Kindralmajor reservis Neeme Väli: Ukraina sõja mõju on vaatamata EKRE väidetele vahetu

Neeme Väli. Foto: Andres Kalvik

Keskerakonna kaitseministrikandidaat, kindralmajor reservis Neeme Väli leiab, et julgeolekut ei tohiks valimisvankri ette rakendada ning poliitikute ja kõrgete sõjaväelaste sõnasõda on ületanud piiri, mis on kahjulik Eestile.

Väli sõnas, et kaitseväe kiskumine erakondade vahelisse võitlusesse on sümptomaatiline, lõhestav ja ohtlik. Niisamuti ei mõista kindralmajor EKRE soovi vähendada Ukrainas toimuva olulisust. “Venemaa sõdib Ukrainas lääne kultuuriruumi vastu, mille osa oleme ka meie. See teeb Ukraina sõjast ka meie sõja, mõju Eesti julgeolekule on vahetu,” selgitas ta, lisades, et tulevikus sõltuvad Venemaa sammud kahtlemata sellest, kuivõrd nõrga või tugevana idanaaber sellest sõjast väljub.

Väli rõhutas, et Ukraina sõda defineerib Euroopa julgeolekuolukorra pikkadeks aastateks. “Valimiskampaania saab kahe nädala pärast läbi, aga selle käigus inimeste vahele külvatud vihkamisega tuleb tegeleda kohe, sest ühiskonna sidusus on kaitsetahte üks tähtsamaid komponente,” toonitas kindralmajor.

Väli tõdes, et julgeolekuolukorda kasutavad valimisvõitluses ära mitte ainult EKRE, aga ka Reformierakond, kes teisalt ei ole soovinud tunnistada aastate jooksul kaitsevaldkonnas tehtud eksimusi. “Kahe erakonna kampaaniamootorina võimendatud konflikti püütakse peale suruda kogu ühiskonnale. Poliitretoorikat kasutatakse kõverpeeglina, milles üks pool liialdab värve säästmata ja teine pool vaikib maha ebamugavaid vastuseid nõudvad küsimused,” leidis Väli. “Sama oluline on iseseisva kaitsevõime arendamine ja koostöö liitlastega. Siin ei saa piirduda ainult loosungiga, et Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem, sest oht meile on suurem kui kunagi varem. Tänaste vigade maha vaikimine maksab homme valusalt kätte.”

23 kommentaari
  1. Ele 1 aasta ago
    Reply

    Mina olen alati olnud Keskerakonna pooldaja aga nüüd on hakanud mille meeldima ka EKRE. Vaid nende erakondade koostöö tagab meie rahvale heaolu. praegune valitsus on vilets. brüsseli poliitikud ei tee midagi riikide heaks ja kõik oleneb valitsusest.

    • Mõtelgem 1 aasta ago

      Kas USA lööb lihtsalt käega ja tunnistab Venemaa võitu? NATO võib sellise suurejoonelise läbikukkumise tõttu tegelikult laguneda. Niisiis, see oleks mitmekordne kaotus.
      Võib-olla viib meeleheitel Biden väed Ukraina lääneossa puhvriks riigi täieliku Venemaa ülevõtmise vastu. Võite ette kujutada, mis võib valesti minna. See olukord võib kiiresti areneda otseseks sõjaks USA ja Venemaa vahel, mitte praeguseks proxy- ehk vahendussõjaks.
      Ameerika inimesed ja eriti investorid ei ole selleks valmis. Nad peaksid olema. See variant muutub üha tõenäolisemaks.

    • Ukraina naine: Ma vihkan kõiki venelasi, alates lastest kuni vanaemadeni 1 aasta ago

      Võtkem Oleksandr ja Olena, kolmekümnendates eluaastates kunstnikupaar Kiievis. „Ma vihkan kõiki venelasi,” ütles kultuurijuht Olena. „Minu vihkamine ulatub nende lastelt nende vanaemadele.”

    • Neeme 1 aasta ago

      võiks hakata mõistma, et Kremli sõda Ukraina hävitamiseks toimub kooskõlas salalepinguga Bideniga. Ja see pole mitte vandenõu. Jälgige, kuidas Biden, Macron, Scholz jt annetavad abi Ukraikale – ainult niipalju, et võitu ei saavutaks! Et sõda kestaks ja slaavlased üksteist hävitaks. Ukrainlased muutuks sõltuvaks jänkidest ja venelased nõrgendaks end. Sest ees ootab 3. maailmasõda!
      Arutlegem arukalt. Kui Eesti on elaniku kohta annetanud 7× rohkem kui Saksamaa ja 4× rohkem kui USA, kaua oleks see sõda kestnus, kui Saksamaa oleks abistanud 7× ja USA 4× rohkem? See sõda oleks ammu läbi olnud ja Ukraina vaba. Aga see pole jänkisõjardite huvides!

  2. Nii. 1 aasta ago
    Reply

    Küll on imelik et ei taheta ary saada miks üldse algas sõda ukrainas. arvan et see on teesklus ka teatud määral.KUI BIDENI JUHTIKISEL POLEKS HAKATUD ANMA ZELENSKILE SURMARELVI POLEKS KA SÕDA JA KÕIK OLEKS JÄÄNUD ENDISEKS.. bidenil on oma huvid mängus ja peamine on venemaa nõrgestamine ukraina sõja kaudu. uSA on pommitanud mitmeid naftariike aga venemaast tahab teisiti jagu saada. Biden topib oma nina igale poole aga vaevalt ta lasi aidata Süürial ja Türgil likvideerida ,aavärina tagajärgi aga tulles võimule lasi Süüriat pommitada küll. jube inimene ja seda eurooplased kummardavad. Kui Zelenski asemel oleks olnud tubli president poleks ka süda.Eks verine ja ebaseaduslik võimuvahetus Kiievis.Venelasi hakati ahistama eriti Donbassis ja Venemaa aitas neid materiaalselt. bidenil on endal kuvi ukraina suhtes ja ta pojal on seal aktsiaselts.

    • ei keegi 1 aasta ago

      Sõda algas, kuna Minski kokkulepped, mis pidid tagama Donbassi ja Luganski mineku tagasi Ukraina koosseisu teatava autonoomiaga loomulikult, olid vaid teesklus. Porošenko, Merkel ja Macron on seda ju avalikjult tunnistanud, tunnistanud, et Minski lepeta varjus valmistus Ukraina sõjaks.
      Viimasel Müncsheni julgeolekukonverentsil iseloomustas Hiina esindaja, nagu CNN vahendab, praegust olukorda seal nõnda:
      „[Mõned jõud] EI HOOLI UKRAINLASTE ELUST EGA SURMAST EGA KAHJUST EUROOPALE Nende eesmärgid paistavad olevat suuremad kui Ukrainal endal.“
      “Some forces might not want to see peace talks to materialize. They don’t care about the life and death of Ukrainians, nor the harm on Europe. They might have strategic goals larger than Ukraine itself. This warfare must not continue,” Wang said.
      https://edition.cnn.com/2023/02/20/china/ukraine-china-russia-biden-wang-yi-analysis-intl-hnk/index.html

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Venekeelsed kellegi uudised, kus ekraani äärel on kirjas, et Vene sõda Ukrainas, aga liikuvas pildis jalutab USA president rahulikult Ukraina pealinnas koos Ukraina presidendiga!
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      https://www.facbook.com/currenttimetv/videos/3378758575719698/?comment_id=461069936135145&reply_comment_id=593308122339802&notif_id=1676991749331694&notif_t=comment_mention&ref=notif
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      Настоящее Время oli otse-eetris. 21.02.2023 – 9.00
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      osrponedtS 3ug1l9:lllue3klr0brta.0cv989tlt1205g 6 8c2e03u1eg •
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      Послание Путина. Слова Байдена. Объятия Зеленского. Позиция Навального
      Президент США Джо Байден под сирены воздушной тревоги гуляет по Киеву вместе с президентом Украины Владимиром Зеленским. Визит Байдена в украинскую столицу продлился лишь 5 часов, но Вашингтон информировал об этой поездке Москву, – рассказал помощник Байдена Джейк Салливан. – Сегодня Байден в Польше, и Белый дом анонсировал его обращение к россиянам и Путину, который сегодня тоже должен обратиться с посланием к Федеральному собранию России. В Москве на уличных билбордах — это послание рекламируют фотографиями танков и фразой “Граница России нигде не заканчивается”. О чем сегодня будет говорить Путин – обсудим в прямом эфире.
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      Minu vastus
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

      (Facebook) Almar Vaps
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      2:49
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      Интересные у вас новостьи, друзя. У вас написано: Война Россий против Украины. При чем по Киеву гуляет президент другой державы. Как это вообще понимать, естли при том говорится о военной помощи? Огласитье пожалуйста, когда вы покажетье, как Байден помогает составить Зеленскому проект мирного плана, для предостовления Путину? Или вы согласитесь что ваши новостьи пропагируют как 2 президента в Киеве планирут продолжать раздувать самоубийство словян? Tere-tere, vana kere!
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      • 5 p
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

      Лиза Будная (elab Ukrainas)

      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      0:00
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      Almar Vaps Мирный план?А,что россияне уже вывели войска с территории Украины? Про мирный план говорить рано…Да и,почему украинцы должны переживать,что россиян сотнями тысяч отправляют самоубиться на Украину?

      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      MA TALLE 27.2.23 – ca 10.33
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      По порядку.
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Вы вообще представляете, что было в США при Въетнамской войне? Что произошлобы в Париже, естлиб пришлось матерям 100 000 сыновей послать на Донбасс? При ихньих правсоюзах-то. В Россий мужиков от 18 до 50 лет 27 000 000. На (в) Украине 4 раза меньше. И тех манят умататся, как гласит план ООН Гутэрреса с Марракеша 2018 года, и план Европейского (не национального, какого-то нибыло) Центра (по переселению всей планеты). ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Например осуществляет Эстонский Парламент и Правительство неуклонно план населить в добавок к коренным здешним 800 000-900 000 Эстонцам дополнительно пришельдцев 7 600 000 (человек?)
      …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….(газета в интернете, попроситье Азарова перевести: Konservatiivide Vaba Sõna, 4/2018, стр10, преждний председатель Парламента Henn Põlluaas). ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Путин неделю назад оъявил в речи, что будут компенсировать расходы на жилье работникам оборонной промышленностьи. Кто будет умират в наибольшем количесве на (в) Украине, убивая массово Русских, как вы утверждете? Я по культуре Эстонец, но мои дед и отец пережили холодомор на Сумщине! А часть ихних предков с Питера. Как вы лумаете, на какой стороне я? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Я не собираюсь пазволить ни З ни П увилять от ответственностьи прекратить сразу (!) военные действия, которые они были обязанны прекратить уже в самое крайнее времья 9/11, 2022 (!) и преступить сразу-же к реальным мирным переговорам, без посредников из какойб это нибыло чюжой културной среды враждующей с Украиной или с Россией.
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      (Siil, Eesti lipp, päike ja rahutuvi, oksaga nokas)
      ………………

  3. Jurakas 1 aasta ago
    Reply

    Venemaal loodi eriüksus Eesti ründamiseks.
    Nende ainukeseks relvaks on suured plakatid “Olen vaktsineerimata!”
    Selliseid ründajaid nähes pageb piirivalve eesotsas Elmar Vaheriga ja kaitsevägi eesotsas Martin Heremiga otsekohe piirilt minema. Joostes koju voodi alla!
    Sest nende kahe arvates on vaktsineerimata inimene ohtlikum kui aatomipomm.

    • Jurakas 1 aasta ago

      Kelle heaks töötas Herem, kui ta mõtlemisvõimelisema osa kaitseväest laiali saatis?
      Selle osa, kes said aru, et mRNA tapab rohkem kui koroona ise!
      .
      Kes ei usu, vaadaku EL’i eelmise aasta (liig)suremuse andmeid ja võrrelgu neiud vaktsinerimise %’ga.
      Mida suurem oli selles-teises riigis vaktsineerituse %, seda suurem oli ka liigsuremus.
      Suurte Arvude sedus ja asi on siililegi selge.
      .
      Jah, siilile on küll selge, aga meie valitsusele ….

  4. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    ning sõda poleks.aga ta tahab Venemaad nõrgestada. ega ilmaaegu ei sa. ravimeid pole. Ei saa ravida koroonahaigust, vähki ja muidki haigusi. see ELu tegelasi ei huvitagi.Nad on tegevuses sanktsioonide väljamõtlemisega et ära panna Venemaal elavale mitmerahvuselisele elanikkonnale. mul on Peterburis tuttav eestlane kelle mees on ema poolt tataarlane ja isa poolt ukrainlane.nad käivad kirikus kus teenistus toimub eesti keeles Seal käib umbes 200 eestlast. miks nad peavad kannatama sanktsioone ehkki ausalt öeldes need ei muuda eriti midagi ja rohkem kahju teevad hoopis Euroopa riikidele mina olen arvanusel et riigid saaksid paremini läbi ollesiseseisvad. Mida rohkem saadetakse relvi Ukrainasse seda rohkem hukkub inimesi. Biden oöeks pidanud rahule jätma Donbassi ja Krimmi . Aga enne seda lasi ta nAtO-l ümbritseda Venemaad Ja see oli ka ässitamine.

  5. Jane 1 aasta ago
    Reply

    Õige valik oli astuda Keskerakonda aga teine tubli erakond on EKRE. Rohkem häid pole.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Mine küsi ka Jüri Ratase käest, et kas ta toetab (mu) 7 Rahutsooni kava Ukrainas, nagu ma seda küsisin talt Riigikogu ees, Lossi plats 1, 20.08.2022. Ja mida ta ütleb, et kuidas ta kavatseb seda saavutada ning mille abil. Kas ehk tunneb huvi, et mis Ukraina rahuplaani ma 8.09.2022 ära saatsin. Või mis osa sellest ma tahtsin Sildami abil 24.02.2023 Vabaduse väljaku paraadil vms der Leyenile ja Stoltenbergile ette kanda ja mis vormis 3 kollast tähte on der Leyeni perekonnavapil näiteks (wikipedia). …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Uuri ka Mart Helme käest, mida temaarust tähendab EKRE valimisajalehe Päästame Eesti esilehe paremas ülanurgas sinine meekärg, milles on neil kiri Valimised 2023. Nagu ma selle tähendust seletasin talle 16.02.2023, kl 20 Neegripeade maja ees, mis on Eesti 800-aastast jätkuvat anastust siiani tagavate nutuvabamüürlaste keskus alates keskajast.

  6. sidusus elik kinnisidumine 1 aasta ago
    Reply

    kas lääne kultuuriruum polegi siis taganud meie ühiskonna mm.sidusust? kui nii, siis kas pole kultuuriruum midagi väärt või meie ei sobi sinna?
    Sidususe all mõtlete te arvatavalt kihistumist? sest mis võib inimest rohkem vihastada, kui tema surumine kerjuse staatusesse, keda nn.eliit tähelegi enam ei pane oma prassingutes
    .See vihkamine on inimkonnal geenidega sees, eestlastes aga istub ja kohalikele vemkudele hakkab külge , küll juba geenidest kui see just geograafiline omapära pole, sest sood sünnitavat negat. energiat, nagu väitis suur mõid gunnar aarma, kes saadeti nõuk. kommunistide poolt ebaõiglaselt, peale siberit, asumisele Pärnu linna.See linn nimelt ka soodele liig lähedal.nii ta ise kurtis hiljem.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Kas sa ei aja nüüd selles kommentaaris põhilist eesti rahvuse vihkajat ja miski riigi poolt vihatavat siin segamini?
      …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
      Gunnar Aarma, kui “kõge vabama” kohta (nagu Õhtuleht oma suures tema kohta käiva artikli pealkirjastas, mis avaldab iga päev ja krooniliselt eesti rahvuse ilmselgeks tapuks, artikleid Malviuselt, muude “õnnetute vähemuste” ja puuetega inimeste esiletõstmise kohta), võib lugeda ilmselt ka selgelt, alates 2020 septembrist nutuvabamüüristatud, ehk ADL-sionististatud (loe ka : Abraham Foxmani 1998 kõne) Ajaloomuuseumi, Pikk 17 Suurgildi hoone näituse reklaamist: “Täiesti vabad inimesed”. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Või siis täiesti (Aju)Vaba(mu) Eesti ekspositsiooni vaadata. Ja küsida “kuraatorite” käest, et kuidas nad saavad aru sellest, et Nõukogude psühhiaatria nimetas niisugustest “vabadustest” ühte näiteks pederastiahälbeks. Kas see teaduslik määratlus nende “kuraatorite” arust tänapäeval millegipärast ei peaks endiselt pädema? …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Aga ka näiteks selliste “vaimurite” kohta siin samas kesknadal.ee-s, sisestades märksõna VABAMÜÜRLASED ja lugedes ka kommentaare.

  7. Ukraina sõda-võitlus Musta mere valitsemise pärast 1 aasta ago
    Reply

    Krimmi poolsaar on alates 1744 aastast kuulunud Venemaale. 210 aaastat hiljem, 1954 anti see Ukraina NSV koosseisu, sest vahet polnud- üks NSV Liit puha! Peale NSVL lagunemist jäid Krimmi poolsaarele lepingu alusel Vene laevastik ja sõjaväebaasid.Tänapäeva tehnika juures kontrollivad Sevastoopol ja Krimmi poolsaarel paiknevad baasid kogu Musta merd. Baaside leping pidi lõppema 2017 aastal ja juba 10 aastat varem heitis Krimmi poolsaarele pilgu peale USA. Küll oleks äge Venemaa Krimmist välja tõrjuda ja paigutada sinna tuumaraketid koos raketitõrjega. Ukrainal tekkis baaside lepingu lõppemisel võimalus Krimmi poolsaare enampakkumiseks. Dollareid massiliselt trükkival riigil rahapuudust teatavasti ei ole! Kuid “õige” baaside lepingu sõlmimiseks pidi Kiievis olema ka “õige”valitsus! Asi kulmineerus 2014 aastal Maidaniga ja Krimmi poolsaare hõivamisega Venemaa poolt.
    Mitte juhuslikult ei kuuluta Zelenskõi õhtust õhtusse, et Ukraina vabastab Krimmi poolsaare.Ta jätab viisakalt ütlemata, et sinna tulevad sel juhul USA, vabandust:NATO baasid.Venemaa kaotaks praktiliselt kontrolli ja väljapääsu Mustale merele.Must meri muutuks, sarnaselt Balti merele, NATO sisemereks.
    Sisuliselt põhjustas praeguse sõja võitlus Musta mere eest. Jääb vaid küsida, kas Venemaa on nõus, ja millistel tingimustel, loobuma väljapääsust Mustale merele. Kas Venemaa saab lubada enesele luksust, et Ukrainast saab NATO liige ja USA paigutab oma tuumaraketid ja raketitõrje Moskvast 450km kaugusele? Nii tekiks USA-l koguni preventiivse tuumalöögi võimalus. Preventiivne tuumalöök Venemaa pihta tähendaks muuhulgas ka Eesti muutumist tuumakõrbeks! Raketitõrje suudab tõenäoliselt takistada nende väheste esmalöögist allesjäänud rakettite jõudmist USA territooriumile. Venemaa on sunnitud likvideerima tuumalöökidega Baltikumi,sh. Eestisse koondatud NATO ründerusikad.Selleks on tal keskmaarakette piisavalt…

  8. Sergei. 1 aasta ago
    Reply

    Rumal kindralmajor- Eesti on okupeeritud ja klähvib okupandile meelepärases stiilis. Võite kaitsekulutusi suurendada
    3 – 30 % ni. see ei oma naabrile tähtsust. Peaasi ,et tara ,mis olete vahele ehitanud teid endid kinni peaks. Ei ulatu naabri juured enam siia maale ja ei kuku ka tema puude viljad meie aeda. Olete suurepärased tallalakkujad. Siia poole nuusatakse nina. Naabril on paremaid sõpru- Euroopa mängis oma sõpruse maha- rumalatelt võeti Venemaa ära.
    Eriline tatipritsimine toimus Münhenis ! Aga paljud on sellele vastu- demonstratsioonid isegi Wošingtonis.
    Meie meedia ühepalgeline nagu orjarahvas ikka üle 700 a. kestnud võõrvõimu ajal.

    • Isand 1 aasta ago

      Väli vist ei tea, et Eesti vabariigist on 4,7% seniajani venelaste poolt okupeeritud. Ning mihkelsonid, paedad, krossid, kaldad ja muu … on iga kell valmis seda allkirjaga õigeks tunnistama.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      …üle 800 aasta kestnud püsiva võõrvõimu ajal. Kuna varemgi peremehetsesid ajuti kas lühemat või pikemat aega eesti- ja Liivimaa alal võõranastajad.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Eesti- ja Liivimaa

  9. ei keegi 1 aasta ago
    Reply

    Sõda algas, kuna Minski kokkulepped, mis pidid tagama Donbassi ja Luganski mineku tagasi Ukraina koosseisu teatava autonoomiaga loomulikult, olid vaid teesklus. Porošenko, Merkel ja Macron on seda ju avalikjult tunnistanud, tunnistanud, et Minski lepeta varjus valmistus Ukraina sõjaks.
    Viimasel Müncsheni julgeolekukonverentsil iseloomustas Hiina esindaja, nagu CNN vahendab, praegust olukorda seal nõnda:
    „[Mõned jõud] EI HOOLI UKRAINLASTE ELUST EGA SURMAST EGA KAHJUST EUROOPALE Nende eesmärgid paistavad olevat suuremad kui Ukrainal endal.“
    “Some forces might not want to see peace talks to materialize. They don’t care about the life and death of Ukrainians, nor the harm on Europe. They might have strategic goals larger than Ukraine itself. This warfare must not continue,” Wang said.
    https://edition.cnn.com/2023/02/20/china/ukraine-china-russia-biden-wang-yi-analysis-intl-hnk/index.html

  10. ei keegi 1 aasta ago
    Reply

    “Venemaa sõdib Ukrainas lääne kultuuriruumi vastu, …”, kirjutab hr Väli. Aga loomulikult, kuigi täpsem olnuks öelda et selle kultuuriruumi EDASITUNGI VASTU NATO tiiva all. Nõnda on see ikka olnud. Juba siis oli, kui nad Saksast tulnud ordurüütlid Peipsi järve põhja uputasid, sest neil on oma kultuur , oma tsivilisatsioon. Eesti, muide, sõdib ka võõra kultuuriruumi pealetungi vastu, muidugi siis, kui see Ida poolt tuleb. Nii et mille üle te siis õieti imestate, hr Väli. Et meie võime sõdida aga nemad ei tohi? Minski leppeid oli vaja täita. Mässumeelsed vabariigid rahumeelselt Ukraina koosseisu tagasi integreerida. Venemaa oli sellega ju nõus olnud.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Kui vaadata, et kust eestlaste (algselt ugri maarahvuse) KULT-U-RA-ruum pärineb, siis see on algne Uurali (st ugri) ruum. Kult-U-Ra-ruum ei saa olla mitte kuidagi algupäralt lääne oma. Lääne kohta öeldakse Õhtumaa. See on maa, kus kõik algupärane saab minna vaid ÕHTALE, progressi ja võidujooksu nime all. Mis on ka loogiliselt järeldatav ja nii arusaadav, kui lugeda Abraham Foxmani 1998 aasta üle-Maalisel sionistide kongressil, New Yorkis peetud kõne, kus ta ütleb, et nemad on (omaarust) 100 aastaga kogu Maa-ilma valitsused vallutanud ja valge mees häbeneb omasuguseid lapsi saada. ………………………………………………………………………………………………………………………………….Elik siis (häälduse, mitte kirjapildi järgi) sloovid (sõnalased, nagu meidki nimetatakse praegu Venemaal 11 000 aastase oma pärimuse järgi vene keeles: jazõtshniki) tulid Moskoovia alale. Meile ugridele kahjuks (?) paljunesid meiega, muutusid ukrainlastest hulga mitte-tõmmumateks (1/2 meiks). ……………………………………………………………………………………………………………………………………Ja, kust pärineb nimi Ra-Sia (endiselt häälduse, mitte kirjapildi järgi)? Ra= päike. Ra-rahvus= päikeserahvus. ………………………………………………………………………………………………………………………………….Go-Ra=päikesele lähemale asetseda võimaldav mäestik=üldse ka vene keeles mägi. Kult-U-Ra=Päikesekultus. ………………………………………………………………………………………………………………………………….U-Ra= päikesele kummarduv rahvus (selle eest, et see on ainus nähtus Maa-ilmas, mis ühendab kõiki inimesi ühte usku=usku, et ka homme päike tõuseb ja võimaldab meil siin elada ja toitu ning järglasi kasvatada). ……………………………………………………………………………………………………………………………………Ugrile ehk päikeserahvusele omane looduskultus=päikesesära= (sloovi keeles) U-Ra-Sia= Uralogorskoje solntsesijanije.
      ……………………………………………………………………………………………………………………………………Ukraina=(sloovi ehk sealsegi kohaliku sõnalase keeles) Okraina. (sloovi keeles) Na Okraine U-(Ra-Lo)-Gorskogo solntsesijanija = ugri ehk Uurali Päikesesärala (sellepärast on kohane eesliide NA, mitte V, nagu praegu Ukrainas toonitatakse) Ääremaal (nagu Eestigi on Uurali (meie ugri) Päikesesärala üks Ääremaa) ……………………………………………………………………………………………………………………………………Või kui keegi väidab, et Ukraina asetseb näiteks Põhja-Indiaania ääremaal, siis me peame seda ka kaaluma, kuna Tarmo Urb väitis neiteks, kui me naasime Edgari Kardise väitlusklubi istungilt koos Meeliga 20.05.2022, et Meie esivanemad ongi Tshukotka ja Alaska kaudu läinud nn Ameerikasse. Igatahes ei asetse Ukraina kuidagi ei geograafiliselt ega inimpõlvnemiselt Indiaania anastajate impeeriumi (Jänkila=J-English= ilmselgelt juudi eesliitega English=(sloovi keeles)Jevropa=sõnast jevrei=juut) ääremaana.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Youtube: Tarmo Urb väidab (Fonte, mitte, et usutleja Veiko Huuse ei oleks seepärast enam 25+ aasta jooksul enda nimele 58 poliit-rahapesu firmat vormistanud “tankist”).

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.