Endised kesknoorte juhid toetavad järgmise erakonna esimehena Tanel Kiike

Eesti Keskerakonnal ja selle liikmetel seisab septembri alguses ees tähtis valik. Valik, millega ei saa erakond ainult uut esimeest ja juhatust, vaid millega pannakse paika Keskerakonna pikaajaline tulevik.

Iga erakonna siht peab olema lüüa kaasa Eesti poliitika kõrgliigas, juhtida otsustusprotsesse ning viia riigi tasemel ellu poliitikat, mida nende valijad neilt ootavad. Viimased uudised ja otsused valitsustasandilt näitavad selgelt vajadust keskerakondliku poliitika järgi, mis hoolitseb ka ühiskonna kõige haavatavamate gruppide eest ning ei unusta piirkondi pealinnast kaugemal.

2023. aasta Riigikogu valimised olid erakonna jaoks tagasilöök, millest tuleb järeldusi teha. Sellises olukorras on erakonnasisene debatt ning meie senise poliitika ja sõnumite läbimõtlemine ülimalt vajalik. Peame kollektiivselt otsustama, kuidas soovime minna edasi ja kellel on selle visiooni täitmiseks parimad võimalusel ning oskused.

Debatt tulevase juhi üle on normaalne igas demokraatlikus erakonnas. Ning on ainult loomulik, et selleks on mitmeid kandidaate. On aga tähtis leida selle valiku seast parim inimene. Eesti Keskerakonna esimehel peab alati olema peaministri potentsiaali ja ambitsiooni. Võimekust kõnetada erinevast vanusest inimesi, eri ühiskonnagruppides ja seda üle kogu Eesti.

Eelmainitut arvesse võttes toetavad siinkirjutajad erakonna tulevase esimehena Tanel Kiike. Tanel on tõestanud ennast mitmekordse ministrina, kelle ametiaega jääb meie põlvkonna suurima tervishoiukriisi lahendamine. Erakonna aseesimehe ja Riigikogu fraktsiooni esimehena on ta näidanud end inimesi ühendava juhina, kellel on sisu, et uuendada Keskerakonda ja viia meid taas Eesti poliitika juhtivaks jõuks. Ta on seisnud erakonna väärtuste eest ligikaudu 15 aastat, kasvades välja Keskerakonna noortekogust ja jõudnud Eesti poliitika kõige teravamasse tippu.

Selleks, et Keskerakonnal oleks pikaajalist tulevikku, peab erakond kõnetama lisaks senistele valijatele ka uusi toetajaid. Tanelil ja tema meeskonnal on see potentsiaal olemas. Just seetõttu kutsume erakonnakaaslasi üles toetama erakorralisel kongressil uue esimehena Tanel Kiike!

 

Alina Ader

Keskerakonna Noortekogu esimees 2016-2017

Kea Kohv

Keskerakonna Noortekogu esimees 2019-2020

Jaan Männik

Keskerakonna Noortekogu esimees 2018-2019

Tõnis Mölder

Keskerakonna Noortekogu esimees 2013-2015

4 kommentaari
  1. Eve 1 aasta ago
    Reply

    KÕIGE PAREMINI SOBIB KESKERAKONNA ESIMEHEKS JA SEEJÄREL PEAMINISTRIKS JAANUS KARILAUD. Sobiks ka väga hästi Lauri Laats.

  2. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    Peaasi et esumees ei poe bideni ja EL-ees. peaasi et ei sekku üldse teiste riikide siseasjadesse kuna see on vaid aja ja raha raiskamine ja nagunii meist ei olene midagi.Esimeheks tuleks valida inimene kes tahab ja oskab hoolitseda eestimaalaste heaolu eest ja on populaarne meie inimeste seas. Karilaid sobiks hösti Keskerakonna esimeheks paremini kui Kiik.

    • Kutser 1 aasta ago

      Kas sa, venelane, ei tea, et Eesti keeles pole sõnu “esumees” ega “hösti”. Aga muidu on teie kesikute kaklemist palju lõbusam vaadata kui suvalist Monthy pythoni sketsi.

  3. Jane 1 aasta ago
    Reply

    Ma arvan et kõigi aegade parim erakonnajuht kelleks on Savisaar oleks soovitanud kedagi teist. Aga praegu oleks võinud olla mitu kandidaati keda valida. Kiik on muodugi tubli poliitik aga kui palju tal rahva seas toetajaid on ma ei tea. Arvan et mõnel teisel oleks rohkem. Ratas kaotas toetajaid tänu oma ebameeldivale välispoliitikale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.