Jüri Ratas: valitsuskoalitsioon soovib ametisse läbi suurte valede

Jüri Ratas

Keskerakonna esimehe ja riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnul soovib Reformierakonna poolt juhitav valitsuskoalitsioon astuda ametisse läbi suurte valede, mistõttu Keskerakond loodavat valitsust ei toeta.

„Keskerakond ei toeta loodavat Kaja Kallase valitsust. Põhjus on sisus, mis on ehitatud valedele,” kirjutas Ratas sotsiaalmeedias. „Enne valimisi ei olnud debatti maksutõusude osas. Käibe- ja tulumaksu tõus lööb valusalt meie kõigi ostujõudu toidukaupluses, turul, bensiinijaamas ja ühistranspordi kasutamisel,” märkis Ratas.

„Kaotatakse ära tasuta ühistransport, mida inimesed vajavad eriti just täna, mil elukallidus on kõvasti tõusnud. Turismisektor saab kõva löögi läbi soodsa käibemaksumäära ära kaotamise. Sama soovis Reformierakond juba 2016. aastal, aga siis suutsime koos Isamaa ja SDE-ga sellele pidurit tõmmata,” meenutas Ratas. „Nüüd on see löök sektorile veel rängem.”

Ratase sõnul on täiesti vale, et vähendatakse solidaarset tervishoidu ja tõstetakse erameditsiini osakaalu. „Lubatud erakorralisi pensionitõuse ei tule, need asenduvad hoopis 2 protsendi käibemaksu tõusuga. Väheneb tasuta kõrghariduse osakaal,” lisas Ratas.

3 kommentaari
 1. Eve 1 aasta ago
  Reply

  Valitsus on muidugi vilets. Seal polegi kedagi kelle eest oleks võinud hääletada. Aga näe met hääli nad said ja küllaltki palju.Kolm satelliiti on ka kes hakkavad täitma kõike mida reformieramond ütleb peaasi et saab võimul olla ja nende tegevus piirdub arvatavasti käe tõstmisega. mis puutub meditsiini siis juba Ansip kaotas ära ravisaamise väimaluse kohapeal sulgedes haiglaid ja üldse meditsiiniasutusi.Kas tõesti valijad ei saa aru et nad valisid valesid inimesi. reformierakondlased pole kunagi oma lubadusi täitnud. Ansip lubas meid viia 5-e edukama riigi hulka aga viis 5-e viletsama riigi hulka ja üldse tema valitsemise ajal veeres kõik allamäge ja mitte nidagi positiivset ei tehtud.kulla valijad miks te nii õelad olete ja ei taha et meie riigis oleks inimestel hea elada.

 2. Nojah 1 aasta ago
  Reply

  Ega reformierakond pole ainuke süüdlane et meil tuleb kehv elu. Süüdlased on veel nendega liitujad peaasi et võimule saab ja valijad.Aga ehk ka E-valimine sest teistes riikides seda ei kasutada kuna seda kontrollida ei saa.

 3. Juuri Lasnamjae 1 aasta ago
  Reply

  Juuri pjaeks tjegema rohkem kakljemise trjenni, siis saaks ta ehk Kilvardist kah jagu.
  A Juuri meil ainult tantsib. Nii ei saa ju parteid juhtida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.