Kõlvart soovib Kadri Simsoni jätkamist Euroopa Komisjoni volinikuna

Kadri Simson

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvarti sõnul peab tööd Euroopa Komisjoni volinikuna jätkama Kadri Simson, sest keerulised ajad nõuavad stabiilsust ja kogemust.

Kõlvart leiab, et Kadri Simsonil on komisjonis head sidemed ja arvestatavad teened Euroopa gaasiga varustatuse tagamisel. “Nii Eesti kui ka laiemalt Euroopa huvides on, et jätkaks kogemustega volinik, kes siiani on juhtinud üht Euroopa tähtsamat valdkonda,” ütles ta. “Leian, et Kadri Simson on teinud tulemuslikku tööd olukorras, kus Euroopa Liidu gaasiga varustatus oli veel hiljuti väga tõsise küsimärgi all. Need rasked hetked on ületatud, varustuskindlus tagatud ning seda sihipärase töö ja tiheda suhtluse abil tarnijatega.”

Mihhail Kõlvarti hinnangul peaks valitsus tunnustama Kadri Simsonit senise töö eest ja toetama teda kui väärikat kandidaati ning jutud Kaja Kallase voliniku kandidatuurist ei ole põhjendatud. “Kahjuks on peaminister Kaja Kallase juhtimisel Eesti majandus juba rohkem kui kaks aastat languses ja selget päästeplaani pole,” ütles Keskerakonna esimees.

“Riik on finantsiliselt keerulises olukorras vaatamata sellele, et eelarve on tugevalt kasvanud. Usaldus Kaja Kallase kui peaministri suhtes on siseriiklikult oluliselt langenud. Nende näitajate põhjal puudub meil kindlus, et Kaja Kallas oleks parim valik Euroopa Komisjoni jaoks. Seepärast kutsun erinevaid poliitilisi jõude üles toetama Kadri Simsoni kui end tõestanud voliniku jätkamist Euroopa Komisjonis,” lausus Kõlvart.

Euroopa Rahvapartei teatas neljapäeval, et toetavad Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni teist ametiaega.

1 Kommentaar
  1. Jaak 1 kuu ago
    Reply

    Mulle meeldis Kadri Simson kõige rohkem kui ta oli Edgar Savisaare juhitavas erakonnas. Ka Kõlvart on tubli ja õiglane esimees ja loodame et Simson säilitab oma töökoha ja ei reeda Keskerakonda ka siis kui seda ei juhtu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.