Ratas: peretoetuste indekseemise kaotamine pärsib sündimust

Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix

Keskerakonna esimees Jüri Ratas leiab, et riigikogus kolmapäeval vastu võetud perehüvitiste seaduse muudatused, sealhulgas peretoetuste indekseerimise kaotamine, pärsivad sündimust.

“Praegune majanduslik olukord ei soosi laste saamist vaid paljud pered lükkavad laste saamist edasi – kui eelmine aasta seisime silmitsi sajandi madalaima sündimusega, siis ei ole põhjust arvata, et sel aastal pöördub see kasvule. Laste saamine on aastakümnete pikkune vastutus, mistõttu on valitsuse samm kaotada peretoetuste indekseerimine lühinägelik, sest see pärsib sündimust toetavat mõju,” kirjutas Jüri Ratas oma Facebooki kontol.

“Esmakordselt Eesti taasiseseisvunud riigi ajaloos kavatses valitsusliit kärpida lastega perede arvelt, seda olukorras, kus Eesti majandus on languses ja oleme Euroopas esirinnas valitsevate hinnatõusude poolest,” lisas Ratas.

Riik ei tohi tema sõnul käituda laste ja perede suhtes sõnamurdlikult, et tõsta enne valimisi toetuseid ja kohe pärast valimisi neid kärpida. “See ei ole vastuvõetav poliitiline kultuur ning peretoetuste kärpimisele valimistel mandaati ei küsitud. Lasterikaste perede usaldust on kurjasti ära kasutatud ja ma usun, et paljud pered tunnevad täna suurt pettumust, sest neile on tekitatud ebakindlust tuleviku ees,” märkis Ratas.

5 kommentaari
 1. jüst 2 nädalat ago
  Reply

  peavadki pärssima. kvaliteet ja kvantiteet on 2 ise asja.

 2. Nii 2 nädalat ago
  Reply

  inimesed ju teavad et Reformierakond oma lubadusi eu t
  ida, aga ikka valivad neid. Mis küll meie inimesrel viga on.

 3. Nojah 2 nädalat ago
  Reply

  olen alati keskerakondlasi valinud ja leileian et Ratas oli tubli peaminister ja tegi palju head sisepoliitikas. Aga ma ei mõista miks ta sõidab müüda maailma ringi ja vestleb ehkki sellest ei muutu maailas midagi aga meile võib häda kaela tuua küll. Ta on ju tark inimesne aga miks ta ei taha aru saada et et sõda poleks kui väljaspoolt poleks ässitatud ja poleks Zelenskile relvi antud oleks kõik samaks jäänud . Zelenski laseb oma inimesi tappa bidenil on vaja gaasimaardlat sest ta pojal on Ukrainas aktsiaselts.Biden kasutab seda sõda ka Venemaa nõrgestamiseks. USA on lasknud mitmeid riike pommitada aga Venemaad nii kergesti ta pikali ei löö sest saab ise vastulöögi. Ja eks Krimmist oleks Bidenil kergem biorelvi väla saata. Alguses lasi ju Biden Venemaad ümbritseda natolastest. see oli ju selge ässitamine. Sõda poleks kui Ukrainas oeks normaalne presidenu ja USA-s tegeletaks oma probleemidega.

 4. Jurakas 2 nädalat ago
  Reply

  Wikileaksis oli üleval USA Eesti saatkonna memo:
  “Eesti rahvas tuleb asendada pagulastega. Soovitavalt Aafrikast ja Lähis-Idast tulnutega.”
  Ning USA käpikud-libarastid praeguses valitsuses tegelevad ju selle lombitaguse käsu ellu viimisega!
  Lisaks seletab see veel nii mõndagi, mis praegu sünnib.

 5. to jurakas mis sellest 2 nädalat ago
  Reply

  On seda rahvast veel üldse alles praegu tema vanas headuses?Mõtlen selle all neid üksikuid taate ja mõnda memme, ka oma vanemaid, kel oli inteelekti ja intelligentsust, hoolimata koois käidud aastatele teadmisi, kultuuri, tohutut lugemust, süvitsimõtlemise võimet. Nendega oli mul au ja heameel kohtuda oma nooruses. Kus on nad nüüd? Pealiskaudne p…sandus sõnades, mõtteid pole ollagi, huvi pole, sõnavara ja lugemus puudub-mõtlemisvõime, tunnetusvõime ,ainult arvatavate vajaduste täitmise ajurakud veel töös Kehkendajad.
  .

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.