Keskerakond alustab pikettidega maksutõusude vastu

Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix

Eesti Keskerakond alustab pikettidega Stenbocki maja ees igal neljapäeval kell 11.30-12.30, et seista vastu Reformierakonna juhitava valitsuse kavandatavatele maksutõusudele. Pikettidesari kulmineerub mai keskel Tallinnas toimuva suure meeleavaldusega.

“Ametisse on astunud valitsus, mis tahab endaga kaasa tuua enneolematud maksutõusud, millest enne valimisi ei räägitud sõnagi,” ütleb Keskerakonna esimees Jüri Ratas. “Käibemaksutõus, tulumaksutõus, täiendava maksuvabastuse kaotamine peredele, majutusasutuste käibemaksu tõus 140%, automaks ning veel teadmata hulk mõtteid vähendavad meie inimeste ja ettevõtete toimetulekut. Täna peame üheskoos ütlema selgelt: “Ei valedele, ei Reformierakonna maksutõusudele!”

Jüri Ratase sõnul kavatseb Reformierakond maksutõuse ja maksuerisuste kaotamist puudutavad seaduseelnõud juba enne suve kiirkorras vastu võtta. “Niivõrd ulatuslikud maksutõusud ja maksuerisuste kaotamine vajavad põhjalikku analüüsi ja osapoolt kaasamist, kuid plaanitavat menetlustempot hinnates ei ole koalitsioonil seda kavatsust,” märgib Jüri Ratas. “Ametist lahkunud rahandusminister Annely Akkermann on avalikult tunnistanud, et eelmine valitsus tekitas riigieelarvesse täiesti teadlikult 1,3-miljardilise defitsiidi. Keskerakond ei saa pealt vaadata, kuidas maksumuudatuste tõttu kannatavad eelkõige madalapalgalised ja keskklassi kuuluvad inimesed.”

1 Kommentaar
  1. Tõnis Keldsar 1 aasta ago
    Reply

    Rattal pirukas hammaste vahelt libisemas. Nüüd siis jälle meie eest seisja. Kaabakas ja reetur ei muutu kunagi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.