Keskerakond lükkas Viimsis Isamaa opositsiooni

Annika Vaikla

Viimsi valla uues koalitsioonis on Keskerakonna partnerid Reformierakond, Eesti 200 ja valimisliit Vali Viimsi ning erakond Isamaa tõrjuti opositsiooni, kirjutab Postimees.

Muudatuse järel kuulub 21-liikmelise vallavolikogu võimuliitu senise 13 asemel 14 liiget, ümberkorraldused toimuvad ka vallavalitsuses, teatas Keskerakond.

Keskerakonna Viimsi osakonna esinaise Annika Vaikla sõnul on Keskerakond valmis panustama Viimsi arengusse. “Võimuliidus on meil selleks oluliselt rohkem võimalusi,” ütles ta.

Viimsi vallavolikogu aseesimees Jan Trei Isamaast rääkis Postimehele, et siiani oli Viimsis igati toimiv koalitsioon. “Oleme olnud koalitsioonipartneritele lojaalsed, oleme panustanud koalitsioonilepingu täitmisse, Isamaa valimislubaduste elluviimisse. Meie vastutada oli Viimsi haridusvaldkond,” rääkis Trei ja nimetas ühe töövõiduna Randvere kooli juurdeehitust.

“Arvan, et siin oli mängus matemaatika,” tõdes Trei. Nimelt oli endisel koalitsioonil kokku 13 häält, kuid oleks vaja kandvat enamust. “Seda, et koalitsiooni laiendada ning Keskerakond kaasata, oleme varem arutanud ka oma endiste koalitsioonipartneritega. Aga kahjuks juhtus sedasi, et viiendat partnerit me ei kaasa ja hoopiski Isamaa vahetatakse Keskerakonna vastu välja,” ütles Trei.

Endiste koalitsioonipartneritega on Isamaal kokkulepe, et kehtima jääb praegune Viimsi koalitsioonileping, kus on sees palju Isamaa punkte.

Viimsi vallavolikogu esimees Atso Matsalu Eesti 200-st ütles, et Viimsis midagi erilist ei toimunud. “Et koalitsioon paremini toimiks, selleks oli vaja muutust,” rääkis Matsalu. Ta lisas, et jätkatakse kindlalt samasuguse koalitsioonilepinguga ning seda lahti ei võeta.

1 Kommentaar
  1. Nojah 25 minutit ago
    Reply

    Õigesti tegi sest Isamaa erakondlased räägivad ilusaid sõnu aga häid tegusid pole. Nad on olnud nagu sotsidki vaid kohatäiteks, Mida küll Viimsi elanikud mõtlesid valides Reformierakonda kuigi need erakondlased on teinud meie riigile ja rahvale vaid halba ning tundmatu erakond Eesti 200 ei tea kust äkki tõunud pole midagi teinud aga näe mõned valisid . Imelik kül. Parim erakond on muidugi Keskerakona aga nende teiste erakondade asemel võiks olla hoopis EKRE.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.