Keskerakond kutsub meeleavaldusele “Ei automaksule!”

Keskerakond kutsub Eesti inimesi ühiselt automaksu vastu protestima 17. märtsi keskpäeval superministeeriumi ees toimuval meeleavaldusel.

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart sõnas, et aasta tagasi Riigikogu valimiste eel ei rääkinud ükski erakond automaksust ega teistest maksutõusudest. “Rahvakogunemisel anname valitsusele selge sõnumi, et rahvas ei ole andnud neile mandaati uute maksude kehtestamiseks ega teisteks maksutõusudeks. Automaksu kehtestamine ning teiste maksude tõus lööb kõige valusamalt maapiirkondi, suurperesid ning kõiki neid, kelle igapäevane iseseisev toimetulek sõltub liikumisvahendist,” selgitas Kõlvart.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea lisas, et automaks tuleb ajal, mil maksumaksjal on niigi suur koorem ning inimeste toimetulek halvenemas. “Eesti on suurima hinnatõusuga riik ning uus kavandatav automaks on Euroopas üks kõrgemaid. Automaksu ei toeta 76 protsenti Eesti inimestest, kuid valitsus arvab ikka, et võib teha, mis tahab,” ütles Kõlvart.

Meeleavaldusel kõlavad sõnavõtud ja nõutakse ühiselt automaksu plaanist loobumist, tutvustatakse maksulohet ning antakse rahandusminister Mart Võrklaevale üle kingitus lahkete Eesti inimeste poolt. Loomulikult ei puudu meeleavalduselt muusika – kohaletulijate meeleolu hoiavad üleval Boris Lehtlaan ja Are Jaama.

3 kommentaari
  1. Nojah 8 kuud ago
    Reply

    Enne valimisi petavad refotmierakondlased inimesi mitmesuguste lubadustega ja näe imet rahvas läheb õnge ehkki on ennegi näinud viletsaid valitsusi eriti kui oli võimul Ansip kes kaotas ära ravisaamise võimaluse kohapeal jne. ning midagi head ei teinud.Peavoolumeedia on reformierakonna hääletoru ja näe meie inimestele mõjub ega muidu poleks valitud meile nii vilets valitsus. Sõjaprintsess ehk peaminister on nii sõjast nii kaasa haaratud et unustab ära et teda on valitud selleks et kindlustada oma rahva heaolu. See muda ta soovub teha Ukraina heaks ei muuda maailmas midagi ja on nagu tilk merre. Aga oma riigile teeb kahju küll ja väib meie riigile sõja kaela tuua ka veel.

  2. Soo 8 kuud ago
    Reply

    Mina olen selle poolt et automaks võub olla kuid ainult linnades ja vastavalt palgale.See autode vool linnades on õududt äratav.

  3. Jaak 8 kuud ago
    Reply

    Kogu raha mis riigikassas puudu on võib kokku koguda valitsevate erakondade poliitikute rahakottide kergendamiseks ja ja siis nad tunnevad mõnu et teevad meie rahva heaks ka midagi ning ei piirdu vaid nupu vajutanisega kui nad muidugi kohal on sest istungitest on küllalt palju puudujaid. seevastu vuravad sõiduautod päeval mööda linnatänavaiMul on mitmeid tuttavaid kes on väga vanaks elanud, on tööl käinud 8 tundi päevas ja neil pole kunagi autot olnud aga praegu neil terviseprobleeme pole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.