, autokumme purema või. Ikka inimeste vastu ja liiklemiskorra tagamise asemel, tekitasite ise kaose. Ilmselt ka siin täitsite selle kurja nõia Kallase käske. Samas oli ikka tõsine anekdoot teie 9 mai “dialoogipolitsei”. Nii, et Eesti riigile vaenulike putinistide puhul kasutame dialoogi, oma põlisrahva vastu koeri ja vägivalda. Tõsiselt õnnitlen ja ei pea teid küll sobilikuks ohutuse tagajaks, vaid pesuehtsaks miilitsaks, keda on Moskva tänavad kubinal täis kui keegi veel julgeb protestida.

    • Avalikult 2 aastat ago

      Meenutagem meie Mart Helme mõningaid väljaütlemisi, millele alati järgnes kohutav kiljumise ja nahutamiste laviin.
      Koroonaviiruse vastu soovitas Mart Helme hanerasva rinna peale määrida. Hiljem teatasid professionaalsed meedikud, et see meede tõepoolest hõlbustab mõningaid haigusnähtusid.
      Mart Helme rääkis õõnespeadest, kes Tallinna ülikooli kasutavad kanalina sisserännuks Eestisse. Mõni aeg hiljem tuvastas PPA, et väide vastab tõele.
      Mart Helme juhtis tähelepanu sellele, et Saksamaa kaitseministri Ursula von der Leyeni tegevuse tulemusel on Bundeswehri võitlusvõime oluliselt kahanenud, ja soovitas igaks juhuks välja töötada plaani B usaldusväärsete sõjaliste liitlaste leidmiseks. Nüüd on selgunud, et Bundeswehri arsenalides on varustusega tõesti probleeme.
      Enne Vene-Ukraina sõja uue aktiivse faasi algust 24. veebruaril 2022 näitas Mart Helme kaardil, kuidas Ukraina on geograafiliselt kolmest küljest sisse piiratud, ja märkis murelikult, et selline seis lausa kutsub agressorit olukorda ära kasutama ning alustama pealetungi. Mis ka juhtus.

  2. Ohoo 1 aasta ago
    Reply

    reformierakonnal on terve tagatuba kus süüdistusi vorbitakse tublidele inimestele aga ise nad pääsevad süüdistustest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.