Aleksei Jevgrafov kirjas peaministrile: kas soojuse piirihinna 84% tõus Narvas on õigustatud?

Narva Elektrijaamad. Foto TOOMAS HUIK/SCANPIX

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja endine Narva linnapea Aleksei Jevgrafov saatis peaminister Kaja Kallasele kirjaliku küsimuse, kus ta uurib soojuse piirhinna järsu tõusu tagamaade ja riigi võimaliku toetuse kohta kohalikele elanikele ning ettevõtjatele.

“Olen tõsiselt mures, sest 84-protsendiline soojuse hinnatõus ei ole Narva linnaelanikele taskukohane ning mõjutab oluliselt kohalike inimeste elukvaliteeti,” märgib Jevgrafov. “Narva linna elanike sissetulek on üks madalamaid Eestis ja lisanduvad kulutused sunnivad valima, kas osta leiba või maksta hiigelsuuri kommunaalarveid. Viimaste aastate energiakandjate suur hinnatõus on avaldanud negatiivset mõju Narva ettevõtjate tegevusele ja käesolev hinnatõus toob kindlasti kaasa tööpuuduse kasvu. Selge on see, et riigi abita Narva linn ja elanikud hakkama ei saa.”

AS Narva Soojusvõrk teavitas, et alates 1. septembrist on soojuse uus müügihind 73,35 €/MWh (praegu 39,83 €/MWh) ning seoses sellega palub Ida-Virumaalt valitud saadik peaministril vastata kolmele küsimusele:

  1. Kas Teie arvates on õigustatud soojuse piirhinna tõus 84% võrra?
  2. Kas riik on valmis Narva linnale, linna ettevõtjatele ja linna elanikele appi tulema, et sotsiaalkatastroofi vältida? Mil viisil?
  3. Kas “õiglane üleminek” on tõesti õiglane või pigem muudab inimeste elu raskemaks?
3 kommentaari
  1. Red Label 1 aasta ago
    Reply

    Äkki adresseerida sama küsimuse meie energiavolinikule, kes siin samas lehes on sellise eneseimetlajast üllitise kirja pannud. Aga ilmselt see oli copy mõnest Brežnevi ettekandest.

  2. etskae 1 aasta ago
    Reply

    ei teadnudki, et Eestis millelgi piirihind on ,st.et riik kontrollib midagi liberaalses tutumajanduses. Et selline asi on IN.

  3. Kõik 1 aasta ago
    Reply

    mida teeb Kaja, on ette õige! Harjuge sellega.
    Narvakad ongi seni saanud altkäemaksu, et oldaks rahul ja vait.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.