Mihhail Kõlvart: koalitsiooni poolt probleemide eitamine sunnib alustama allkirjade kogumist ja lootma jõuluimele

Eesti Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvarti sõnul näitavad nädalavahetusel toimunud Reformierakonna ja Eesti 200 üldkogud, aga ka eelnõude usaldushääletusega sidumised seda, et muutusi valitsuse poliitikas tulemas ei ole. Seetõttu hakkab Keskerakond Kaja Kallase lahkumiseks allkirju koguma ning lisaks võimaldab saata jõulukirja peaministrile.

Kõlvart ütles, et nädalavahetuse sõnumites keskendusid koalitsioonipartnerid eelkõige oma tegude põhjendamisele, mitte vigade tunnistamisele. “Valitsus on sidunud seitse eelnõu usaldushääletusega ja teeb seda tõenäoliselt veel. Keskerakond ei usalda tänast valitsust ja peaministrit, kuid võib päris kindel olla, et koalitsioon hoiab vaatamata kõigele kokku ning muutusi tulemas ei ole,” tõdes ta.

Kuna parlamendist muutused alguse ei saa, alustab Keskerakond kampaaniaga “Kaja, lahku koos maksutõusudega!” Kõlvarti sõnul soovitakse jõulukirjade ja petitsiooniga märku anda, et valitsuse nii-öelda tuima panemine kõigile siiski ei sobi. “Jõulud on soovide aeg ja aeg, mil imesid juhtub. Kutsume kõiki Eestimaa inimesi, kes ei toeta lühinägelikku, valelikku ja majanduskeskkonda halvendavat poliitikat, meie algatusega liituma,” lausus Kõlvart.

Keskerakonna esimees tõi välja, et peaminister on kaotanud rahva usalduse ja ligi 70 protsenti inimestest soovib, et Kaja Kallas oma ameti maha paneks. “Eesti majandus on langenud seitse kvartalit järjest, kuid keskendutakse automaksule ja teiste maksutõusude läbisurumisele, jõukamatele suunatud maksureformile ja inimeste toimetuleku vähendamisele. Lisaks ei ole peaminister oma väljaütlemistes olnud väärikas ja tasakaalukas, suheldes opositsiooni, õpetajate või isegi presidendiga. Põhjuse anda oma allkiri või saata jõulusoov, peaks igaüks leidma,” ütles Kõlvart.

Kollektiivsele pöördumisele saab alates neljapäevast allkirja anda portaalis rahvaalgatus.ee, samuti on võimalus enda meelsust väljendada üle Eesti toimuvate telgiürituste raames. Kampaania kestab 15. detsembrini.

3 kommentaari
  1. Jaak 9 kuud ago
    Reply

    Kena naine Kallas Kaja aga meil pole sellist peaministrit vaja. peaministriks sa ei sobi, otsi endale mõni teine hobi.

  2. eve 9 kuud ago
    Reply

    Ei lähe ta kuhugi sest seljjatagune on tugev. Ma ei tea ühtegi poliitikut selles valitsuses kes sobiks peaministriks.

  3. Ohoo 9 kuud ago
    Reply

    Kas näiteks Vilja Toomast sobiks peaministriks. Tal oleks ka siis tegevust kaua sa ikka raha niisama saad. Ega nõusolekuks nupu vajutamine pole raske. Abielu Savisaarega viis ta poliitilistesse kõrgustesse. Peale lahkuminekut tulo otsida uusi teid ja oma erakonna reetmineoli kasulok. Tänu oma eksabikaasale tehtud lamukampaaniat sai ta isegi Riigikokku ja in siiani seal. Kord siiski andis E.N.Kross oma koha Riigikogus Viljale tänutäheks Edgar Savisaarele tehtud laimukampaania eest.Kui alatu peab olema naine kes oma karjääri nimel laimab eksmeest ja veel sellist parimast parimat. Aga ehk tal on veel midagi varuks ja saabki peaministriks. Tegelikult kui K.Kallas panebki oma ameti maha pole kedagi asemele panna, Ainult keskerakondlane või ekrelane sobiks peaministriks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.