Jüri Ratas tunnustas Kaja Kallast: tulemus oli võimas

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tunnustas valimised võitnud Reformierakonna liidrit Kaja Kallast, kinnitades, et viimane tegi võimsa tulemuse. 

Jüri Ratas tänas kõiki eestimaalasi, kes tänavustel riigikogu valimistel andsid oma hääle Keskerakonna kandidaadile, ning ka neid, kes andsid oma hääle talle. “Aitäh! Luban, et seisan jätkuvalt nende põhimõtete eest, mis on Keskerakonnale olulised, ning me hoiame neid väärtusi ka järgmises riigikogus. Erakond läheb siit kindlasti edasi, kirjutades ka oma tulevikku edasi. Ma olen väga uhke erakonna ja meie meeskonna üle, kes on väga palju teinud tööd valijatega suheldes ja meie eesmärke tutvustades,” kirjutas Jüri Ratas Facebookis.

Ta õnnitles Reformierakonda tugeva valimisvõidu puhul. “Ja muidugi ka Reformierakonna esimeest Kaja Kallast, kes tegi väga muljetavaldava ja võimsa tulemuse. Samuti soovin kogu uuele riigikogu koosseisule palju jõudu ja edu ning kindlat meelt tarkade otsuste tegemisel, ikka selleks, et lähtuda alati meie Eesti inimeste huvidest ja saaksime viia üheskoos riiki edasi.”

33 kommentaari
  1. Aja Lugu 1 aasta ago
    Reply

    Eesti on ainuke riik maailmas kus Riigikogu või parlamendi valivad lihaste inimeste asemel ID kaardid elektrimolekulide kaasabil.

    • Pugemine ei aita 1 aasta ago

      Nüid on asi opossoonis!

    • Häbi 1 aasta ago

      Nutulaul.

    • Kuidas peteti? 1 aasta ago

      Kõigepealt eraldati valijate andmed! Aga seal ju pettus ongi!

  2. ohooja 1 aasta ago
    Reply

    Meie rahvas ei saa nii rumal olla et valib reformierakondlasi kes pole meie riigi heaks midagi teinud halna aga küll- Midagi peab väga valesti olema. seda on juba ammu räägutud et E-valimised on võltsud. Kaja Kallas on vilets peaminister aga nojah Ansip oli veel hullem Ejs nüüd hakkab meie elu jälle vaesuse poole liikuma. Alati on keskerakondlasedsisepoliitikas palju head teinud ja parandanud neid tohutuid vigu mida on teinud reformistlikud valitsused.

  3. Ele 1 aasta ago
    Reply

    Jube tulemus. kuidas küll see võimalik on kuidas võisid küll reformierakondlased palju hääli saada.

  4. Jane 1 aasta ago
    Reply

    E-VALIMISED OLEKS PIDANUD JUBA AMMU ÄRA LIKVIDEERIMA JA EKS NEED TÕIDKI REFORMIERAMONNALE PALJU UÄÄLI. SEDA TULEKS UURIDA JA SIIS VAIDLUSTADA. Reformierakondlased on hullemaidki yegusid teinud et võimule saada. Kõigil om meeles kuidas nad valesüüdistuste abil kõrvaldasid teelt võimule segajaid. seda mis nad tegid Edgar Savisaarega võib nimetada stalinistlikuks kuriteoks. Ei meeldinud et Savisaar sau palju hääli ja Tallinn taheti üle võtta. Reformierakond pole mitte midagi head teinud ja oskumatu on et nad said palju hääli. Midagi on väga valesti.

  5. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    Ei ole lihtsalt võimalik et reformierakondlased said nii palju hääli ehkki neil pole töötulemusi. Aga ehk sellepärast et propageerivad surmarelvade saatmist Ukrainasse. Aga ei maksa teha inimesi rumalaks. igaüks saab aru et et need relvad tapavad ja et KUI BIDEN POLEKS HAKANUD ÄSSITAMA JA RELVASTUST ANDMA ZELENSKILE POLEKS SÕDA JA KÕIK OLEKS JÄÄNUD ENDUSEKS. BIDENIL ON OMA HUVID MÄNGUS.Peamine on selle sõja kaudu nõrgestada Venemaad. Muidugi on ukrainlastest kahju ja vene noormeestest kes seal sõdivad kuid PÕGENIKKE PEAKSID VASTU VÕTMA PEAMISELT USA JA EUROOPA RIKKAMAD RIIGID. Meie peaksume tegelema oma rahva heaolu saavutamisega mida on lasknud viletsusse alla veereda just reformierakondlased.

  6. auuuu 1 aasta ago
    Reply

    MINUL KAHJU LOOMADEST. Inimesed saavad hakkama või teevad oma lollusi, loomad kannatavad.
    nn.inimesed põgenevad, loomad jätavad maha sõja jalgu.

  7. tekib huvitav moment Reformil 1 aasta ago
    Reply

    palju tähtsam on siinkohal, et Reform tegi enne maha Kesk ja EKRE eelnõusid ja täna on Reform lahtise küna ees – kõigile maksuvaba , pensionäridele 1000.- pensioniks jne. Nüüd peab ta jättes nt. EKRE, KESK – kõrvale, mis teevad tema “õiged” hinnad ja teiste lõhkiaetud eelarve , keda nüüd süüdistada ja kuidas täita …..
    Ja Nursipalu…..

    Liitku numbreid Kaja Kallas kuidas tahes aga raske on tal teha liitu – Isamaa nõuab endiselt omi, SDE – nüüd oma raiemahu ja lastetoetuse ning pensioni osaga, 200 – Nursipaluga kaelas, KESK on soovinud astmelist TM ja laste võrdset kohtlemist toetustega, ÜT tasuta jätkumine, Haapsalu raudtee, aktsiiside korrigeerimist ja praeguste energiakandjate hindade langetamist ka ebavõrdse Universaal teenuse rakendamisel muudatust langeva börsi hinna seoses jne., ravimite hinnad,…. EKRE – teda arvab Kaja K üldse välja (ometi on tegemist suure hulga eestlastega- ei ole oluline kuidas juhtgrupp on väljendanud, sellest Eestimaa ….. tuh.km2 pindala ei suurene ega vähene)
    Tegelikkuses saaks praegu laiapõhjalise hea valitsuse – kõik kokkuliita ja Reform välja jätta 🙂 . see on pigem K.K hirm
    Ida-Virumaa lõhestamine teatud erakondade poolt on toonud valusad vitsad , märkamatult on kogu Eesti lõhestunud – seda näitab valimiste tulemused

    Nüüd näeb Kaja Kallas , et võit on valu – Eesti on 1 tervik, tänane võit võib olla homme järsk kukkumine!

  8. Nii 1 aasta ago
    Reply

    Ainuke võimalus on päästa Eestimaad ebaõiglusest ja vaesusest kui kõik erakonnad ühinevad valitsuse moodustamisel ja jätavad välja reformierakonna.

  9. kurb inimene 1 aasta ago
    Reply

    parimad Eestimaa inimesed valisid keskerakondlasi ja ekrelasi. Kahju et meil selliseid inimesi väheks on jäänud kes meie rahva elujärje parandamisest hoolivad.Kõik meie hoolimatud ja üldse halvemad poliitikud on kogunenud reformierakonda. Mõned meie inimesed kardavad et meil võib ka sõda tulla ja reformierakondlased päästavad meid. Kuid kõik on vastupidi siis on just reformierakondlased süüdi oma vihavaenu õhutamisega, bideni ees pugemisega jne. Ainult et Biden appi ei tule sest Ukraina suhtes on tal oma huvid mängus. tema on peasüüdlane Ukraina tapatalgutes sest tema ässitas ja jagas surmarelvi ning ilma väljaspoolt tuleva sekkumiseta poleks ka sõda.

  10. Maie Urm 1 aasta ago
    Reply

    RE võitis 2 asjaolu tõttu: sõda ja Eesti sisene vaenlane EKRE. Valitsus peaks olema kogu rahva teenistuses.
    Huvitav, mida teha EKRE valijatega: ” küüditada” või mida? Mis siis teha ?

  11. Avo 1 aasta ago
    Reply

    EKRE valijad on sada korda etemad kui reformierakondlaste valijad. Ekrelased on ausad ja soovivad meie riigile head aga reformierakondlased ole mitte midagi head teinud. Nad on ebaõigkased ja pole midagi head teinud.ja

  12. enn 1 aasta ago
    Reply

    KESKERAKONDLASED JA EKRELASED ON PARIMAD JA NENDE VALIJAD KA.Kuidas küll reformierakondlased nii palju hääli said ilma töötulemusteta jääb küsimärgi alla. Aga ehk E-valimised aitasid ka uustulnukal hääli saada. Need nimetavad end liberaalideks ja küllap neist on reformierakndlastel kasu.

  13. Toomas 1 aasta ago
    Reply

    Nüüd tuli siis õnn eestlase õuele. Nautige orirahvas,see on teile paras.

  14. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Huvitav mida Ratas siis ütleb kui Kallasekajakas Jobude Kuningas Hussari nõudmisel kriminaalseks võõbatud Keskerakonnalt riikliku rahastuse ära võtab? Jobuhussar käis juba Karise kantooras kaeblemas.See paistab jobudepartei põhimure olevat.

    • ..... 1 aasta ago

      Hussari partei on KOV valimiste ajaks langenud :), sest Nursipalu tuleb ja muud ettepanekud ka ei huvita reformi.
      Pisut rahunege ja näete.

  15. Soo 1 aasta ago
    Reply

    Kaja Kallas pole õnnitlust ära teeninud sest ta pole midagi head teibud . Jube on mõelda et peame jälle taluma reformierakondlaste valitsust. See ei ole võimalik et meie rahvas valib neid kes on vaid halba teinud meie rahvale.eestimaa päästmisest ei tulnud midagi välja. Olen kindel et EKRE-l on õigus valede valimiste osas.

  16. Ah nii 1 aasta ago
    Reply

    Parim viimase aja valitsus oli siis kui keskerakondlased ja ekrelased töötasid koos. Siis tehti ära palju head sisepoliitikas ja parandati neid vigu mida olid teinud reformistlikud valitsused.Mul on tunne et meil elavad teisest rahvusest inimesed paljud ei käinudki valimas. Küllap välismaal elavatel eestlastel lasti ka valida. Ehk Ansip koos Ilvesega agiteerisid neid. Brüsselis tegeletakse sanktsioonide koostamisega vene rahva ahisyamiseks aga eks vaba aega ikka leidub. Vene intelligents on kõrgel tasemel . Õmmeks need sanktsioonid pole neile midagi halba teinud.Kurb et oleme jälle liidus. mingit kasu me sellest ei saa.

    • Uunold Heinoülovello 1 aasta ago

      Olen absoluutselt nõus, et Ratase teine valitsus oli heal tasemel ja tegi palju kasulikku Seda kummalisem, et Ratas selle ära lõpetas.
      Aga palju jäi seetõttu tegemata. See on paha.
      Üks, mille oleks pidanud tingimata ära tegema oli: e-valimiste audit ja siis nende valimiste saatmine ajaloo prügikasti.
      See oleks olnud ltehniliselt lihtne: teha samasugune punkt valimisseadusesse nagu Soomes s.t sõnaselgelt sätestada, et valimistel peab RIIK tagama hääletuse salajasuse.
      Kuna e-hääletusel riik seda kuidagi tagada ei saa (seda saab tagada üksnes valimisjaoskondades koos KOV-ga)siis oleks tulnud lõpetada ka kodus ja kusiganes hääletamise võimalus.
      Meie valimisseaduses on hääletamise salajasus reguleeritud väga formaalselt ja üldsõnaliselt:
      § 1. Valimissüsteemi alused
      (2) Riigikogu liikmete valimised on vabad, üldised, ühetaolised ja otsesed. Hääletamine on salajane.
      §35. Hääletamiskabiin
      (1) Hääletamiskabiin peab võimaldama salajast hääletamist.
      Kui valimisjaoskonnas on võimalik seadusest kinnipidamist tagada ja kontrollida siis e-hääletamise puhul see ei ole kuidagimoodi võimalik riiklikult tagada. See on ÜKS ja väga fundamentaalne põhjus miks kusagil mujal arenenud demokraatiaga riikides sellist süsteemi ei rakendata. Valimiste salajasus(mis on meie põhiseaduses sätestatud vabaduste vundament)on üks demokraatia alusväärtusi.
      Meil on põhimõtteliselt võimalik teha seaduse mõttest mööda vaadates hääletamisekolhoose, hääli suvaliselt kokku osta, hääletajaid mõjutada jne jne. see on meie põhiseaduse vaimuga räiges disharmoonias.
      Minu jaoks ei ole isiklikult mitte ükski valitsus- mis on e-hääletamisega “reostatud” legitiimne. Karmilt väljendudes on e-valimiste tulemustele tuginevad valitsused minu silmis võimu usurpeerinud.
      Ratas ärgu hädaldagu sest kesse tegi?-Ise tegi. Võiks teha omad järeldused ja : edasi koos seltsimeeste Seedri ning Helmega barrikaadidele vigu parandama. Ass!

  17. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    E-valimised oleks pidanud ära kaotama see on kindel. Siis ehk oleksime saanud uuesti parima valitsuse aga kahjuks Seeder pole kuulsus Isamaa erakonna esimee. Aga oli hea valitsus kus olid Ratas, Helme ja Seeder.Paistab et inimesed ei osanud seda hinnata valides reformierakondlasi. Ratas oli sunnitud selle koosluse lahutama ja ühinema reformierakonnaga kuna reformierakonna valesüüdistused jõudsid temani. Nende lennisüüdistus oli korruptsioon, vist kõige kergem välja mõelda. Süüdistati ka Tallinna linnapeas. Neil aga polnud sellest aimugi ja hiljem selguski et neil polnud mingut süüd.Aga arvan et Ratasel oli valida kas Edgar Savisaare saatus või edasine töö poliitikina.Mitmeid poliitikuid on enne seda valesüüdistustega kõrvale lükatud et nad ei segaks reformierakondlasi teel võimule.Peavoolumeedia on alati töötanud reformierakonna heaks.

  18. mnjah 1 aasta ago
    Reply

    Eks nüüd on sisekaemuse aeg. Ehk 4 aasta pärast on sõda Ukrainas läbi, mis mõjutas nende valimiste tulemust kardinaalselt. Ja nagu sm Peterson ütles, siis tema lihtsalt korjas vedelevad hääled ülesse. Aga mitte ainult see pole peamine põhjus, praegu lõpetav valitsus ja selle otsused on peamine põhjus, miks Keski valijad kas ei tulnud välja või hääletasid teisiti. RE ja Isamaa ei soovinudki venelaste hääli, aga nad tegid kõik selleks et ka teie neid ei saaks. Ega ma oskagi öelda, mida võinuks teisiti teha, aeg oli halb ja ega see paremaks enam lähe kunagi. Iga korraga läheb kõik võikamaks, valed suuremaks ja välistamised samuti. Aga ühest ma ei hakka küll kunagi aru saama, miks erakonnad ise ei ole suutelised sirgeseljaliselt hoidma ühte kindlat joont. Ikka ronitakse iga hinna eest koalitsiooni, et äkki siis saab midagi ära tehtud, aga samal ajal lastakse suuremal koalitsioonipartneril teha palju hullemaid asju. Kas see kõik ikka väärib küünlaid. Võtaks selgemad sihid ja hoiakud ja peaks neist kinni ka ja ei läheks esimese sõrmenipsu peale kohe koalitsiooni. Las nad seal nüüd valitsevad, sest neil on selleks väga keeruline aeg, lisaks tuleb neil nüüd ise tegeleda ka Ida-Virumaa venelastega, kes ärritati teadlikult enne valimisi ülesse. See kõik töötas. Mina ei usu et seegi Valitsus 2 aastat vastu peab, aga loodan väga et Keskerakond ja ka Isamaa ei lähe enam Kallast päästma. Kahju ainult sellest et kannatab suurem enamus rahvast, vaesumine jätkub ja püksirihma ei saa lõpmatuseni pingutada ja ei usu ka seda et rahvas on nõus veel 2023 aastal kartulikoori sööma, ennustan suurt pahameele lainet.

  19. tegelikkus 1 aasta ago
    Reply

    Vaatame, kuidas reform oma lubadusi täitma hakkab. Võrklaev kiidab – läbirääkimiste laguseks püüame selgeks teha riigi rahakoti võimalused – ?! Kuidas need siis nüüd äkki reformi meelest muutusid ? Alles 1 nädal tagasi enne valimisi , olid lubadused ja raha küll ?
    Peale valimisi, stuudios väitis Kallas: saime eelmise(!) valitsuse august välja peaaegu aga siis tuli sõda koos pandeemiaga. Enne seda , pool aastat tagasi ütles- me oleme pandeemiast väljas ja 2 nädalat tagasi – meil on liigselt haisema minevaid pandeemia doose , raha selle all ja tuleb veel juurde …..
    Nüüd on, miljard, puudu?

    Veel üks vale – kui reform eelmine kord sai ka valitsuse moodustamise õiguse – ütles Siim Kallas : nüüd las tütar tegeleb , ma jään kõrvale. Ometi kükitas Toompeal mingis Eurotoas. Vahepeal Viimsis sudis, ja nüüd Riigikogusse. Polegi enam tervis kehva ….. Järgmine värk on Siimul – saada presidendiks ?! Kui Kaja suudab valitsuse pidada koos , siis see võimalus tekibki – seaduse muudatus: rahvas valib presidendi ….. Mis edasi saab – Pätsu aegne diktatuur. Siis saame ka teada, kes oli see mees – kes pidi Kremli meelseks riigijuhiks saama , millest siiani on vaid kuulujutt vaikusest – pangatehingute tegija…..

  20. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Ma arvan, et Ke praegune juhatus on olnud ebaprofessionaalne.
    Nad ei ole aru saanud , et partei on rühmitus, mille liikmed kavatsevad ühiselt tegutseda konkurentsivõitluses eelkõige poliitilise võimu pärast. Ja kui võim on millalgi käes-siis tuleb sellest kinni hoides ilma häbenemata olema paendlik-fleksibiilne, raudsete hammaste ja tagumikuga ja võitlema viimse veretilgani(aga mitte ilmtingimata oma programmiliste või maailmavaateliste põhimõtete pärast).
    Kui see poleks nii, oleks ju võimatu, et erinevad parteid võtavad omaks täpselt või peaaegu täpselt samasuguseid programme. Ometi teab igaüks, et seda tuleb ette. ja võimu külge klammerdumise elavaks eeskujuks on ju kõik teised: Re, Isamaa ja Sotsid-(kes on võimu nimel piltlikult väljendudes ka oma vana ema seksiorjaks müüma- rääkimata siis programmi modimisest-mudimisest)Põhimõtteid vahetatakse nagu trussikuid(mis nii sageli ka-ka-seks saavad)
    Partei- ja aparaadipoliitikud on lihtsalt reaktsiooniks asjaolule, et valijate mass
    pole võimeline tegutsema muud moodi kui kiini jooksev kari, ning nad kujutavad endast katset reguleerida poliitilist konkurentsi sarnaselt vastavatele praktikatele kaubandusühingutes..
    Hanimägi oli s.tt KE müügimees. Ratas oli s.tt erakonna boss. S.taks muutus ta siis kui hakkas boss Helme eest vabandama. Tantsusaade oli juba naeruväärsuse kvintessents.
    Partei juhtimise ja partei reklaamimise psühhotehnikad, loosungid ja marsiviisid ei ole aksessuaarid. Nad on poliitika põhiolemus. Seda on ka poliitiline boss. Ta peab olema tõsiseltvõetav mitte mängima klouni. Esimene asi: pange Kõlvart bossiks(ta on tõestanud et tema on Boss of Bosses)ning L.Laats, T.Kiik ja J.Karilaid aseesimeesteks ning leidke omale üks korralik loosung.
    p.s. erakonna hümni (või tunnusmeloodia ?)võiksite ka ümber vahetada -see on muusikaliselt kui ka tekstiliselt üsna vaimuvaene.

  21. Oi 1 aasta ago
    Reply

    Oi aegu ammuseid. Aga nüüd on mulle hakanud meeldima ekrelased kes julgevad tõtt öelda. Aga loodame et reformieramonna tagatuba jälle tööle ei hakka ja valesüüdistusi välja mõtlema nagu seda tehti selleks et keskerakondlasi kõrvale lükata teelt võimule. ei saa olla õige et reformierakond sai nii palju hääli. Kas tõesti meie rahvas ei taha inimväärset elu. Ka pole v’imalik et uustulnuk sai palju hääli sama palju kui Eestimaa parim erakond Keskerarkond.Ei saa aru mille eest said hääli sotsid ja isamaalased nad pole ju midagi teinud meie rahva heaks. Refornierakondlased lubasud küll nüüd üht-teist aga kuidas nad seda täidavad kui raha selleks pole.me ei saa teisi riike aidata sest vajame ise abi. Meie abi Ukrainale on nagu tilk ookeani põhja aga ostetud ja sinna saadetud relvad tapavad vaid mõne inimese. Kui reövi ei saadaks mõned riigid Bideni juhtimisel poleks ka verevalamist.

  22. Sedas 1 aasta ago
    Reply

    Keskerakommas on palju tublisid poliitikuid ja parimarest parimad on Laate, Kiik, Karilaid, Kõlvart ning on palju teisigi aga reformierakondlaste seast ei oska ma ühtegi hoolivat ja head poliitikut leida.

  23. põhjus nr1 1 aasta ago
    Reply

    narri põldu üks kord ja põld narrib sind 7 krda vastu. vanem põlvkond on see põld, kes võimaldas teil võimu juurde pürgijatel elus püsida ja koolis käia.

  24. vanamemm 1 aasta ago
    Reply

    Nii, et valimistulemus tegi Jürikese jälle pehmeks kui vaha. Lootus jääb. et ehk siiski kutsub mõisapreilna tallipoisi parketile. No kui meeldivate partneritega miski ebaõnnestub, siis on Jüril jälle palav soov masohistlikult peksa saada ja kui miski ei meeldi, siis ka ukse taha saadetuna haavu lakkuda. Kaja kuulutas su sind ju lausa ohuks, aga ikka oled valmis koogutama. Nüüd oled siis ühinenud “ekretiinide” peksmise kamandoga, lase käia. Meie oleme teisest puust, need madalat maatõugu, kanged, julged ja meid ei murra. Ja küsin veelkord—-kui venelane ühel päeval, ette teatamata tuleks sadade kaatritega üle Peipsi, siis millega hr. Herem vastaks—kahe piirivalve kaatri, kahe Nato lennuki, ühe “Kõu” suurtüki, mis tuleb kohale alles vedada….aga süüdistad EKRE, t, kes julges Heremit kritiseerida. Või kui lastakse Tallinna peale hulgim rakette—millega me vastame, millega ennast kaitseme, kuhu jookseme varju?????

  25. robert 1 aasta ago
    Reply

    Kulla kesiklased keda ma hulk aastaid valisin Kas te olete pimedad et mitte näha kui vilets on teie esimees Püksid teevad püüli ja tuul puhub pikali aga ikka veel silitaks Kajakese kätt Samas sõimate EKRE t kes on ainukesena jäänud eestluse kaitsjaks Eks nüüd hakkate jeestidvesti tagatulesid nautima nagu ma juba ammu kommentaaris ennustasin Milline allakäik eesti kangeimast erakonnast paraski valvuriks Aga allakäik algas ju Savisaare ideede reetmisega kui vallandati Kesknädala andekas toimetaja ja mikromees lukksepp lukkusid vahetas On aeg maha istuda ja omavahel sotid selgeks teha Reeturid minema peksta ja eestlust kaitsma hakata

  26. tosedas ja uunold 1 aasta ago
    Reply

    Kadri Simsonit ei tohi unustada kui juba uut valitsust koostate,Sots. ministriks võo bossiks,

  27. Varitegevus 1 aasta ago
    Reply

    Järjekordselt selguvad tõed hiljem: Hussar ütleb, et teadis Lehtme käest Ukraina toetamise loost…. Miks oli seda vaja varjata enne valimisi kui kõik pole nii ?
    Kallas – alustab jälle , jätkates reformi varem aetud jama- vihakõned … Tekitab probleemi kunstlikult, millise varjus on hea kõike tõlgendada. Eesti keeles on olemas – roppused, ähvardamine, solvamine või valesüüdistuse esitamine. Pole olemas vihakõne. See väljend on tekitatud ja põhiliselt see häda puudutab hullusid FB ja Instas, pläravaid. Riigi ametites töötavad lõpetagu see pläramine ja tehku oma tööd. Kui riigiametnikel on midagi ametlikult öelda (kodus säutsugu õlut juues), on kõikjal kommunikatsiooni osak. , töötajad ja need avaldagu ametlikud teadeanded. Praegu on ametnikud nagu mulisemise masinad kires.
    Kartelli küsimus – loomulikult eksisteerib aga seda on võimatu kinnitada kui Konkurentsiamet kinnitab hinnad , nt. elektrihind – kehtestati lagi universaalteenusel kuid börsihinna langetajad kambaga(enne tõstsid) , Tarbijakaitse pole algatanud mingit suunist – et universaalteenuse hinnalagi ei saa olla kõrgem keskmisest börsihinnast. Teiseks, konkurentsiameti kaudu hakati kütma üles Võrguteenust jm. lisaridadel , leiutati krt. maks ja A maks – muutuvatena , st. vajadusel lisame juurde. Aga tegelikkuses öeldi, et see lisa peab tagama lihtsalt mittekasutajal valmiduse. Kuidas siis valmiduse hind aina muutub kõrgemaks?
    See on sama lugu nagu selgus, et maanteede ehituseks raha pole, aktsiis tõusis ja teiseks asfalti tuleb panna 3 kihti , pandud on 2 ja 7 aasta jooksul peab lisanduma 3 kiht – nüüd on raha kadunud (jaotatud :)). Kohe alustab oma jutlust – kaotada ÜT tasuta, maamaks suurendada ja kõigile kehtestada, jne. , kiidetakse nö. puuduva 1 miljardi osas – olgu majad 2033 a. D grupis , siis saaks rahapuistes sogada ja inimesed võlgades ning A koogutab ka kaasa, järgmisena ehitagu elektrilaadimisi KÜ – kohe , 2035 on ainult elektriautod… Toita Kredex it läbi Eurorahastuse ja lisaks võõrpankadele toota kasumeid. Tegelik kodaniku kokkuhoid on m2 kohta kütteperioodil on 10 senti , aga laenumakse oleks 12 kuud ja vähemalt 15 aastat 2,50….3,00 eur /m2. Keegi ei suuda selgeks-ei taha teha !, et meie kliima – Leedu-Läti-Eesti-Soome piirkonnas on erinev Euroopast ja Baltikumi paneelelamute kestvusaega ei ole osanud keegi arvutada , lisaks on TTÜ tunnustatud professor konverentsil öelnud : hoonete soojustamisega peab olema ettevaatlik, sest siduskohad(majaehituskombinaadi paneelidega) ei pruugi koormusele pidada – nende kvaliteet võib olla erinev ja tugevusarvutus väljaspoole vajumisest(hulgim elamutes on tehtud sisemisi krt.planeeringute ümberehitusi- erastamise ajal loata ja hiljem suvaliste KOV arhitektide poolt). On kukkunud tarindeid alla. Peatage hullus ja vabamüürlaste rahapesu.
    Kujutage ette, palju saaks uusi elamuid teatud piirkondades munitsipaalidena ehitada – 1 miljardi eest ! , pole krt. päästjatele, politseile , õpetajatele jne.
    Viimastes ridades peegelduv ei ole mitte riigiametnike vihakõne enam oma rahva vastu , vaid lausa orjastamine võlgadesse , tigedus oma kodanike vastu- kel lihtsalt 700.- eur ei piisa elamiseks niigi.

  28. eelmisele 1 aasta ago
    Reply

    KUST SA SEE 700.-euri ELAMISEKS. MA SAAN NÜÜD 460.-eur JA PEAN HAKKAMA MAKSMA RENOVEERIMISI!!!
    EGA KÕTE JA MUUD KULUD ODAVAMAKS EI LÄHE -KALLIMAKS IKKE.
    SIIS PEAB MAKSMA OMAOSALUSE VÕLGA JA KOMMUNAALE J KÕTET.JA KES VANAINIMESELE VÕLGI ANNB? 10 a, EI USU ET ANNAVAD. 20 a. EI ANNA ISEGI LIIGKASUVÕTJA!
    800 euri-1000 ON MAKSI;IM, VÕTAD SA SELLE, MAKSAD PENSIONIST OMA 100 euri KUUS + KOMMUNAALID, KÜTE! KUSKOHAST NEED RAHAD TULEVAD ??!!! RENOV.KULUD ON KORTERI PEALE 25000. 30 a. ÄRA JAOTADA ON NOORTELE EHK KUIDAGI TALUTAV, KUI VÕLAORJUS ÜLDSE TALUTAV SAAB OLLA.
    PRAEGU KOMMUNAALID 70.- ÜHE TOA KÜTMINE AINULT PÄEVAL 150.-. 70+150=220 euri 460-220 =240 euri
    Rohud ka. LiISAME RENOVEERIMISE KULUD 100-150-200 = JÄRELE EI JÄÄ ÜLDSE MISKIT.
    KAS MINGIT MUUD VIISAKAMAT HÄVITAMISVIISI EI LEIA ???
    NO JA MAAMAKS K VEEL PANGE PEALE. EGAS ME EUROOPAS POLE KUS PENSIONID 2.3 KORDA SUUREMAD JA TEENUSED OLEMAS. NÄIT. INGLISMAAL ON ABISTATUD ELAMISE TEENUS st. KODU TULLAKSE IGA PÄEV !!! JA TEHAKSE TOIT JA KORISTATAKSE ! JA KUI NÄHAKSE, ET MILLESKI RASKUSTES, NÄIT. VOODIPESU VÕI mÖÖBLIT jms. KARDINAID POLE, SAAVAD TOETUST, TUUAKSE KOHALE, PANNAKSE ÜLES. VÄIKESE LISATASU EEST JALITATAKSE KOERA JA SÕIDUTATAKSE SIND KUHU TAHAD. MEIL??????
    EI SAA HINGE KÄTTE KUIDAGI?
    EI JILGE EUROOPALE ÖELDA, ET MEIE HARTAGA EI ÜHINE TÄIESTI JA MEL PENSID NII PISKUD, ET SELLEGA RENOVEERIDA EI SAA.
    KUI ROHEENERGIA TULEB, MÕTLETE; ET SEE ODAV ON? EESTLASED RIISUVAD ÜKSTEISE NAHA. jt. KOHALIKUD AITAVAD.
    KUIDAS MA SEDA OMA DEMOKRAATIAT MÜÜD TEOSTADA SAAN? KESKNÄDALAS KOMMENTEERIDES?
    VALITSUSED JA MINIST. TULEVAD JA LÄHEVAD AGA KEEGI EI KUULA JU EGA TAHAGI TEADA. HOITAKSE EEMALE PROBLEEMIDEST KUI INIMESTEST – IKKA ISEENESE “TARKUSEST” NEED OTSUSED TULEVAD…

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.